folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Su Hakkında Akılcı Bir Proje Lazım

Su Hakkında Akılcı Bir Proje Lazım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dukewipen
    dukewipen's avatar
    Erkek

Bir ara tvde seyretmiştim deniz üzerinde kendi kendine dolanan su fışkırtıcıları...

Ne işe yarıyor dersen, deniz suyunu alıp yazın sıcağında havaya püskütrüyor havada basıncla fıskıran su gunes gucuyle buharlarşması arttırılıyor bu sayede havadaki nem oranı artıyor ve yagmur bulutlarının olusmasına yardımcı oluyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    -_HaWk_-
    -_HaWk_-'s avatar
    Erkek

dukewipen bunu yazdı:
    -----------------------------

Bir ara tvde seyretmiştim deniz üzerinde kendi kendine dolanan su fışkırtıcıları...

Ne işe yarıyor dersen, deniz suyunu alıp yazın sıcağında havaya püskütrüyor havada basıncla fıskıran su gunes gucuyle buharlarşması arttırılıyor bu sayede havadaki nem oranı artıyor ve yagmur bulutlarının olusmasına yardımcı oluyor.

Buda çok manyak bi fikir beyler kendimizi sıksak buradan kesin deli bir proje çıkarabiliriz süpersiniz

En büyük farkım bu dünyadaki hayatım...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Basincli sulama sistemleri diye aklinda bir konu olabilir! Tabiki icerikte lazim ama aklima ilk gelen bu oldu.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Su ile bilgisayar falan sogutuluyor, neden evi sogutamayalim. Kalorifer gibi bi sistem ile, mumkun oldugunca ucuza sogutacan binayi sicak yaz gunlerinde.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madcrazy
    Madcrazy's avatar
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

Su ile bilgisayar falan sogutuluyor, neden evi sogutamayalim. Kalorifer gibi bi sistem ile, mumkun oldugunca ucuza sogutacan binayi sicak yaz gunlerinde.

çok beğendim bunu hocam harbiden

Hardcore Gamer - Android Game Developer
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasVa
    kasVa's avatar
    Erkek

Madcrazy bunu yazdı:

KrypT bunu yazdı:

suyu soğutacağın sistemle evi soğutursun.Suyu soğutacağın boruyu soğut içinde su olmasada sogurmu uğraşılacak proje aslında.

rapid premium alacak para çalana hırsız deniyor ama rapid premüumun kendisini çalana hırsız denmiyor.neden ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Kalici olmaz isi. O zaman suyu isitacagimiza boruyu isitalim direk, niye su kullaniyoruz kaloriferlerde?

Ha bir de kafelerde nargileyi dusurup haliyi yakmaya son verecek bir nargile otomasyon sistemi dusunuyorum. Dogal olarak duvarlarin icine ya da disine boru ile bir su sistemi dosemek lazim. Hazneye dolacak kirlendikce tek tusla degisecek falan. Evet boyle gereksiz seyler dusunurum bos vakitlerimde.

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    -_HaWk_-
    -_HaWk_-'s avatar
    Erkek

kasVa bunu yazdı:

Madcrazy bunu yazdı:

KrypT bunu yazdı:

suyu soğutacağın sistemle evi soğutursun.Suyu soğutacağın boruyu soğut içinde su olmasada sogurmu uğraşılacak proje aslında.

Çok güzel proje bence beyler yalıtım sisteminde yeni bir çığır açmış olabiliriz

En büyük farkım bu dünyadaki hayatım...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Oyle cigir acacagini falan sanmam ya, 3-5 tbt uyesinden once bunu dusunmus, kafa yormus muhendis(ler) vardir elbet. Nette arastirsak cikar bence.

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

kasVa bunu yazdı:
    köyde boşa akan suyu değerlendirmek için kullanılan bi proje karadeniz köylerinde eskilerden kalma bir icat ama bileni yoktur.olay şu; Tarla kenarında boşa akan suyun altına terazi şeklinde bi kürek konur akan su dolup teraziyi doldurur su dolup birden dökülünce aniden kalkar ve bir demire çarpar böylece periyodik olarak sert sesler çıkar.Bunun yararı : tarlaya korkudan karga gelmez.Umarım işine yarar..

ayrıca dağ yollarında filan dağdan gelen suyu akıtan çeşmeler var.çoğunda musluk yok su boş boş akıyor.eskiden yapılmış olanlarda böyle ama yeni yapılanlarda bu durum yok.yıllarca durmadan boşa akan o su ile bir şeyler yapılabilir.benden çıkan fikir böyle.bundan proje olur mu hiç bilmiyorum :D

Toplam Hit: 3993 Toplam Mesaj: 28