folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder SSD De Programlar Bozuluyor

SSD De Programlar Bozuluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    ZaZu bunu yazdı
    ...

RaNGeR;

Hocam sistem daha yeni kurulmuş 2-3 res atılmış hiçbir program vs kurulmamış sistem stabil programlar çalışıyor. En sonra deep atıyor hatalar sıralanıyor. Deepfreeze haricinde temel programlardan Radmin ve Ağ bağdaştırıcısını gizleyici birşey kuruyor onun adını bilmiyorum.

Hocam aldığınız hatalar konusunda ekran görüntüsü veya ilgili programın hata kodu gibi daha ayrıntılı bilgi verebilirseniz, yardımcı olmaya çalışırız. Bilgisayara doğrudan format atan ve bütün programları yükleyen siz olmadığınız için, dahası konu SSD olan bir bilgisayara Deepfreeze programını kuran bir bilgi işlem personeli olunca, siz de takdir edersiniz ki beyin fırtınası da bir yere kadar :)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

eski sürüm deepfreeze kurmuşsa eleman problem yaşanması normal. 

örnek;

http://www.deepfreeze.com.au/download/SSD.pdf 

7.21 veya daha üst sürümünü önermişler;

http://support.faronics.com/Knowledgebase/Article/View/6/8/what-applications-and-hardware-are-compatible-with-deep-freeze 

Ayrıca ssd olan pcye win7 kurulmaz, win8 kurulur. Win7 kuruluyorsa trim desteğinin aktif edilmesi vs gerekiyor. Velhasılı kelam o ssd en kısa zamanda ölür o bilgisiz işlemin sayesinde.

ssdye gelince başlangıç için 64gb yeter artar bile yanında depolama ve download amaçlı hdd varsa.

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

ssd 2 sene dayanır demişsiniz ama adamlar 5 yıl garanti veriyor, 2 senede ömrü bitse neden 5 yıl garanti versinler, tek ssd parasına 3 ssd mi verecekler bize. 2 yıl konusunda sanırım bi yanlışınız var.

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Herşeyden önce Windows 8.1 kurun, ssd için sağlam destek win 8 de geliyor (trim vs.)

Ardından, deepfreeze dediğini hiç duymamış olalım hoca.

Ehl-i Byte
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

ssd 2 sene dayanır demişsiniz ama adamlar 5 yıl garanti veriyor, 2 senede ömrü bitse neden 5 yıl garanti versinler, tek ssd parasına 3 ssd mi verecekler bize. 2 yıl konusunda sanırım bi yanlışınız var.

Aynen öyle, kaliteli ssd lerde ömür bayağı uzatıldı, hatta samsung 850 serisine 10 yıl garanti veriyor artık.

Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

garanti 20 yıl olsun.

internet 1 ve 2 yılda ölen ssd lerin konuları ile dolu.

içindeki verileriniz gittikten sonra sıfır ssd verseler nolcak ?

dell bana bozulan hdd im yerine daha iyisini verdi sonuc ? 1 TB arşivimi kaybettim şimdi neyleyim sıfır hdd yi ?

iyi bakmayın , eski işletim sistemi ile kullanın freeze kurun üstüne çıkın hatta :D 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

garanti 20 yıl olsun.

dell bana bozulan hdd im yerine daha iyisini verdi sonuc ? 1 TB arşivimi kaybettim şimdi neyleyim sıfır hdd yi ?

iyi bakmayın , eski işletim sistemi ile kullanın freeze kurun üstüne çıkın hatta :D 

Kaybolan verilerinin suçlusu ssd değil :) ssd ölsün isterse ama çalıştığı süre boyunca performansını versin yeterli.

Tüm verilerini yedekleyebilmen için ücretsiz cloud servisleri var, bunlar ömür boyu güvenli şekilde dosyanı saklıyor, yangından, selden, disk bozulmasından her boktan korunmuş oluyor verilerin, güvenlik konusunda da çok paranoyaksan eğer önemli dosyalarını şifreli rar yapar öyle yükler saklarsın.

Ssd ve hdd leri hatta cd leri "arşivleme" ünitesi olarak kullanma alışkanlığından vazgeçmeniz lazım, çünkü bu devirde yanlış. En fazla cloud'daki dosyaların bir backupını alır diskle kenarda saklarsın için rahat eder.

3 kuruş verdiğin alete güvenip yedeği olmayan verini ona emanet edersen işini şansa bırakmış olursun.

Ehl-i Byte
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

garanti 20 yıl olsun.

hocam ssd depolama amaçlı kullanılan bir alet değil, anlık çalışılan programların ve işletim sisteminin daha hızlı tepki vermesi için kullanılan bir alet. Bu nedenle bir ömrü olsa bile sorun teşkil etmemeli çünkü zaten veriler başka bir kaynakta saklanıyor olmalı.

İnternette 1 2 yılda ömrünü tamamladı denilen aletler ya ilk çıkan serilerdir, ya ucuz olsun diye çok düşük ömrü olan bellekler kullanan aletlerdir ya da ssd kullanmayı beceremeyen elemanların elinde heba olmuş aletlerdir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    trampfd bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

garanti 20 yıl olsun.

Kaybolan verilerinin suçlusu ssd değil :) ssd ölsün isterse ama çalıştığı süre boyunca performansını versin yeterli.

Tüm verilerini yedekleyebilmen için ücretsiz cloud servisleri var, bunlar ömür boyu güvenli şekilde dosyanı saklıyor, yangından, selden, disk bozulmasından her boktan korunmuş oluyor verilerin, güvenlik konusunda da çok paranoyaksan eğer önemli dosyalarını şifreli rar yapar öyle yükler saklarsın.

Ssd ve hdd leri hatta cd leri "arşivleme" ünitesi olarak kullanma alışkanlığından vazgeçmeniz lazım, çünkü bu devirde yanlış. En fazla cloud'daki dosyaların bir backupını alır diskle kenarda saklarsın için rahat eder.

3 kuruş verdiğin alete güvenip yedeği olmayan verini ona emanet edersen işini şansa bırakmış olursun.

Hocam merak etme ücretli cloud kullanıyorum herşeyim yedekleniyor. Önemli veriler 7z olarak şifreli 3 adet cloud hesabım var. Ama bu anlattıgım olay 3 yıl önce oldu ve o hdd nin yedeği yoktu kaybolan resimlerimin önemi büyük. Dell bide eski hdd yi geri dönüşüm için zoraki aldı yoksa takamyacaklardı yeni hdd yi ve garanti iptal olacaktı.

260 GB ssd alıp herşeyi kurup adam ettikten sonra bozulunca sıfırına tekrar kurmak zorunda kalacaksın.

PanxeR tarafından 16/Oca/15 12:09 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

"260 GB ssd alıp herşeyi kurup adam ettikten sonra bozulunca sıfırına tekrar kurmak zorunda kalan" insan bir zahmet en baştan kuruversin hocam. Aklı selim insan o kadar uğraşı verdikten sonra disk imajı almadan kullanamaz o makinayı. Dakka başı bozuluyormuş muamelesi yapmayın bu aletlere. Biz toplum olarak maximum 6 ayda bir format atan insanlarız bunlar sıkıntı olmamalı.

Toplam Hit: 4241 Toplam Mesaj: 44