folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Şu Anki Piyasa Durumunda Araç Almak Mantıklımı ?

Şu Anki Piyasa Durumunda Araç Almak Mantıklımı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Ne diyonuz eylüllü bekleyerim yoksa beklemeden alarım mı araba ?

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    userneyime
    userneyime's avatar
    Erkek

24 mayısta konu acılmış. o tarıhden bu tarıhe kadar her araba yuzde 10 yukseldi. bence bıran once alın arabanızı. yoksa cebınızdekı paranızla 1 alt model almak zorunda kalacaksınız.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    userneyime bunu yazdı

24 mayısta konu acılmış. o tarıhden bu tarıhe kadar her araba yuzde 10 yukseldi. bence bıran once alın arabanızı. yoksa cebınızdekı paranızla 1 alt model almak zorunda kalacaksınız.

Bu uçuk kaçık piyasaya rağmen halen araba alışverişi sürüyorsa demek ki bu insanlar kazık yemeyi seviyor, serbest piyasadır karışılmaz, bırak yemek isteyen yesin :)

Hayati derecede ihtiyacı olanlar dışında hiç kimse araba almasın (araba ihtiyacı olanlar ise ucuz türdeki arabaları tercih etsin)
    Yani hiç kimse araba almasın ama herkes kurt gibi fiyatların ucuzlamasını beklesin... İşte bu olay sağlanırsa fiyatlar düşer.
    (Toplumun geneli bilinçli tüketici olmayı bilsin yani insanlar "çok pahalı, almıyorum amk" demeyi bilsin)

LhaNeT tarafından 13/Haz/20 23:47 tarihinde düzenlenmiştir

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Tarihte ilk defa arabalarin fiyatları kasko değerlerinin üzerine çıktı. Geçen sene volvo s60 aracımız pert oldu. Kasko değeri 180bin liraydi, rayiç bedeli 140bin liraydi, 140 alabildik ancak. Şu an aynı araba 250bin lira olmuş.

Ben otv indirimi vs bekliyorum, 0 araç alacam. 2. Ele bu parayi vermem kimse kusura bakmasın. 

6 ay önce sattığım arabaya 110bin lira zam gelmiş. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Tarihte ilk defa arabalarin fiyatları kasko değerlerinin üzerine çıktı. Geçen sene volvo s60 aracımız pert oldu. Kasko değeri 180bin liraydi, rayiç bedeli 140bin liraydi, 140 alabildik ancak. Şu an aynı araba 250bin lira olmuş.

Ben otv indirimi vs bekliyorum, 0 araç alacam. 2. Ele bu parayi vermem kimse kusura bakmasın. 

OTV indirimi de hayal gibi birşey. olsa dahi anında otomobiller zam yer

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Sıfır araba fiyatları yani vergiler inmedikçe bu fiyatlar inmez.. O istiyor bu istiyorla alakası yok arz talep meselesi.. 

Kendine İyi Bak ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Büyük şirketler araba satmak zorundalar, büyük markaların satışları diplerde. Indirim gelmezse de binmem, sikerler amk. Hanımın c serisini satınca ingilterede 2 tane e alabiliyosun. Allah beyin vermiş, sadece şirkete clio alacaz o da mecburiyetten. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Atakan bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

OTV indirimi de hayal gibi birşey. olsa dahi anında otomobiller zam yer

Bugünün şartlarında ötv indirimi olursa ciddi oranda zam gelmez (en başta g*t korkusu) ama bayiler "elimizde araç yok" diyerek bir tür çakallık yapmaya kalkışabilirler ve yaparlarsa tıpkı soğan depolarının basılması gibi tek tek araç bayileri basılır :D

Edit: Ayrıca erken seçim ihtimali heryerde fısır fısır konuşuluyor, piyasa ise imkansız bir yere uçtu (Eli yüzü düzgün bi tofaş 30 bin) Böyle gitmez bence erken seçim bahanesi ile bir ötv indirimi olur.

LhaNeT tarafından 14/Haz/20 00:34 tarihinde düzenlenmiştir

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
Toplam Hit: 7899 Toplam Mesaj: 59
araba araba