S.S.P. Seyyar Satıcılara Yardım Edelim Mi ? İlginç Gelebilir.
-
hocam ernimeyim okuyun ben uğraştım yazdım size sadece düşünme kısmı kaldı
a
S.S.P ( sosyal sorumluluk projesi diye kendim kullandım)
Arkadaşlar merhaba konuya ditek bodoslama dalmak istiyorum. Hepimiz farklı farklı şehirlerde yaşıyoruz farklı farklı yaşamlarımız var gibi şeyler le de uzatmayı düşünmüyorum.
Bugün bir çocuk gördüm ayakkabı boyuyor daha yaşı 11-12 sonra bir simitçi gördüm görünüşü 50 yaşında(belkide gerçeği 40tır) elinde sepeti, sonra bir satısı gördüm 10 kutu yara bandı bi liraa diye bağırmakta. Ama biz onları duymuyoruz bile hele simitçiye hiç kimse bakmaz dışarda satıyor ögg iğrenç...
Evet bende almam dışarıdan birşey yiyecek asla.
Ancak o insanları gördükçe içim eziliyor lanet ediyorum yahu 50 kuruş simiti 30 e 40 e alıp 50 kuruşa satıp bu adam evine ekmek gçtürme derdinde. Ama sen almassan ben almasam o almasa bu adam nasıl eve gidecek o çocuklarını nasıl sevindirecek bir düşün allah aşkına hayat herkese eşit dağıtılmamış ama 50 yaşında bir amcanın bu şekilde sıkıntı yaşaması beni gercekten üzüyor.
Sizden tavsiyem şu olabilir.
Dilenciye yeri geliyor kız arkadaşımın yanında geldi yoksa asla vermezdim 1 lira verdim mesela ama vermezdim yani boşa harcağıdığımz bir sürü para var değil mi.
şöyle düşünüyorum o simiti yemeyin alın o simiti o ayakkabı boyayan çoçuğa hediye edin nasıl sevinin siz yemesenizde o nasıl yer kendine değer verildiğini düşünür değilmi lütfen bu insanlarında akşam eve gidince rahat yaşamaya hakkı var ve bunlar çok küçük minicik mevlalar dilenciye boşa para vereceğimize o 10 yarabandını alıp gidip çöpe atalım ne olr ? o adamların yaptığı iş gerçekten çok büyük bir sıkıntı kimin yara bandına ihtiyacı olurki diye düşünmek akşama kadar beklemek çok berbat birşey olduğuna eminim. Lütfen boşa para harcayacağımıza bunları yapalım destek çıkalım bu insanlara. İçimi döktüm rahatladım öneri ve fikirlerinizi belklemekteyim.//
ben çocuğunu sokağa salan anne babadan bahsetmiyorum böyle anlayanlar oldu o konuda düşünenler olacaktır. ancak evine ekmek parası derdine düşmüş insanlardan bahsediyorum kaçımız duyuyoruz ki ??
-
Amerika yok mu amerika her şey onun yüzünden valla
-
tabii sosyal yardım şeylertine katılmayan ben konu açarsam ilgi bu kadar olur :D iğneyi kendime çuvaldızı başkasına batırınca öyle oluyor işte :D
-
formaldehit bunu yazdı:
-----------------------------
tabii sosyal yardım şeylertine katılmayan ben konu açarsam ilgi bu kadar olur :D iğneyi kendime çuvaldızı başkasına batırınca öyle oluyor işte :D
-----------------------------Ve de bold yazınca hiç de hoş olmuyo evet.
-
cok haklısın kardesim. valla ben de dayanamıyorum hic, dilenci görürsem %90 para veriyorum, o esnada cebimde bozuk varsa tabii.
bi de isin senin dedigin kısmı var, gecen gün samsundayken gördüm, 2 tane genc adam, birinin elinde simit vardı da yerde oturan dilenciye verdi yarısını, böyle düsünmek lazım. ben de acıyorum coguna, kendi capımda bir seyler yapmaya calısıyorum.
keske herkes kendini sorumlu hissetse..
-
temiz insanların yanında bokumsu insanlarda var. boyacı geliyor abi 1 tl ye boyarım diyor. tamam al diyorsun boya. sonra işi bitince çıkarıyorsun 1 tl veriyorsun kabul etmiyo 5 tl istiyo adi herif :D vermessen tüm arkadaşları toplanıveriyor etrafına bi kere oldu mu adamın bidaha böle şeyler yapası gelmiyor. tabi bu anlattığım il dışında oldu. memleketimin gözünü seveyim 11 bin nüfusu var hepsini tanıyorum :D
edüt: başta 5 tl diyor yok deyince yavaş yavaş iniyor. en sonunda geri çıkıyor :)
-
yeni dilenci görmessem vermem ben. senelerdir bıkmadn usanmadan ben dilenciye vereceğimiz parayla gidelim bir simit adalım adam evine rahat gitsin diye diyorum :S çok zor zamanında bende bir müddet dışarda çalışmak zorunda kaldım 1 hatfa önünden yüzlerce kişi geçiyor ama kimse senin sattığın şeyi ( telefon aksesuarı satıyordum) almak zorunda dğeil ki :S tam alacak sanarken gidenler tamamen sinir bozucu şeyler.
-
Dilenciye asla para vermem çünkü günde 1 milyarda versen erkesi gün tekrar dilenir belki birçoğuda bizden zengindir.Bunun yerine birşeyler satarak evine ekmek götürmeye çalışandan almayı veya sacede sattığı malın bedelini verip almadan gitmeyi tercih ederim.
-
anlıyorum ama bu işi helaliyle yapan amcacıklardan bahsediyorum. düzenbaz insanlardan değil adam eğilmiş bükülmüş insanın içi eziliyor.
-
kimene bunu yazdı:
Dilenciye asla para vermem çünkü günde 1 milyarda versen erkesi gün tekrar dilenir belki birçoğuda bizden zengindir.Bunun yerine birşeyler satarak evine ekmek götürmeye çalışandan almayı veya sacede sattığı malın bedelini verip almadan gitmeyi tercih ederim.
-----------------------------size şiddetle katılıyorum işte bunu devamlı yapmalım diyorum. yani arada hiç ihtiyaç yokken bir yara bandı alalım git çöpe at istersen kullan yada bir simit alıp başkasına verelim yiyemiyorsak bile. yani bu adamların da gün yüzü görmeye evine rahat gitmeye hakkı var. çünkü yaptıkları iş çok zor.
-
formaldehit bunu yazdı:
anlıyorum ama bu işi helaliyle yapan amcacıklardan bahsediyorum. düzenbaz insanlardan değil adam eğilmiş bükülmüş insanın içi eziliyor.
-----------------------------valla onlara sözümüz yok elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım