folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ssd Yi Pc Ye Bağlama Tanıtma

Ssd Yi Pc Ye Bağlama Tanıtma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

ssd işi bir harika ama yeni sorunlarım var sanırım

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

Bak haci ssd nasil monte edilir kendi pcden ornek ha o sana verilen disk ssd ye image alip atman icin win7 ve ustu bi isletim sistemi kurarsan sorun olmaz

delimiyim ben?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı

SSD'lerde normal harddisklerdeki gibi hareketli parça olmadığı için nereye koyduğun farketmez istersen kasanın tavanına yapıştır. Sürücü flaan yüklemene gerek yok windows 7 kuracaksan 1-2 ayar yapman lazım, windows 10 kurarsan ayara gerek yok.

Win7 icin nasil bi ayar gerekiyor hocam sp1le zaten trim otomatik acik geliyor baska bi ayar yapmakmi gerekiyor?

delimiyim ben?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Trim tamamsa otomatik disk birleştirmeyi de kapatın.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

şimdi o kadar çok abartmaya gerek yokmuş lakin taktığımda pc ye hdd takmışım gibi direk çıkmadı.

sürücülerden hard filan atadım bildiğim mr robot gibi görünmeyeni gördürdüm olm

:)

sıkıntısız ve cidden aldığıma değdi önceden nalet edip kalkıyordum pcnin yavaşlamasından. programları açarken biryandan açana kadar ev işleri yapıyordum tüm düzenim alt üst olacak şimdi

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

merhabalar. SSDyi taktım bügun kurulumu yaptım. temiz kurulum yaptım. tüm driver vs kurulu. 

HDD ile de ben 30mb yi görüyordum zaten. acaba ek bi ayar yapmam lazım?

AHCI açık.Sistemde sadece SSD takılı.

Win10 64bit. 3gb ram  P6100 2,00 ghz çift çekirdek işlemci.

USB 3 1tb harici HDD var. az önce 700mblik dosyayı atarkenki hızım.

bu da Benchmark testi.

edit: daha takalı 1 2 saat oldu ama şu an için hiç bir hızlanma göremedim. sadece dxdiag önceden 40saniyede açılıyordu. şimdi 5 saniyede.

pc Yönet 3 dkde açılıyordu şimdi 5 saniyede :)

önceden pc 15 saniyede açılıyordu şimdi 10 saniyede.

pek de bi fark göremedim. bakalım program yüklerken kullanırken ne değişecek..

joe_black tarafından 01/Kas/16 23:53 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

merhabalar. SSDyi taktım bügun kurulumu yaptım. temiz kurulum yaptım. tüm driver vs kurulu. 

HDD ile de ben 30mb yi görüyordum zaten. acaba ek bi ayar yapmam lazım?

AHCI açık.Sistemde sadece SSD takılı.

Win10 64bit. 3gb ram  P6100 2,00 ghz çift çekirdek işlemci.

USB 3 1tb harici HDD var. az önce 700mblik dosyayı atarkenki hızım.

bu da Benchmark testi.

edit: daha takalı 1 2 saat oldu ama şu an için hiç bir hızlanma göremedim. sadece dxdiag önceden 40saniyede açılıyordu. şimdi 5 saniyede.

pc Yönet 3 dkde açılıyordu şimdi 5 saniyede :)

önceden pc 15 saniyede açılıyordu şimdi 10 saniyede.

pek de bi fark göremedim. bakalım program yüklerken kullanırken ne değişecek..

Hocam coklu dosyalarda kopyalama hizinda farkliligi cok hizli gormeyebilirsin tek dosyayi kopyalarkenki hiz farkli olacaktir. Tavsiyem bir film dosyasini kopyala farki ozaman goreceksindir. Daha dogrusu hdd scan programi ile test yapman birde anakart sata 3 desteklimi o onemli

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı

Hocam coklu dosyalarda kopyalama hizinda farkliligi cok hizli gormeyebilirsin tek dosyayi kopyalarkenki hiz farkli olacaktir. Tavsiyem bir film dosyasini kopyala farki ozaman goreceksindir. Daha dogrusu hdd scan programi ile test yapman birde anakart sata 3 desteklimi o onemli

intel hm55 hocam anakart. bi yerde sata II bi yerde sata III demişler.

sanırım sata II.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı
    u235 bunu yazdı

Yeri gelmişken sorayım 750 evo ile 850 pro arasında çok performans farkı var mı?

http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-850-Evo-250GB-vs-Samsung-750-EVO-250GB/2977vsm71929

valla burda bayağı fark var diye gösteriyor ama forumda sorduğumda daha önce pek fark yok aralarında demişlerdi.

@patates

hocam işlemci,ram nedir?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

laptop a taktım hdd yi söktüm ssd yi taktım uefi mi ne var biosta onu açtım format attım kurdum bitti gitti.

şuan tek eksiğim laptop olduğu ve 2.hdd için kasada yer olmadıgı için dvdcaddy dedikleri şeyi alip cd rom içine eski hdd yi takmam gerek çünki bir bf zaten dlcleri ile birlikte nerdeyse 100gb a yakın yer tutuyor windows dur tarayıcılardır programlardır 240gb her ne kadar ssd için iyi bir kapasite olsada depolamaya ( hd filmlerim ) yer kalmıyor. 

1TB harici disk var fakat onu sadece uzun süre az kullandıgım şeyleri depolamada kullanıyorum normal hdd yi aktif etmem lazım 70 tl ye kıyamıom gidip o parçayi alamiom iyimi :D

Toplam Hit: 3490 Toplam Mesaj: 24
ssd