Şu Elektronik Sistemin Adını Bilen Varmı?
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------samaccc bunu yazdı:
-----------------------------
plc kontrol
-----------------------------Hocam ilk başta benimde aklıma o geldi ancak belki başka birşeydir diye söylemedim :p
cyrpt bunu yazdı:
Senin dediğin o saat genelde okullarda kullanılan bir alarm aleti var. Fabrikalarda onu kullanıyor genel olarak. Şuana kadar staj dahil çalıştığım tüm fabrikalarda aynı aleti gördüm :p
--------------------------bunun guzel yanı ıstedıgım zaman kolaylıkla saatlerle oynaya blıyorum gune ozel program yapa bılıyorum istedıgım an ıstedıgım sıstemı devreye sokabılıyorum veya cıkarta bılıyorum. Okullardakı sıstem benım ıstegıme gore cok basıt. bır nevıkendı otomasyonumu uzaktan yapabılıyorum
-
Hocam dediklerin PLC'de oluyor.
S7-300 PLC ile istediğini yaptırabilirsin ancak programlama dilini bilmem gerekiyor :p
Birde 300 PLC tuzlu oluyor
Birde onu WinCC ile yada Protool ile bilgisayardan işlem yaptırırsan ve dersenki ben başka yerdende evimi yönetmek istiyorum web üzerinden de otomasyonu halledersen güzel bir bina otomasyonunun bölümünü yapmış olursun :p
-
Eyvallah agalar çok saolun teşekkür ettim.
Ama 100 lira çok değilmi yaw ??
-
ya adam tuvaletin ışığını açıcak altı üstü siz PLC den bahsediyosunuz yuh yani
-
Tnrsk bunu yazdı:
-----------------------------yok okadarda basıt degıl radyo tost makınesı elektırıklı sohben dıyelım :) bunlar degılama yakın :)
-
ne fark ederki çeşitli güçlerde röle kullanırsın, fotoğrafını koyduğum dalgayı ben yaptım ki bu en basitidir lamba ,televizyon,radyo vs çalıştırabilirsin yalnız paralel porttan bağlanıyo kendin basit program yazarak internetten kontrol edebilirsin zaman ayarlı vs vs
-
Dengbej bunu yazdı:
-----------------------------Eyvallah agalar çok saolun teşekkür ettim.
Ama 100 lira çok değilmi yaw ??
alcagın kite baglı hocam 1 tane motoruda calıstırmak ıstersen fıyatı degısır 3 tane motoru calıstırmak ıstersen fıyatı degısır.ıstedıgın ozelliklere baglı olay 20 lirayada var kit bu işi yapan belki 100 lirayada var. -
Tnrsk bunu yazdı:
-----------------------------Hocam ben örnek verdim ille onunla yap demedim :p
100 liralık s7-200 plc ilede yapılabilir. Tost makinası falan filan yapıcaksa