SQL Servere Uzaktan Baglanmak
-
ya hocam sorun su benim bilgisayarin public ip si yok, turkiyede yasamiyorum ve cogu internet sirketi nat aracigiyla bi public ip ile 80 e yakin bilgisayar bagliyor benimde nat configurationa ulasma yetkim yok onun icin boyle vpn tarzi bi seyle yapabilirmiyim diye sordum
-
edit:
-
Ercab bunu yazdı:
-----------------------------tamam hocam o yüzden sana sabit ip almanı söylüyorum zaten, modem kapatıldığı zaman bağlantı ip'si değişecektir.
edit: kendi makinamda prt açıp bağlanmayı deniycem bakalım olacak mı
-----------------------------Firewall'ı unutma.
-
geniuss bunu yazdı:
-----------------------------ya hocam sorun su benim bilgisayarin public ip si yok, turkiyede yasamiyorum ve cogu internet sirketi nat aracigiyla bi public ip ile 80 e yakin bilgisayar bagliyor benimde nat configurationa ulasma yetkim yok onun icin boyle vpn tarzi bi seyle yapabilirmiyim diye sordum
-----------------------------bu şekilde birşey yapılabilir mi malesef bilmiyorum. belki bilen biri çıkar.
bu arada portu zaten güvenlik duvarına eklemiştim neden ulaşılamadığını anladım.
-
Dinamik ip adresin yoksa dinamik dns i kullanabilirsin. Bu hizmeti bedava veren site: http://www.dinamikdns.com
üye olup giriş yap dns kayıt ekle de seçeceğinad.dinamikdns.com olarak alan adını seç programı pc ye indir kur. Dinamik ip değişsede o pc ye seçtiğin alanadıyla ulaşabilirsin.