folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Starbucks - Caribou Sütlü Kahveleri Kaymak Tutturmadan Nasıl Yapıyor?

Starbucks - Caribou Sütlü Kahveleri Kaymak Tutturmadan Nasıl Yapıyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Anasını satim evde bi sütlü kahve yapim diyorum zırt pırt içerken üstü kaymak tutuyor yarım yağlı sütle denedim gene aynı. Bunun yolunu yordamını bilen varmı ?

** Bilişim forumuna böyle bir konu açtığım için tüm tarikattan ve yetkili abilerden özür dilerim. Ama soracak başka mecram yok.

Edit: Cevabı  buldum sütün kaynama seviyesini ararken  :D 75 derecede  kaymak tabakası çıkıyormuş

Nvidia tarafından 07/Eki/16 23:06 tarihinde düzenlenmiştir

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

Cimbaliyle

tahribat.com a can feda
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    yawuz bunu yazdı

Cimbaliyle

çok ucuzmuş hemen alayım eve

http://prntscr.com/cr2gz1

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

cimbali bi marka, astoria falanda olur.  Bu espresso makinelerinin kenarından bi çıbık çıkar, insan gibi sıcak buhar vermez o çıbık. Hayvan gibi verir. O buharla ısıtıyorlar sütü.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    d3lete
    d3lete's avatar
    Erkek
    Nvidia bunu yazdı

Anasını satim evde bi sütlü kahve yapim diyorum zırt pırt içerken üstü kaymak tutuyor yarım yağlı sütle denedim gene aynı. Bunun yolunu yordamını bilen varmı ?

** Bilişim forumuna böyle bir konu açtığım için tüm tarikattan ve yetkili abilerden özür dilerim. Ama soracak başka mecram yok.

Menengiç yolluyam hocam istersen :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    d3lete bunu yazdı
    Nvidia bunu yazdı

Menengiç yolluyam hocam istersen :D

Sağol hocam istersen ben burdan fıstık yolliyim  :D

Edit: Yer fıstığı :D

Nvidia tarafından 07/Eki/16 22:23 tarihinde düzenlenmiştir

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

aga bu ne 64 milyar diyor bi makineye :D

http://www.endustriyelmutfakaletleri.com/cimbali-s54-super-otomatik-espresso-kahve-makinesi?gclid=CNyAjce8yc8CFVIW0wod3u0JjQ

"» Benzersiz MilkPs ile fincandaki süt dozunu istikrarlı şekilde elde edebilirsiniz,
    her seçim için süt ısınma derecesini özelleştirebilirsiniz."

hocam bu arada makinenin özelliklerinden anladığı kadarıyla sütü ayrı suyu ayrı ısıtıyor,

yani su 100 derecedeyse sütü en fazla 35-40 dereceye falan ısıtıp öyle katıyor olabilir.

edit: fincan ısıtma bile varmış makinede :(

cann tarafından 07/Eki/16 23:01 tarihinde düzenlenmiştir

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    cann bunu yazdı

aga bu ne 64 milyar diyor bi makineye :D

http://www.endustriyelmutfakaletleri.com/cimbali-s54-super-otomatik-espresso-kahve-makinesi?gclid=CNyAjce8yc8CFVIW0wod3u0JjQ

"» Benzersiz MilkPs ile fincandaki süt dozunu istikrarlı şekilde elde edebilirsiniz,
    her seçim için süt ısınma derecesini özelleştirebilirsiniz."

hocam bu arada makinenin özelliklerinden anladığı kadarıyla sütü ayrı suyu ayrı ısıtıyor,

yani su 100 derecedeyse sütü en fazla 35-40 dereceye falan ısıtıp öyle katıyor olabilir.

edit: fincan ısıtma bile varmış makinede :(

hocam  valla bla bla carla yolculuk ettiğimde  arabayı süren arkadaş baristalık yapmış 65 derece süt  için falan diyodu amakaymak olayıyla alakalımı bilmiyom şimdi.. Bide Az ısıtarak deneyecem  sütü

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

minik bir kaç dolarlık kahve köpürtücüleri var onlarlada yapabilirsin alet almak istemezsen

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ilk mesaj editlendi.

Edit: Denedim oldu beylerrrr :D 0 kaymak . İçilebilir sıcaklıkta ısıttım 

Nvidia tarafından 07/Eki/16 23:25 tarihinde düzenlenmiştir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

kahve yapmayı bilmiyorsun o zaman ? 

nescafe bile derKi (bak kahve manyaklarının hepsi bilir zaten onu geçiom)  KAYNAR SU İLE KAHVE DE YAPILMAZ ÇAY DA YAPILMAZ.

o fokurdasın ağzımı yüzümü yaksın öyle seviom sevdası bizde bi türklerde var yani ,  kahve 100derecede kaynatıldıysa 3dakika soğuması için beklenmesi gerekiyor aksi halde kahve yanar ve tadı acılaşır.

yani kaynar su veya kaynar süt ile yaparsan tabiki kaymak olacaktır süt piştiği zaman kaymak ortaya çıkar 

en basit hali ile tarifi vereyim dolaptan çıkardıgın sütü koy kahveyi koy karıştır üstüne kaynadıktan sonra 3 dakika beklettiğin sıcak suyu dök bakayım kaymak olacakmı kahven acı olacakmı ?

sert kahve seviyorsanız kahvenizi ona göre satın alın :D 

Toplam Hit: 2033 Toplam Mesaj: 13
sütlü kahve