Starbucks - Caribou Sütlü Kahveleri Kaymak Tutturmadan Nasıl Yapıyor?
-
Anasını satim evde bi sütlü kahve yapim diyorum zırt pırt içerken üstü kaymak tutuyor yarım yağlı sütle denedim gene aynı. Bunun yolunu yordamını bilen varmı ?
** Bilişim forumuna böyle bir konu açtığım için tüm tarikattan ve yetkili abilerden özür dilerim. Ama soracak başka mecram yok.
Edit: Cevabı buldum sütün kaynama seviyesini ararken :D 75 derecede kaymak tabakası çıkıyormuş
Nvidia tarafından 07/Eki/16 23:06 tarihinde düzenlenmiştir
-
Cimbaliyle
-
-
cimbali bi marka, astoria falanda olur. Bu espresso makinelerinin kenarından bi çıbık çıkar, insan gibi sıcak buhar vermez o çıbık. Hayvan gibi verir. O buharla ısıtıyorlar sütü.
-
Nvidia bunu yazdı
Anasını satim evde bi sütlü kahve yapim diyorum zırt pırt içerken üstü kaymak tutuyor yarım yağlı sütle denedim gene aynı. Bunun yolunu yordamını bilen varmı ?
** Bilişim forumuna böyle bir konu açtığım için tüm tarikattan ve yetkili abilerden özür dilerim. Ama soracak başka mecram yok.
Menengiç yolluyam hocam istersen :D
-
d3lete bunu yazdıNvidia bunu yazdı
Menengiç yolluyam hocam istersen :D
Sağol hocam istersen ben burdan fıstık yolliyim :D
Edit: Yer fıstığı :D
Nvidia tarafından 07/Eki/16 22:23 tarihinde düzenlenmiştir -
aga bu ne 64 milyar diyor bi makineye :D
"» Benzersiz MilkPs ile fincandaki süt dozunu istikrarlı şekilde elde edebilirsiniz,
her seçim için süt ısınma derecesini özelleştirebilirsiniz."hocam bu arada makinenin özelliklerinden anladığı kadarıyla sütü ayrı suyu ayrı ısıtıyor,
yani su 100 derecedeyse sütü en fazla 35-40 dereceye falan ısıtıp öyle katıyor olabilir.
edit: fincan ısıtma bile varmış makinede :(
cann tarafından 07/Eki/16 23:01 tarihinde düzenlenmiştir -
cann bunu yazdı
aga bu ne 64 milyar diyor bi makineye :D
"» Benzersiz MilkPs ile fincandaki süt dozunu istikrarlı şekilde elde edebilirsiniz,
her seçim için süt ısınma derecesini özelleştirebilirsiniz."hocam bu arada makinenin özelliklerinden anladığı kadarıyla sütü ayrı suyu ayrı ısıtıyor,
yani su 100 derecedeyse sütü en fazla 35-40 dereceye falan ısıtıp öyle katıyor olabilir.
edit: fincan ısıtma bile varmış makinede :(
hocam valla bla bla carla yolculuk ettiğimde arabayı süren arkadaş baristalık yapmış 65 derece süt için falan diyodu amakaymak olayıyla alakalımı bilmiyom şimdi.. Bide Az ısıtarak deneyecem sütü
-
minik bir kaç dolarlık kahve köpürtücüleri var onlarlada yapabilirsin alet almak istemezsen
-
ilk mesaj editlendi.
Edit: Denedim oldu beylerrrr :D 0 kaymak . İçilebilir sıcaklıkta ısıttım
Nvidia tarafından 07/Eki/16 23:25 tarihinde düzenlenmiştir -
kahve yapmayı bilmiyorsun o zaman ?
nescafe bile derKi (bak kahve manyaklarının hepsi bilir zaten onu geçiom) KAYNAR SU İLE KAHVE DE YAPILMAZ ÇAY DA YAPILMAZ.
o fokurdasın ağzımı yüzümü yaksın öyle seviom sevdası bizde bi türklerde var yani , kahve 100derecede kaynatıldıysa 3dakika soğuması için beklenmesi gerekiyor aksi halde kahve yanar ve tadı acılaşır.
yani kaynar su veya kaynar süt ile yaparsan tabiki kaymak olacaktır süt piştiği zaman kaymak ortaya çıkar
en basit hali ile tarifi vereyim dolaptan çıkardıgın sütü koy kahveyi koy karıştır üstüne kaynadıktan sonra 3 dakika beklettiğin sıcak suyu dök bakayım kaymak olacakmı kahven acı olacakmı ?
sert kahve seviyorsanız kahvenizi ona göre satın alın :D