Sufi Müslüman Dönüşünü Sadece Bizde Değilmiş !!!
-
lütfen inanmıyorsanız bile saygı gösterinde Allah (C.C) lafzının bulunduğu bi yazıda küfürlü konuşma etme edepsizliğini yapmayın !!!
-
SilenC3 bunu yazdı:
-----------------------------
HolyDemon bunu yazdı:
-----------------------------İnandığımız Tanrı yani Allah çayımızdaki şeker gibidir. Tadını alırız ama görmeyiz.
-----------------------------
ajan bu lafın acaip şekilde hoşuma gitti eğer senin lafınsa gerçekten çok güzelmiş :)
ayrıca herkezin seçimi kendini ilgilendirir sizi siklemez onn için susun :)
-----------------------------Tabi benim lan niye laf çalıyım :::))))
-
byhacktr bunu yazdı:
-----------------------------Şunuda belirtmek isterim ibadet etmek namaz,oruç vs. bunlar bize bir şey kaybettirmez.Şöyle düşünelim Ateistler açısından söyliyim.Bu Allahın kuranda belirtmiş olduğu ibadetleri yerine getirmediğinden dolayı öteki dünyada mahvolmakmı yok sa hiç birşey kaybetmiyeceğini bile bile ibadete sarılmak mı size hangisi mantıklı geliyor.Benim şahsi görüşüm ben buradaibadetlerimi yapıyım(Ahiret gününe kesin inancım var) eğer ahiret diye birşey yoksa benim kaybettiğim birşey zaten yoktur.ne olacak yani namaz kılsam bişeyimmi eksilir aynı şekilde diğer ibadetlerde de..Ayrıca namaz kıl sıhhat bul abdest,oruç aynı şekilde bunun faydalarını hep duyduk biliyoruz.
-----------------------------kusura bakma ama bu görüş , iyi düşünürsen çok sakat bir görüş. varsa vardır yoksa zaten kaybedeceğim bişey yoktur demekle inkar etmek arasında pek fark göremiyorum açıkçası. Allah ne bizim inanmamızla vardır, ne de inkar etmemizle yok olur. zaten olan bişeyi kanıtlamaya çalışmak zaten saçma bi kere. ortada görülen bir gerçek müthiş bir maddi yapı bu yapı içinde inanılmayacak derecede müthiş tasarlanmış sistemler. müslüman olursun olmazsın, ister inanır ister inanmazsın, yeryüzündeki dinlere inanır veya inanmazsın ama bütün bunların kendiliğinden var olduğunu söylediin andan itibaren bence insan kendini inkar etmiş olur. ayrıca yaratıcı bir kudrete inanmak illaki müslüman olmayı veya diğer dinlere mensup olmayı gerektirmez. ancak şahsi bir görüş ve inanışım olarak tabi ki doğru yol islam dinidir. yeryüzündeki her felsefi görüş de böyle bir dinden etkilenmiş olabilir.
-
burdakilerin çoğu ölünce "ulan ya warsa" korkusundan göte gelmemek için inanıyor. ateist olmak bir meydan okumadır a-teist kelimesi kök olarak da bunu ifade eder. çay şeker muhabbeti benim de hoşuma gitti ben de ortaya bişi atiim bi iki kişiye yapmıştım ekşide gördüüm bi olay :D
allah kaldıramayacağı bi taş yaratsın hadi baalm :D :D
-
z-chan şöle de diyebilirsin mesela .
acaba HZ muhammed bugün yaşıyo olsaydı bu dine inanır mıydı ?_ gibi
soo
bence inanmazdı :) sebep cok ama bi düşünün yine de.