Sünnetin Zararları
-
yani sunnet olmayın,sünnetsiz gezin diyor bize aklı sıra :)
-
amaç üzüm yemek değilki, bağcıyı dövmek.
sünnet ve namaz gibi dini vecibelerin yararları bilimsel olarakda kanıtlanmış şeylerdir.bunun yanında bazı insanlara göre zarar olarak görülen şeylerede sebep olduğu söylenebilir.
Allah çiftleşmeyi üremek için insanlara bahşetti.ama bende dahil yeryüzünün büyük çoğunluğu genellikle bunu üremek için değil, zevk için yapıyoruz.
yani demek istediğim şu.erken boşalma bilimsel olarak bir zarar değildir.erken boşalma insana ne gibi bir zarar verebilir ki ? erken boşalma, seksi zevk almak amacıyla yapanlar için bir zarardır, bir sorundur.dinde bunun amacı az önce söylediğim gibi belli ve erken boşalma dinende bir sorun değildir.
z-chan hoca ateist olabilir.saygı duyarım.hatta fikirlerini düşüncelerini daha rahat söyleyebilmesi için elimden gelenide yaparım.ancak bu şekil de değil.körü körüne bir islamiyet düşmanlığı seziyorum.ha belki böyle değildir benim sezilerim yanlıştır ama bir çok yararı olan şeyi, kimine göre zarar kimine göre zarar olmayan birşeyle hepten zararlı birşeymiş gibi lanse etmek benim nazarımda gerçekten körü körüne bazı şeyleri savunmak veya eleştirmek demektir. -
ibo123 bunu yazdı:
-----------------------------
kestirdim..mutluyum..
-----------------------------hepsini mi ucundan accık mı:)
-
Amacım konuşulamayanı da konuşabilmektir. Bir konu açacağım zaman önceden hep ararım ki benzer bir konu var mı diye.
-
tavuk yumurta muhabbetine girmem, ben işime bakarım. performansımdan memnunum.
-
Hojam maksat sexten ve cinsellikten zewk alıp nefsi doruklara ulaştırmaksa sünnetli çükle bir almanyaya kadar git.Sırf sünnetli ve görünüşü cazip geliyor diye veren alman kızlar gördüm ben :)
Hee ama şu war bildiğim akdarıylada zaten sünnet farz değil ki adı üzerinde sünnet ! Kuran'da sünnetten bahseden bir yer görmedim okuduğum kadarıyla varsa okuyan lütfen tam yerini bildirsin ki bizde öğrenelim.Hee ama olaya şurdan girebilirsin ; Sünnet Hz. İbrahim zamanında başlayan birşeydir ( muhtemelen daha öncede farz olarak adı Kuran'Da geçen yada geçmeyen bir peygambere ümmetine uygulatması için emir olarak inmiştir ( sadece tahmin ).Yani sünnetin islam kökenli olmadığı bilinsede dini birşey olduğu kesindir.Peki herneyse ne deyip madem farz değil o halde neden yapıyorsunuz ? Sanki sünnet-i sine'ye harfiyen uyuyormusunuzda iş çükü kestirmeye gelince hepiniz böyle bir riski göze alıyorsunuz dersen.
Evet birçoğumuz sünnetini bile hatırlamaz ben mesela 1 yaşındayken sünnet olmuşum.Bu sünnet ( diğer anlamdaki olan ) gelenek halini almış bir sünnetir.Ne mutlu inanlara ki sünnetin sıradan bir sünnetten de öte gelenek olarak kabul edildiği bir ülkede doğmuşuz.Bu vesileyle sünnetin sünnetinede uymuşuz.Sünnettin hiç birinde zarar olmaz zira onlar inanların efendisi kabul ettiği kişi tarafından tavsiye edilmiş şeylerdir.Yani tanrının yeryüzündeki elçisinin tavsiye ettiği şeylerdir.Tanrının elçisi kafasına buyruk tavsiye etmez.Onun verdiği her nasihatte,yaptığı her davranışta bir hikmet,şahsımızca bir çıkar vardır. ( tabi bunlar inanlar için.. )
Şeyhim oruçun zararlarından bahsetmiş bir inanan olarak ve bu konuyu çokça araştırmış biri olarak şunu söyliyeyim ;
Farz edelim ki orucun hiç bir yararı olmasın aksine vucud sağlığı bakımından zararı dahi olsun.Ki olabilir bu insnaın zarara ve faydaya ne acıdan baktığına göre değişir.Lorentz yasasından bahsetmek istiyorum yine bilmeyenler için ; Bu yasaya göre bir hareketlinin mutlak hızını ölçebilmek için olayı iki farklı zamanda değerlendirmek gerekir.Eğer bu yasa olmasaydı göecelikte kullanılarak ışık hızına ulaşılabilirdi.Neyse vericem örneğe gelince ; Bu dünyada oruç tutup aç kalarak zarar edebilirim fakat inanlar 2.bir zamanı ele aldıkları için "inanlardır".Ve o ikinci zamanda yaptığım herşeyin karşılığını - sevabıyla günahıyla - alacağımıza inanıyoruz dolayısıyla olaya 2.açıdan bakınca şöyle düşünürüz değil bir ramazan ayı boyunca 50 yıl boyunca kahreden bir yaşam sürsekte o 50 yıl sonsuzluğun yanında godzillada pire kalır.
Yine bir açıklama daha yapayım ( ki bence en önemlisi ) Varsayalım ki Muhammed çevresindekileri kandırmış olan,kullanmış olan bir bir insan olsun.Varsayalım ki islamiyet hatta din denilen şey kulliyen yalan olsun.Bu adam herksi kendisine inandırmışken,herkesi kulu kölesi yapmaası elindeyken emirleri o verirken ( inanlara göre onun söyledikleri Allah'ın emirleridir ya yani onun söyleceği herşeyi direk Allah'ın söylediği olarak kabul ederiz ) neden bu adam tutup kendine işkence etsin ? Oruç bence dinin nasıl bir kaynaktan geldiğini hiç bir soruya mahal bırakmadan yanıtlayan birşeydir.Oruç sağlık açısından ne denli yararlıdır ne denli zararlıdır bılmem ama her ramazan başlarında ana haberlerde envai çeşit doktor çıkıp orucun faydalarını analtır.Bu dokorların hepsi mi müslüman yaw ? Hadi diyelim ki öylede olsun ben olaya 2.bir zamanı ele alarak baktığım için hiç bir emir bana akılsızca gelmez.Biz herşeyi karşılığını alıcamızı umarak yapıyoruz peki ölüm gelip çattığında inanmayanlara soruyorum ; Bu gibi şeylere inanmadıgı ve hiç bir karşılıkta beklemedikleri için evet biz hak ettik biz 2.bir zaman ummuyorduk mu diyecekler yoksa hani sen bağışlayan ve esirgeyendin bizi sonsuza kadar ateşte yakan bir varlık merhamet sahibi olabilir mi mi diyecekler ?
Vee son olarak Z-CHAN ;
Amacım konuşulamayanı da konuşabilmektir. demişsin madem bu kadar samimisin sözlerinde neden fake bir nickle açıyorsun hep bu tür topikleri ve neden açıklamıyorsun insanlara ; Açtığın her topik forumda çatışmalara,banlanmalara yol açarken ve bu kadar rahatça yazabilirken topiğine ; Not: Konunun amacı tamamen tartışmak ve fersatlık çıkartmaktır. Bana sataşmanızdan da keyif alıp prim yapacağım lütfen sakınmayın. diye bir yazıyı neden ben senin hiç banlandıgını görmüyorum ?Bu sitede nice mürit banlandı fesatlık çıakrtıyor diye oysaki sen bunu açtığın topiklerinide geçtim artık rahat rahat bıle yazıyorsun ama işte her ne Hikmetse (!) senin bu rahatlığına el süren olmuyor.Benim amacım senin banlanman falan değil normalde msnimi vereyim sabaha kadar bu nevi konuları tartısalım derdimde kim oldugunu bıldıgım için.. Benim amacım herkese eşit davranılmasına ufakta olsa katkıda bulunabilecek bir ses getirmek.Yoksa değil müslümanlığı Allah'ı bile eleştirip yerden yere vursan ben neden sana karşı Allah'ı savunayım.O kendini savunmaz mı.. Dinimide istediğin ölçüde eleştirebilirsin ama seninki eleştiri değil resmen saldırılar yumağı ki bunuda zaten kendin bizzat belirtmişsin hiç bir soruya mahalk vermeden..
Zaten amacın inancımızı sorgulamak,sormak vs. olsaydı şimdiye kadar bu adamlar buna inanç demişller ve gerisini kesip atmışlar benim kendimi paralamamın bunlara faydası yok bu eşşek kafalılar gerçeği hiç bir zaman göremeyecekler deyip bırakırdın bu işi.Ama maksadın saldırı oldugu için,sırf kendi egonu tatmin etmek oldugu için halen devam ediyorsun.Adam ne kadar rahat yazıyor yaa amacım fesatlık çıkarmak diye :) Eyy ahali siz bunun normal bir mürid oldugunu mu sanıyorsunuz yoksa ? -
kültürümde varsa olurum a.q erken boşalmaymışta falanmışta filanmışta tıy tıy tıy
yararları zararından çokmu sen ona bak.
-
-
snnyk bunu yazdı:
hocam bunlar ne yapmaya çalışıyor anlamadım. -
Sünnetsiz gezeceğime kökünden keserim daha iyidir.
Erken boşalmaya belki sebep olabilir bilmiyorum ama onunda çaresi var eczanede hemde 1,5 ytl..