folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Sulu Soğutma Sistemleri Hakkında

Sulu Soğutma Sistemleri Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hyb
    hyb's avatar
    Erkek

Leustad bunu yazdı:
    -----------------------------

Pompanın akım gücüne bak 1000'nin altında olmasın zaten akvaryum motoru kullanılıyor su soğutmada =)

Radyatör olarakda Kalenin aksarayda 100 tl'ye sıfırını bulabileceğin bu ürünü al derim güzel ve performansı iyi =)

hocam bu bildiğim r 9 kalerifer radyatörü 50 tl aynısını gönderirim kale olarak boşuna 100 tl bayılmayın....

........................................
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Amatör sistemlerde musluk ve soğuk su boruları terleme yapar.Etrafını emici 

bir bezle sarmalısın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

Yapmayın arkadaşlar Ne  terlemesi Onu Tasarlayan adam bunu  düşünmüştür  Ayrıca  bunun içine  normal  musluk suyu koymuyorsun ki  Saf Su Koyucaksın

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

NighT_JudGe bunu yazdı:

Yapmayın arkadaşlar Ne  terlemesi Onu Tasarlayan adam bunu  düşünmüştür  Ayrıca  bunun içine  normal  musluk suyu koymuyorsun ki  Saf Su Koyucaksın

tasarlayan adam ben olacam hocam. el yapımı olacak o yüzden diyoruz. ayrıca istediği kadar saf su olsun. dışarısı 40 derece iken boruda dolasan su her halükarda terler.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Leustad
    Leustad's avatar
    Erkek

Emrow bunu yazdı:

bir bezle sarmalısın.

Amatörden kastın nedir hocam ?
    Birde musluk dediğin şeyi ben anlayamadım ?

Acıma Yetime Döner Koyar Gö....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

Leustad bunu yazdı:

Emrow bunu yazdı:

bir bezle sarmalısın.

Amatörden kastın nedir hocam ?
    Birde musluk dediğin şeyi ben anlayamadım ?

verdiğim linke bakabilirsin hocam.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Bişey olmaz,

terleme olması için soğuk su girişinde su sıcaklığının ciddi düşük olması gerekir ki bu ancak özel soğutucu akışkanla soğutuyorsan mümkün olur.

Sulu soğutmalarda bildiğim kadarıyla saf anti friz kullanılyor, ismi sulu yani ...

Bu sistemlerdeki amaç sistemi en fazla dış ortam sıcaklığına kadar soğutmaktır.. Sıvıların, hareketlendirilmiş sıvıların ısı taşıma kapasitesi havaya göre fazla fazla olduğundan tercih edilmektedirler...

Bence en basiti bordu olduğu gibi yağa daldırmak... İnternette dolaşıyor ama ben denemedim şahsen...  Altı üstü yağ ve bordun sığabileceği bir plastik ya da cam..

akvaryum gibi... oil cooled board diye arasan bulursun...

Radyatör tabi  gerkli olur sulu soğutmada ısı transfer yüzeyi genişerse ısı geçişi artar.. Başka türlü olmaz... Sen bu radyatörü  su dolu bir kaba koyarsan belki bir iki derece dah soğuk elde edebilirsin.. ( buharlaşan su suyun sıcaklığını düşürür ) ya da arada bir iki buz atarsın...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

1- borular terleme yapmaz. çünkü indirebileceğin maksimum sıcaklık oda sıcaklığı olur. ki bu durumda radyatörden çıkan suyla oda sıcaklığı birbiriyle örtüştüğü için büyük ısı farkı olmaz terleme yapmaz.

2- sıvı soğutma sessiz bi sistem değildir. devir daim motorunun gürültüsü radyatör ü soğutan fanın gürültüsünü de hesaba kat.

3- soğutmak isteyeceğin parçalar ne kadar çoksa, soğutacağın sistem ne kadar sıcaksa o kadar büyük radyatör kullanmalısın. 36*12 alphacool bakır radyatör 104 lira fireball da 100 lira kale nin radyaötrüne vermek anlamsız.

4- içine saf su koymalısın. zamanla su eksilecektir arkadaşın açıkladığı gibi tortular oluşur sürekli olarak bakım ister.

şahsi önerim 480 liraya a sınıfı klima al klima nın ağzına kartondan bi huni yap aspiratör borusuyla kasanın kapağını kestir içine sok. hem sen serinlersin hem pc.

ALLAH RIZASI ICIN BU PROFILI SILIN
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

ltcelik bunu yazdı:

Bişey olmaz,

terleme olması için soğuk su girişinde su sıcaklığının ciddi düşük olması gerekir ki bu ancak özel soğutucu akışkanla soğutuyorsan mümkün olur.

Sulu soğutmalarda bildiğim kadarıyla saf anti friz kullanılyor, ismi sulu yani ...

Bu sistemlerdeki amaç sistemi en fazla dış ortam sıcaklığına kadar soğutmaktır.. Sıvıların, hareketlendirilmiş sıvıların ısı taşıma kapasitesi havaya göre fazla fazla olduğundan tercih edilmektedirler...

Bence en basiti bordu olduğu gibi yağa daldırmak... İnternette dolaşıyor ama ben denemedim şahsen...  Altı üstü yağ ve bordun sığabileceği bir plastik ya da cam..

akvaryum gibi... oil cooled board diye arasan bulursun...

Radyatör tabi  gerkli olur sulu soğutmada ısı transfer yüzeyi genişerse ısı geçişi artar.. Başka türlü olmaz... Sen bu radyatörü  su dolu bir kaba koyarsan belki bir iki derece dah soğuk elde edebilirsin.. ( buharlaşan su suyun sıcaklığını düşürür ) ya da arada bir iki buz atarsın...

hocam ben radyatörü bir tür fan ile serinletmeyi düşünüyordum. sen direk kullanmaktan bahsetmiişsin sanırım o da olabilir hatta senin ki daha mantıklı gibi. ayrıca su yaglı sogutma olayı böyle bir sey mı?

http://www.youtube.com/watch?v=M80eUcUVrmw

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scheitann
    scheitann's avatar
    Erkek

saf su - akü suyu istediğin benzincide bulursun.

zaten fanla soğutacaksın o da en fazla oda ısısına düşürebilir.

ALLAH RIZASI ICIN BU PROFILI SILIN
Toplam Hit: 5391 Toplam Mesaj: 21