Sqrt () Metounun Kodunda Neler Var? [C/C++]
-
C ve C++'ta, karekök almada kullandığımız sqrt metodunun ne işler yaparak kökü bulduğunu bilen var mı?
-
x^(1/2)
-
:)
İyi de ^ operatörü var mı C'de?
-
http://www.google.com/codesearch?q=sqrt%28%29&hl=en&btnG=Search+Code
-
Sağoalsın hoca cevap için.
Biraz geç oldu ama idare et artık :)
-
aga ben okadar emin olmamakla birlikte
logaritma kullanarak hesaplıyordur diyeceğim x^1/2 kadar basit olacağını zannetmiyorum tamam x^5 tarzı bişi olursa x 5 kere kendisi ile çarp diyeceksin orası kolay ama x^3,543 tarzı bişi olursa bunu nasıl yaptıracaksın bilgisayara haliyse logritma veya ona benzer bişey kullanarak yapamn gerekecektir düşüncesindeyim
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Methods_of_computing_square_roots
-
Bu daha iyi oldu, sağolasın hoca..
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------aga ben okadar emin olmamakla birlikte
logaritma kullanarak hesaplıyordur diyeceğim x^1/2 kadar basit olacağını zannetmiyorum tamam x^5 tarzı bişi olursa x 5 kere kendisi ile çarp diyeceksin orası kolay ama x^3,543 tarzı bişi olursa bunu nasıl yaptıracaksın bilgisayara haliyse logritma veya ona benzer bişey kullanarak yapamn gerekecektir düşüncesindeyim
-----------------------------Approach Theorem mi ne.
Öyle bir teorem var.
Yaklaşık değer hesaplamada kullanılıyor
O teorem ile hesaplanıyor aslında.
Ama bizim bildiğimiz f(c) + f'(c) den biraz daha karışık olarak.
-
matematikte yaklasik deger yoktur. sen belirtmedigin surece.
ozellikle programlamada hic yoktur bence. cunku ne verirsen tam sonucunu alirsin.
-
tomu bunu yazdı:
-----------------------------matematikte yaklasik deger yoktur. sen belirtmedigin surece.
ozellikle programlamada hic yoktur bence. cunku ne verirsen tam sonucunu alirsin.
-----------------------------
Yaklaşık değer yoktur tabii :)
Scientific Figure falan olayları da hikaye.
Hele ki Calculus'un temeli olan Limit mevzuatı da hikaye : )
Tam sonucu aldığımız için hala Pi sayısının daha çok hanesini hesaplamaya uğraşıyoruz...
Ayrıca keşke verdiğin linki okusaydın :)
..Approximations that depend on IEEE representation..