SSD Disk Satın Alma (Yardım)
-
az kullanilmiş ikinci el satan varsa pm atsın
-
aşağıdaki konudan beri SSD siz bir hayat düşünemiyorum:)
http://www.tahribat.com/Forum-Samsung-840-Pro-Ssd-Hakkinda-199958/
Konudaki yorumlar ilgini çekebilir. Benim tavsiyem de 120 nin altına düşme kesinlikle. Win10, toad for oracle, VS2012, VS2013, MS office 2013 MSSQL Server 2014 ve ıvır zıvır multimedia uygulamaları kurdum boşta kalan alan 20gb civarında.
Yani 120 gb altındaki disklerle sadece internete girersin hocam..
-
BauerAir bunu yazdı
Takipteyim.. konu açılmışken sorayım mac kullanıcısıyım, mac için özel ssd ler veya hdd ler var thunderbolt aracılığı ile veri transferi usb 3.0 bir ssd den ne kadar hızlı olur, sizce o kadar paraya değer mi misal usb 3.0 500 gb veya 1tb hdd mac için 400 tl civarında ?
hocam ben o konuyu çok araştırdım. Thunderbolt bağlantılı aldığın disk eğer ssd değilse, normal mekanik disklerden ise, yüzde 10 bile fark olmuyor. Kısaca o paraya değmiyor. Ama param var harici ssd alırım dersen iş değişiyor.
Harici disk olarak ssdler var, fiyatı bir milyarın üzerinde, onlardan aldığın zaman hız farkı çok oluyor gerçekten. Ancak kimsenin harici diske o parayı vereceğini sanmıyorum. Kısaca en mantıklısı usb 3.0 olan herhangi bir diski satın almak :)
Bu arada bahsettiğim hızları macbook içerisinde ssd bulunduğunu düşünerek yazdım.
-
Yorumlar/Bilgiler için çooook teşekkürler.
Eskiden kalma/eski kafa bir pc kullanıcısı olarak halen xp kullanıyorum ve öyle kalın programlarla uğraşmaya ne zamanım ne de enerjim var.
http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-ls-serisi-sata-30-ssd-560mb-okuma-_-535mb-yazma.html
Linkteki ürünü almaya karar verdim.
-
Hacılar yaklaşık 4 yıl önce 64gb ssd ile başladım kullanmaya,
arada çok farklı modeller deneme şansım oldu.
64gb almayın diyorum, çünkü windows şişiyor da şişiyor zamanla, 30gb oluyor.
Geriye birşey kalmıyor. 2 tane program kuruyorsun kullandığın, oyuna yer bile kalmıyor.
120 ya da 128gb olunca, işletim sistemi, 2-3 program, yanında da oynadığın 1 ya da 2 oyun idare ediyor.
Şu an 240gb Samsung 840 evo kullanıyorum, fazlasıyla yetiyor. Yanına normal hdd takma ihtiyacı da duymuyorum.
SSD alırken dikkat edin pc'niz sata3 destekliyor mu? , desteklemiyorsa sata2 ssd alıp biraz daha ucuza getirebilirsiniz.
Sata3'ler arasında samsung 840evo ve pro'dan çok memnunum, corsair forge gt de çok iyi. Transcend var, çöp!..
-
kaanstain bunu yazdı
Geriye birşey kalmıyor. 2 tane program kuruyorsun kullandığın, oyuna yer bile kalmıyor.
120 ya da 128gb olunca, işletim sistemi, 2-3 program, yanında da oynadığın 1 ya da 2 oyun idare ediyor.
Şu an 240gb Samsung 840 evo kullanıyorum, fazlasıyla yetiyor. Yanına normal hdd takma ihtiyacı da duymuyorum.
SSD alırken dikkat edin pc'niz sata3 destekliyor mu? , desteklemiyorsa sata2 ssd alıp biraz daha ucuza getirebilirsiniz.
Sata3'ler arasında samsung 840evo ve pro'dan çok memnunum, corsair forge gt de çok iyi. Transcend var, çöp!..
aynen bende samsun 840 evo aldım 250 gb zaten sen 250 alıyorsun ama o 230 küsürlerde geliyor 120 aldığındada 110 gb olarak gelio ona göre alın samsung tavsiye ederim memnunum gerçkten performansta uçuruyor ssd
-
archair23 bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
aynen bende samsun 840 evo aldım 250 gb zaten sen 250 alıyorsun ama o 230 küsürlerde geliyor 120 aldığındada 110 gb olarak gelio ona göre alın samsung tavsiye ederim memnunum gerçkten performansta uçuruyor ssd
Ayrıca ekleyelim hocam,
840pro ve 840evo arasında pek fark yok. Sadece pro deyince kendinizi iyi hissettiriyor.
-
akustikelektrik bunu yazdıBauerAir bunu yazdı
Takipteyim.. konu açılmışken sorayım mac kullanıcısıyım, mac için özel ssd ler veya hdd ler var thunderbolt aracılığı ile veri transferi usb 3.0 bir ssd den ne kadar hızlı olur, sizce o kadar paraya değer mi misal usb 3.0 500 gb veya 1tb hdd mac için 400 tl civarında ?
hocam ben o konuyu çok araştırdım. Thunderbolt bağlantılı aldığın disk eğer ssd değilse, normal mekanik disklerden ise, yüzde 10 bile fark olmuyor. Kısaca o paraya değmiyor. Ama param var harici ssd alırım dersen iş değişiyor.
Harici disk olarak ssdler var, fiyatı bir milyarın üzerinde, onlardan aldığın zaman hız farkı çok oluyor gerçekten. Ancak kimsenin harici diske o parayı vereceğini sanmıyorum. Kısaca en mantıklısı usb 3.0 olan herhangi bir diski satın almak :)
Bu arada bahsettiğim hızları macbook içerisinde ssd bulunduğunu düşünerek yazdım.
Hocam aynen late 2013 retina pro 256 gb ssd var, o halde usb 3.0 bir hdd bizim işimizi görür, sağolasın
-
bizde 3-4 kişi bu ssd yi kullanıyoruz hiçbir problemi yok. kingston kalitesi belli zaten. yaklasık 1 yıldır kullanıyorum pc nin çehresini değiştiriyor alet. hem fiyatı da uygun
http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-v300-serisi-sata-30-cache-ssd-okuma-hizi-450mb-_-yazma-hizi-450mb.html
-
ben de biraz araştırıyorum, fiyata etki eden çok bileşen var ama sansung evo serisi dh gibi sitelerde oldukça popüler ve tavsiye edilen bir ürün.