Subwoofer Sorunu
-
Hocalar iki hafta önce subwoferim çalışmıyor diye teknik servise götürdüm.
Aldım güzel güzel çalıştı 4 gün
Fakat bu sabah kaltım salondan matkap sesi gibi bi ses gelior, anfi yine sıcmıs. bu defa yüksek sesli dırıltı geliordu.
şimdi söktüm aleti, bi tane kondansatorun hafif ustu sismis gibi onu deiştirmei düşünüyorum başka aklıma bişi gelmedi.
anlayan varsa akıl versin yaw, modeli psw 2500
-
Hocam kondansatörler şişiyorsa elektriksel bir kaçak gibi birşey vardır muhtemelen.
Sen gene de ilk önce o kondansatörü çıkart aynı değerlerde bir tane kondansatörü ayakları doğru olacak bi şekilde bağla. Gene şişiyorsa artık tek tek kaçak kontrolü yapacan gerilimleri kontrol edicen :)
torpedo_XL tarafından 20/Oca/14 20:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu canavar ne ile besleniyor ?
Bu arada gecmis olsun. -
http://www.youtube.com/watch?v=UY0cUWOtOCA
sorun bu videodaki gibiyse harbi çok rahatsız ediciymiş.
I had the same problem with my kef psw2150. I replaced c52 with a 47uF 100v 105C radial capacitor, and replaced c55 and c56 with 220uF 25v 105C radial capacitors. This fixed the buzz and continues to work perfectly. I found step by step directions to make the repair online.yorumlarda bunu gördüm, bir dene istersen şeyhim. -
Jubei bunu yazdıBu canavar ne ile besleniyor ?
Bu arada gecmis olsun.toroid sarılı trafo var içinde ikinci fotoda gözüküyor.
Ben yerinde olsam dokunmazdım. çünkü içindeki kondansatörün kalitesinde piyasada bulman çok zor olur 3000 küsür liralık aletmiş yazık etme. servise ver yapsın. -
RockZs bunu yazdı
http://www.youtube.com/watch?v=UY0cUWOtOCA
sorun bu videodaki gibiyse harbi çok rahatsız ediciymiş.
I had the same problem with my kef psw2150. I replaced c52 with a 47uF 100v 105C radial capacitor, and replaced c55 and c56 with 220uF 25v 105C radial capacitors. This fixed the buzz and continues to work perfectly. I found step by step directions to make the repair online.yorumlarda bunu gördüm, bir dene istersen şeyhim.Hocam şüpelendiğim kondansator c52 ydi aynen. Sanırım bu sorunun aynısının tıpkısı =)
Bunu denicem çok saolasın
Kefden bi eleman yazmış o yorumların altına demiş elleme öle geberirsin gibi bişiler yazmış=)
HolyOne tarafından 20/Oca/14 20:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Dos_Attach bunu yazdıJubei bunu yazdıBu canavar ne ile besleniyor ?
Bu arada gecmis olsun.toroid sarılı trafo var içinde ikinci fotoda gözüküyor.
Ben yerinde olsam dokunmazdım. çünkü içindeki kondansatörün kalitesinde piyasada bulman çok zor olur 3000 küsür liralık aletmiş yazık etme. servise ver yapsın.Abü hiç çalışmıyodu, servise verdim 4 gün sonra bu sesi çıkarır hale geldi.
Gözünde büyütme hacı bu kef 'i yapanlar benim kadar ii kondansator secebilecek mi ki, ben yaptıktan sonra alet 4000 liralık olacak insalla. [Ego mod on]
HolyOne tarafından 20/Oca/14 20:52 tarihinde düzenlenmiştir -
sürekli mi yapıyor zırıltıyı yüksek sestemi yapıyor?
-
sürekli yapıyor, input takılı olmasa bile yapior
-
şişen kondansatörü sonradan gördüm blok kondasatör şişmiş zannediyordum ki yüksek seste kesme yada zırıltıyı ondan yapar o servise götürsen dahi dediğin gibi deneme yanılma ile bulacak önce o kondansatörü değiştirecek o yol üzerideki transistör ve diyorları ölçecek sorun çözülmez ise çıkış entegresi yanmış deyip onu değiştiricek bence aynı yolu sende izleyip arızayı tesbit edebilirsin.
-
Dos_Attach bunu yazdıJubei bunu yazdı
Bu canavar ne ile besleniyor ?
Bu arada gecmis olsun.
toroid sarılı trafo var içinde ikinci fotoda gözüküyor.
Ben yerinde olsam dokunmazdım. çünkü içindeki kondansatörün kalitesinde piyasada bulman çok zor olur 3000 küsür liralık aletmiş yazık etme. servise ver yapsın.
ne ile besliyorsun derken trafoyu kastetmemistim ;)
Anfinin markasi modeli nedir anlaminda sormustum ?