Steve BALLMER Fatih Projesi İçin Kodu Açalım Dedi
-
HolyOne bunu yazdı
Bill gates niye karşıydı ki?
10 milyon lisans satacak fena mı
Bu projeye değil olaya. Öğrencilerin eline yeni oyuncalar verilmesinin eğitim sistemine bir katkısı bulunmayacağını söylemişti diye hatırlıyorum. Yanlış da hatırlıyor olabilirim tabi.
-
KrypT bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Bu projeye değil olaya. Öğrencilerin eline yeni oyuncalar verilmesinin eğitim sistemine bir katkısı bulunmayacağını söylemişti diye hatırlıyorum. Yanlış da hatırlıyor olabilirim tabi.
bill gates tabletlere karşıdır. çünkü klavyesiz bir cihazdan eğitimin olmayacağını düşünüyor.
bu yüzden windows rt yi değil de windows 8 pro yu kullanacaktır.
umarım kabul edilir de yeni yapılacak silikon vadisinde microsoft u da görürüz.
apple yada android ile anlaşılırsa eğitim değil oyun ve medya görseli karşılayacaktır insanları :)
burada windows 8 pro ve rt yi karşılaştırıyor:
http://www.youtube.com/watch?v=gFDTN25qip8
burada da ipad ve windows 8 pro nun iş ve amaca yönelik kısa ve öz karşılaştırması var.
http://www.youtube.com/watch?v=86JMcy5OqZA
-
bu ihalede o kadar çok para varki daha önceden yüzümüze bile bakmayan apple store açtı türkiyeye...
peki soruyorum daha önceden nerelerdeydiniz? paragöz herifler.. Türkiyenin daha önceden başka ülkelerde denenmiş, tutmamış bir projeye bu kadar büyük yatırım yapmasıda ayrı bir mesele....
-
Quetzalcoatl bunu yazdıKrypT bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
bill gates tabletlere karşıdır. çünkü klavyesiz bir cihazdan eğitimin olmayacağını düşünüyor.
bu yüzden windows rt yi değil de windows 8 pro yu kullanacaktır.
umarım kabul edilir de yeni yapılacak silikon vadisinde microsoft u da görürüz.
apple yada android ile anlaşılırsa eğitim değil oyun ve medya görseli karşılayacaktır insanları :)
burada windows 8 pro ve rt yi karşılaştırıyor:
http://www.youtube.com/watch?v=gFDTN25qip8
burada da ipad ve windows 8 pro nun iş ve amaca yönelik kısa ve öz karşılaştırması var.
http://www.youtube.com/watch?v=86JMcy5OqZA
Win 8 ile bu ihalye girmeyeceklerini sana garanti edebilirim;
1-) X86 tabanlı Win 8 işletim sisteminden milyarlarca dolar kazanıyorlar. Win 8 in kaynak kodlarını bu yüzden açmaları imkansız. Niye kaynak kodları açıp bu sistemi ve gelecek sistemi öldürsünler?
2-) Win 8 X86 tabanlı işlemciler kullandığı için maliyet ARM tabanlı SOC donanımlara göre neredeyse %100 hatta %200 daha fazla artıyor. Kar azalıyor. Microsoft bu işi babasının hayrına yapmıyor.
3-) Win RT Microsoft Office haricinde uygulaması olmayan bir işletim sistemi. Ayrıca çoğu analist win RT nin geleceğinin olmadığını söylüyor. Micorosft'da bunun farkında. Bu yüzden bu işletim sistemini öldüreceğine, Türkiye'deki ihaleden milyarlarca dolar kazanması daha mantıklı.
DrKill tarafından 24/May/13 14:26 tarihinde düzenlenmiştir
Hem maddi anlamda daha mantıklı hemde Win RT ne kadar çok kullanılırsa yazılımcılarda o kadar çok destek alır ve yaygınlaşır. Microsoft Android ve IOS yenmek istiyorsa arkasına destek alması lazım. Sektör mobile kayıyor. Microsoft bu sektörde yıllardır yaptığı işletim sistemi pazarını almak istiyor. Bu sektördede büyüyen platform ARM platformu... -
Erdoğan'ın Silikon Vadisi'nde gerçekleştirdiği ziyaret için Seattle'dan San Fransisco'ya gelen Ballmer, FATİH projesiyle ilgili yaptıkları çalışmaları ve hazırladıkları eğitim programlarını tanıttı. İhalenin kendileri için önemini de vurgulayan CEO'nun, yerli üretim için Türkiye'de TÜBİTAK ile bir Ar-Ge merkezi kurmayı planladığı da öğrenildi.
adamların işi gücü yok bizim fatih projesini takip edip neden bizim insanımızı geliştirsinler ki. bi amaçlar olmasa bizimle neden ilgilensinler.
bu kodları sonuçta insanlar yazdı. birileri kafa yordu çalıştı çalıştırdı ortaya çıkardı. biz neden kendi kodumuzu kendi işimizi yapmayalım. neden hazıra konmak istiyoruz bu kadar .
tubitak içinde arge kuracaklarmıs neden çunku içerde gelişme yapılacaksa bunu engellemek için .
belkide komplo teorisi ama olmaz olmaz
-
kaynak kodu açmaktan kasıtları nedir ben tam anlayamadım?
-
Kaynak kodlarını açacaklarına visual c gibi programları türkçeleştirsinler. Daha yararlı olue.
-
HolyOne bunu yazdı
billgatesin parayla pulla işi yok hocam, ballmerın şirket artık
-
Pardus'ta Debian tabanı kullanmalarının sebebini Fatih projesi olarak düşünmüştüm.
Yinede açık kaynak varken ücretli bir alternatife yönelirlerse kafalarını s.kim.