Steam Sayesin De Windows Da Oynanan Oyunların Çoğusu Linux Da Oynatılabiliyormuş (Bilmiyordum)
-
Linux sürümlerinden bir tek eski Pardusları kullandım onda Windows programları açmak için wine uygulaması vardı.
-
-
rahmandaburda bunu yazdıComputerWolf bunu yazdı
Tam olarak neye istinaden hocam anlamadım? :)
Ula @SubZero ^^` KaraAmbar Kamyoncular Derneği'nin Kurucusu ve Asli üyesiymiş gibi canlandı ,in My mind.
-
Hocam kısaca açıklı getirmek gerekirse; steamdeki bazı oyunlar linux ile uyumlu. Yani yazılırken windows için de linux için de belki mac için de ayrı ayrı derlenmiş olabilir. Bunu mobil uygulamalar gibi düşünebilirsin. Pek yakında iOS'ta da var vs gibi.
Yani windowsta çalışan linuxta da çalışır gibi bir durum yok. O oyun linux uyumlu ise oynanabilir yalnızca.
Örneğin rainbow linuxta çalışmaz:
Ama csgo mac linux windows alayında çalışır:
Biri söyledi, artık biliyorsun. (Hadi dön iş vakti)
-
by_Tet bunu yazdı
Hocam kısaca açıklı getirmek gerekirse; steamdeki bazı oyunlar linux ile uyumlu. Yani yazılırken windows için de linux için de belki mac için de ayrı ayrı derlenmiş olabilir. Bunu mobil uygulamalar gibi düşünebilirsin. Pek yakında iOS'ta da var vs gibi.
Yani windowsta çalışan linuxta da çalışır gibi bir durum yok. O oyun linux uyumlu ise oynanabilir yalnızca.
Örneğin rainbow linuxta çalışmaz:
Ama csgo mac linux windows alayında çalışır:
Biri söyledi, artık biliyorsun. (Hadi dön iş vakti)
Aa o zaman yanlış biliyorum yani :) Bakmıştım orda sistem gereksinimlerine, Linux u görmemiştim, Üstte tab olarak verildiğine de şimdi dikkat ettim gerçi. Akşam o zaman konuyu düzeltirim. Yanlış bilgi paylaşımı yaptım o zaman :) :)
Konuyu düzeltim. Şimdi doğru bilgi oldu galiba. Sonuçta internet de google da aranıyor bu bunlar, kilitleyip çöp olmasındansa..
rahmandaburda tarafından 09/Mar/20 16:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Evet Steam üzerinde bazı oyunları artık oynayabiliyoruz. Bunun temel sebebi Proton denilen (Wine) gibi bir sanallaştırma kullanması. Yani aslında yine Windows üzerinde çalıştırıyor gibisiniz ama Windows'unuz (Hatta containerınız var gibi) var gibi düşünün. Ama her oyunu çalıştıramıyorsunuz. Kullandığı kütüphanelerden vs dolayı.
Oynayabileceğiniz oyunlar:
https://www.protondb.com/
oyun linux windows steam linux da windows oyunları linux virüs derdin yok