Ssd Kullanan Var Mı?
-
KaRaKuLe bunu yazdıu235 bunu yazdı
hiç ömrü şu kadar sene sonra doldu gitti diye bir tecrübesi olan yok dimi?
internette bunların ömrü dolunca salt okunur olarak kitlenip işlem yapamıyormus ssd diyorlar.Neyse artık sık sık yedek alacaz gittiği yere kadar kullanacaz :)
hocam ömürleri dolacak kadar eski bir teknoloji değil ki bi beklemen lazım 3-4 sene daha böyle bir soruyu sorabilmek için. Ayrıca o kitlenip işlem yapamama olayı çok saçma geldi öyle şey mi olur ya windows açılmaz ki o zaman.
usb bellek gibi içinden dosyalarını kurtarabileceğin anlamına da geliyor hocam
-
Hacılar diğer konuda uzun uzun anlattım ssd'de dosya güvenliğini..
Sürekli hdd'ye yedek aldıracaksınız.
Birsürü SSD taktım bugüne kadar kendi pc'me ve şirket pc'lerine. 1 yıl hiç formatsız canavar gibi çalışıyor,
2 tanesi sıkıntı çıkarmıştı ama düzeldi 2 hafta önce.
ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK memnunum, ilk ssd'mi sattıktan sonra ikinciyi almak için 2-3 hafta kadar bekledim, aradaki zamanda hdd'ye kurulu olan windowsu kullanamadım. O kadar boktan geldi.
OCZ vertex 4
Corsair forge gt-gtx
intel
crucial
hepsi hemen hemen aynı,
Aston martin, lamborghini, ferrari, bentley gibi düşünün. Hepsi iyi amk.
-
kaanstain bunu yazdı
Birsürü SSD taktım bugüne kadar kendi pc'me ve şirket pc'lerine. 1 yıl hiç formatsız canavar gibi çalışıyor,
ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK memnunum, ilk ssd'mi sattıktan sonra ikinciyi almak için 2-3 hafta kadar bekledim, aradaki zamanda hdd'ye kurulu olan windowsu kullanamadım. O kadar boktan geldi.
OCZ vertex 4
Corsair forge gt-gtx
intel
crucial
hepsi hemen hemen aynı,
o kadar iyi diyorsun yani
Senin makinalarda sabit disk puanı nelerdi aşağı yukarı ?
-
24, 32gb SSD takviyeli bilgisayarların bile performamsnları öyle göz dolduruyor ki komple ssd'yi tahmin edin.
-
bu ssd yi alınca var olan işletim sistemini direk ssd ye monte etmenin yolu var mı ?
-
GUS bunu yazdı
bu ssd yi alınca var olan işletim sistemini direk ssd ye monte etmenin yolu var mı ?
Sağlıklı olanı format atıp yeniden kurulum yapmaktır.
-
DrKill bunu yazdıGUS bunu yazdı
Sağlıklı olan oda, ssd yi aldıktan sonra sistemimi tekrar kurmak en az 3-4 gün sürüyor oda hiçbir sorun çıkmazsa
-
GUS bunu yazdıDrKill bunu yazdıGUS bunu yazdı
Sağlıklı olan oda, ssd yi aldıktan sonra sistemimi tekrar kurmak en az 3-4 gün sürüyor oda hiçbir sorun çıkmazsa
Adonis backup gibi programlarla yedek alınıp ssd li sürücüye kurulabilir. Ancak ne kadar düzgün olur bilmiyor açıkçası.
-
GUS bunu yazdıDrKill bunu yazdıGUS bunu yazdı
yaparsın tabi backup olup yüklersin yada disk to disk klon yaparsın
-
u235 bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
OCZ vertex 4
Corsair forge gt-gtx
intel
crucial
hepsi hemen hemen aynı,
o kadar iyi diyorsun yani
Senin makinalarda sabit disk puanı nelerdi aşağı yukarı ?
windows 7.2 puan veriyor.
İlk ssd taktığım zamanki video, 64gb kingston vardı onda bile hız böyle, şu an 240gb corsair var. Canavar çok şükür.
http://www.youtube.com/watch?v=Ul9u166Njas
Güzel bir konu hazırlicam bunlarla ilgili de zaman yok şimdilik.
Karşılaştırmalarda buradan bakabilirsiniz,
http://www.anandtech.com/bench/Product/560?vs=637
Ebesinin şeysi kadar parametre var. Önemli olan random read değerleri bana göre.