folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Steve BALLMER Fatih Projesi İçin Kodu Açalım Dedi

Steve BALLMER Fatih Projesi İçin Kodu Açalım Dedi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Microsoft, Türkiye'nin eğitimde çığır açacak FATİH projesi için gözünü kararttı. Geçtiğimiz hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Silikon Vadisi'nde ağırlayan Microsoft yönetimi FATİH projesinin yazılım ve eğitim programları ihalesine katılabilmek için tarihi bir teklifte bulundu. Başbakan Erdoğan'a teklifi bizzat CEO Steve Ballmer yaptı. Ballmer, "Bu ihale için çok çalıştık. Bizi ihaleye alın, size kodlarımızı açmayı taahhüt edelim" dedi.

AR-GE MERKEZİ KURULABİLİR

Erdoğan'ın Silikon Vadisi'nde gerçekleştirdiği ziyaret için Seattle'dan San Fransisco'ya gelen Ballmer, FATİH projesiyle ilgili yaptıkları çalışmaları ve hazırladıkları eğitim programlarını tanıttı. İhalenin kendileri için önemini de vurgulayan CEO'nun, yerli üretim için Türkiye'de TÜBİTAK ile bir Ar-Ge merkezi kurmayı planladığı da öğrenildi. Microsoft'un yazılım kodlarını açma taahhüdü, Türkiye'nin bu alandaki dünyanın en yüksek yazılım teknolojisine vakıf olması anlamına geliyor. Microsoft ihaleye girerse sadece eğitim programları ile değil, program ve kod yazma alanlarında da öğrencilerin yeteneklerini geliştirecek uygulamaları devreye alacak.

İHALEYE GİRECEK

Microsoft'la işbirliğine sıcak bakan Türk makamlarının da firmanın ihaleye girebilmesi için gerekli adımları atacağı öğrenildi. Firmanın şartnamede yapılacak bir değişiklikle ihaleye dahil edilebileceği ifade edildi.

Kaynak : http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/05/24/fatihe-alin-kodumuzu-acalim

http://ekonomi.haber7.com/gundem-veriler/haber/1030262-fatih-projesine-alin-kodumuzu-acalim

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    harika bir gelişme. windows 8in özellikle telefon ve tabletlerde stabil olduğu düşünülünce.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek

şimdi biz pardusu geliştirsek daha güzel olmazmı, millet kodlarını açsa ne olacak ben inanmıyorumki mic. gelsin al windows un kaynak kodları desin aklım almıyor tarihi bir fırsat bence Türkiye bunu dışarı vermemeli mesela vestele destek ver adam hem yazılım geliştirsin hemde tablet bu projeyle hepsini yapabilir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    RebelliouS_SouL bunu yazdı

şimdi biz pardusu geliştirsek daha güzel olmazmı, millet kodlarını açsa ne olacak ben inanmıyorumki mic. gelsin al windows un kaynak kodları desin aklım almıyor tarihi bir fırsat bence Türkiye bunu dışarı vermemeli mesela vestele destek ver adam hem yazılım geliştirsin hemde tablet bu projeyle hepsini yapabilir.

daha önce kodlarini acti. tahribattada konusu var. üniversiteler için acmisti ama tabi sizdirildi
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

adamlar el altından pardus'u öldürmeye çalışıyor

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

adamlar el altından pardus'u öldürmeye çalışıyor

pardus'u geliştirebilecek mühendislerimiz google'da microsoft'ta olduğu için 

Si vis pacem para bellum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Bill Gates bu olaya çok karşıydı.

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bill gates niye karşıydı ki?

10 milyon lisans satacak fena mı

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Muhtemelen ihalede girecekleri işletim sistemi windows RT ' dir. Zaten win RT ninde analistlere göre bir geleceği olmadığı bariz gerçek. Ama gidipte x86 win 8 in kodlarını açmazlar boşuna ümitlenmeyin. Daha önce açtıkları eski işletim sistemlerinin kodları. O da sadece kernel kodları. Tamamı değil ynai.

Ayrıca bu olayda fena para dönüyor . Düşünün yani dünya çapındaki microsoft bile taviz veriyor. 4.2 milyar dolardı sanırım .... Daha bunun sonraki aşamaları var (Bakım vs.)

DrKill tarafından 24/May/13 11:21 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Muhtemelen ihalede girecekleri işletim sistemi windows RT ' dir. Zaten win RT ninde analistlere göre bir geleceği olmadığı bariz gerçek. Ama gidipte x86 win 8 in kodlarını açmazlar boşuna ümitlenmeyin. Daha önce açtıkları eski işletim sistemlerinin kodları. O da sadece kernel kodları. Tamamı değil ynai.

Ayrıca bu olayda fena para dönüyor . Düşünün yani dünya çapındaki microsoft bile taviz veriyor. 4.2 milyar dolardı sanırım .... Daha bunun sonraki aşamaları var (Bakım vs.)

bu iş dediğin fatih projesi mi ?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

bu iş dediğin fatih projesi mi ?

Evet hocam.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 2091 Toplam Mesaj: 20