SQL Servere Uzaktan Baglanmak
-
Mrb arkdaslar soyle bi sorunum var bi program yaziyorum ve program 3 degisik sehirde calisacak ama sadece bi sql serveri kulanacak simdi sorun su bu uc bilgisayarinda public ip si yok hamachi yada ne biliyim benzeri bi programla yapabilirimiyim yada baska bi metod biliyormusunuz bunu yapmak icin ?
-
sql server hangi makinede olucak?
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------sql server hangi makinede olucak?
-----------------------------o 3 makineden birinde
-
hangi makinaya kuracaksan o makinaya sabit ip yapmak zorundasın, daha sonra kablosuz modemi varsa port açıp(kablolularda bütün portlar açıktır) diğer makinalardan ip adresini girerek bağlanabilirsin
-
Ercab bunu yazdı:
-----------------------------hangi makinaya kuracaksan o makinaya sabit ip yapmak zorundasın, daha sonra kablosuz modemi varsa port açıp(kablolularda bütün portlar açıktır) diğer makinalardan ip adresini girerek bağlanabilirsin
-----------------------------hocam bilgisayalrar ayni agin icinde olmuyacak 3 bilgisayar 3 farkli sehir
-
tamam hocam o yüzden sana sabit ip almanı söylüyorum zaten, modem kapatıldığı zaman bağlantı ip'si değişecektir.
edit: kendi makinamda prt açıp bağlanmayı deniycem bakalım olacak mı
-
Aslında sabit IP almadan bilgisayar adı kullanarak da yapabileceğini düşünüyorum.
-
78.181.2.192 ip adresim Bilgisayar adım ERCAN sql server 2008 kurulu 1433 portunu açtım(nette default olan bunun olduğunu söylediler) tcp/ip yi enable yaptım modemden de local ip me yönlendirdim.
kullanıcı adi: tahribat şifre z1x2c3v4
biri bağlanmayı denesin bakalım olucak mı
-

-
Error: I could
not see your service on 78.181.2.192 on port ( 1433) portla ilgili birşeyleri yapamadım anlaşılan :)
-
SQL servisinin çalıştığına emin olduktan sonra makinenin güvenlik duvarından ilgili porta izin vermen gerekiyor.