folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Şu Elektronik Sistemin Adını Bilen Varmı?

Şu Elektronik Sistemin Adını Bilen Varmı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

Arkadaşlar şimdi anlatacğım şekilde çalışan bir elektronik devre var! (Var biliyorum kullandım ve bozdum arkadaş yaptı ancak bozuldu daha profesşyoneli lazım)

Şimdi devreden çıkan bir usb kablosu var bunu bilgisayara bağlıyoruz.  2 tanede elektirik kablosu var. Bunlardan 1 tanesını şebekeye takıyoruz diğer 1 kabloyuda sebeke elektırıgı ıle calısan elektırıklı aletımıze baglıyoruz (mısal televızyon , bulasık makınası vb.) ben bılgısayardan komutu verdıgım zaman usb vasıtasıyla sıstem elektronık devre vasıtasıyla devreyı tamamlama komutu verıyor ve elektırık devresı tamamlanıyorve calıstırmak ıstedıgım alet calısmaya baslıyor takı ben 2 komutu verıp kapat dıyene kadar. Aynı zamanda manuel olarakda basmak ıcın bır duğme mevcut devreyı tamamlamak ıcın.

Umarım anlata bılmısımdır. Bu aletın adını bılen yada nerden temın edebılecegımı bılen varmı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

pc kontrollü ev aletleri

akıllı ev otomasyonu

usb kontrollü röle

devreleri olabilir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek
    Bozduğun aletin birde resmini alsak belki daha saglıklı cevaplar alırsın (:

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    plc kontrol

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek

bozdugum aletı arkadasa verdım duzeltsın dıye ama pek umıtlı degılım. gelcek olsa dahı baya zaman lacak yanması ne kadar surer bılemıyorum.

cordelian

Hocam eger yaba ılıyorsanız neden olmasın. Şimdi Duruöu söyle Anlatayım. Benım çalıştıgım fabrıkada zaman lı olarak calıması gereken aletler var hepsı atyı kısılerın sorumluluklarında. Misal ıs baslama bırakma zilleri burada bır programımı vardı bellı saatlerde mısal 8:00 de gırıs zılı calacak 5 sanıye vs gıbı bunu bır saat programıyla baglantılı kullanıyordum unutmamak ıcın saat programı saat 8:00 Da Programı calıstır komutunu verıyordu 8:00:05 de Kapat komutunu. Eger boyle bır devre yapıla bılırse neden olmasın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    pm attm hocam goruselm.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Hocalar böyle bir devrenin fotosunu yada açlışma şemasını koyarsanız çok sevinirim bende çok merek ediyorum 

Birde bunun sıfırı ne kadardır ücret olarak yani.... 

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    özel yaptırırsan bılemem ama hazır kıt olarak heralde 100 lıraya felan bulursn encok belkı
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek
    sadece pc uzerinden değil normal telefon uzerinden de yapmak mumkun mesela bi telefon hattına baglıyorsunuz 5 calmadan sonra devreye giriyor ve sizden pin soruyor pin kodunu girdikten sonra ornek veriyorum a cihazını calıstır komutu veriyorsunuz ve isterseniz saat belirleyebiliyorsunuz aynı sekilde web uzerinden otamasyonda mevcut internette arastırırsan bunun uzerine fazlasıyla devre seması vs bulabi,lirsiniz

delimiyim ben?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

samaccc bunu yazdı:
    -----------------------------
    plc kontrol

Hocam ilk başta benimde aklıma o geldi ancak belki başka birşeydir diye söylemedim :p 

cyrpt bunu yazdı:

Senin dediğin o saat genelde okullarda kullanılan bir alarm aleti var. Fabrikalarda onu kullanıyor genel olarak. Şuana kadar staj dahil çalıştığım tüm fabrikalarda aynı aleti gördüm :p 

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

Toplam Hit: 2460 Toplam Mesaj: 19