Şu Elektronik Sistemin Adını Bilen Varmı?
-
Arkadaşlar şimdi anlatacğım şekilde çalışan bir elektronik devre var! (Var biliyorum kullandım ve bozdum arkadaş yaptı ancak bozuldu daha profesşyoneli lazım)
Şimdi devreden çıkan bir usb kablosu var bunu bilgisayara bağlıyoruz. 2 tanede elektirik kablosu var. Bunlardan 1 tanesını şebekeye takıyoruz diğer 1 kabloyuda sebeke elektırıgı ıle calısan elektırıklı aletımıze baglıyoruz (mısal televızyon , bulasık makınası vb.) ben bılgısayardan komutu verdıgım zaman usb vasıtasıyla sıstem elektronık devre vasıtasıyla devreyı tamamlama komutu verıyor ve elektırık devresı tamamlanıyorve calıstırmak ıstedıgım alet calısmaya baslıyor takı ben 2 komutu verıp kapat dıyene kadar. Aynı zamanda manuel olarakda basmak ıcın bır duğme mevcut devreyı tamamlamak ıcın.
Umarım anlata bılmısımdır. Bu aletın adını bılen yada nerden temın edebılecegımı bılen varmı?
-
pc kontrollü ev aletleri
akıllı ev otomasyonu
usb kontrollü röle
devreleri olabilir.
-
Bozduğun aletin birde resmini alsak belki daha saglıklı cevaplar alırsın (:
-
plc kontrol
-
bozdugum aletı arkadasa verdım duzeltsın dıye ama pek umıtlı degılım. gelcek olsa dahı baya zaman lacak yanması ne kadar surer bılemıyorum.
cordelian
Hocam eger yaba ılıyorsanız neden olmasın. Şimdi Duruöu söyle Anlatayım. Benım çalıştıgım fabrıkada zaman lı olarak calıması gereken aletler var hepsı atyı kısılerın sorumluluklarında. Misal ıs baslama bırakma zilleri burada bır programımı vardı bellı saatlerde mısal 8:00 de gırıs zılı calacak 5 sanıye vs gıbı bunu bır saat programıyla baglantılı kullanıyordum unutmamak ıcın saat programı saat 8:00 Da Programı calıstır komutunu verıyordu 8:00:05 de Kapat komutunu. Eger boyle bır devre yapıla bılırse neden olmasın.
-
pm attm hocam goruselm.
-
Hocalar böyle bir devrenin fotosunu yada açlışma şemasını koyarsanız çok sevinirim bende çok merek ediyorum
Birde bunun sıfırı ne kadardır ücret olarak yani....
-
özel yaptırırsan bılemem ama hazır kıt olarak heralde 100 lıraya felan bulursn encok belkı
-
sadece pc uzerinden değil normal telefon uzerinden de yapmak mumkun mesela bi telefon hattına baglıyorsunuz 5 calmadan sonra devreye giriyor ve sizden pin soruyor pin kodunu girdikten sonra ornek veriyorum a cihazını calıstır komutu veriyorsunuz ve isterseniz saat belirleyebiliyorsunuz aynı sekilde web uzerinden otamasyonda mevcut internette arastırırsan bunun uzerine fazlasıyla devre seması vs bulabi,lirsiniz
-
samaccc bunu yazdı:
-----------------------------
plc kontrol
-----------------------------Hocam ilk başta benimde aklıma o geldi ancak belki başka birşeydir diye söylemedim :p
cyrpt bunu yazdı:
Senin dediğin o saat genelde okullarda kullanılan bir alarm aleti var. Fabrikalarda onu kullanıyor genel olarak. Şuana kadar staj dahil çalıştığım tüm fabrikalarda aynı aleti gördüm :p
-