Sunucu Fikir Tavsiye & Öneri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsayisciAsayisci
    Asayisci
    Asayisci's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar.

şuanda bir firmadan VDS sunucu hizmeti alıyorum. Fakat hizmetlerinden hiç memnun değilim.
    Ciddi anlamda veri kaybı yaşadım. Ürünü pazarlarken ücretsiz yedekleme var dediler.
    Fakat yedeğe geri dönemedik. Sistemsel arıza deyip geçiştirdiler. (Anladığım yedekleme bile yapmamışlar.)

Sizlerden tavsiye ve akıl istiyorum :)

VDS hizmetini şunun için alıyorum;
    Birkaç farklı ilde kullanılan bir projem var. Her ilin kendisine ait MSSQL veritabanı var. 
    Program genellikle Desktop uygulama üzerinden kullanılıyor (VDS deki veritabanına bağlantı sağlanıyor)
    Telefon kullanımları içinde basit bir Asp.net script çalışıyor. 
    Toplam veritabanı sayım 8-10 civarı.. 

Bilindik  firmalardan fiyat almaya kalkıştım Windows sunucularda lisans nedeniyle fiyatlar yüksek çıkıyor.
    Linux tabanlı işletim sistemlerinde MSSQL server çalıştırabilir miyim acaba?
    Performans nasıl olur?
    Asp.net web script çalışmasında problem yaşar mıyım?

Önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Saygılar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek
    Asayisci bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar.

şuanda bir firmadan VDS sunucu hizmeti alıyorum. Fakat hizmetlerinden hiç memnun değilim.
    Ciddi anlamda veri kaybı yaşadım. Ürünü pazarlarken ücretsiz yedekleme var dediler.
    Fakat yedeğe geri dönemedik. Sistemsel arıza deyip geçiştirdiler. (Anladığım yedekleme bile yapmamışlar.)

Birkaç farklı ilde kullanılan bir projem var. Her ilin kendisine ait MSSQL veritabanı var. 
    Program genellikle Desktop uygulama üzerinden kullanılıyor (VDS deki veritabanına bağlantı sağlanıyor)

Bilindik  firmalardan fiyat almaya kalkıştım Windows sunucularda lisans nedeniyle fiyatlar yüksek çıkıyor.
    Performans nasıl olur?

Saygılar.

odeaweb ten sunucu hizmeti alıyorum dostum fiyat olarak cok yormadı.. asırı prof içerikler vs seyler yapmıyorum ama tavsiye ederim muhattap buluyorum ve özel cozum isteklerimde yardımcı oluyorlar..( hakim olmadığım konularda nasıl yapabilirim vs gibi danısabiliyorum) içeriğiklerin için yada beklentin için tam olarak karsılarmı bilmiyorum ama incelemeni tavsiye ederim.

Evrim içi mürit..laugh is live..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek
    Asayisci bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar.

Fakat yedeğe geri dönemedik. Sistemsel arıza deyip geçiştirdiler. (Anladığım yedekleme bile yapmamışlar.) Sizlerden tavsiye ve akıl istiyorum :)
    Performans nasıl olur?

Saygılar.

Selamlar, Linux'da MSSQL çalışır .NET core çalışır çok fazla yönetiyorum böyle yapıları

Performans olarak düşük kaynakta, Windows'tan bile hızlı çalışabiliyor 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Ben netcup kullanıyorum hocam, performansından memnunum. Lisans olayı problem değil. İster adamların iso'larından Windows kur ve kendi lisansını kullan, ister kendi iso'nu ftplerine upload edip kur ve kendi lisansını gir. 

Türkiye'de yaşayanlar için tek sorun ödeme olayı. Paypal ile ödeme alıyorlar ya da banka. Türkiye sepa'da olmadığı için swift kullanılıyor. Ama belki iletişime geçip kredi kartı olayını vs sorabilirsin.

İndirim kodu istersen ayarlarım. Genelde seçtiğin makineye göre 1 ay ya da 3 ay bedava kodlar oluyor onlardan veririm.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

Arkadaşım bu tarz bi hizmet veriyor destek için 7/24 olmasada sürekli pc başında istersen numarasını vereyim bi görüş fiyatları uygun

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

linux ta calisan mssql de win versiyonunda olan her ozellik henuz yok diye biliyorum

tavsiyem kendine sunucu al firmalardan barindirma hizmeti al.

hermesthecat tarafından 14/Oca/23 19:39 tarihinde düzenlenmiştir

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    csabanci bunu yazdı
    Asayisci bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar.

Performans nasıl olur?

Saygılar.

odeaweb ten sunucu hizmeti alıyorum dostum fiyat olarak cok yormadı.. asırı prof içerikler vs seyler yapmıyorum ama tavsiye ederim muhattap buluyorum ve özel cozum isteklerimde yardımcı oluyorlar..( hakim olmadığım konularda nasıl yapabilirim vs gibi danısabiliyorum) içeriğiklerin için yada beklentin için tam olarak karsılarmı bilmiyorum ama incelemeni tavsiye ederim.

odea ucuz ama aşırı yavaş ve saçma sapan bir sistemleri var faturayı ödemedim tamam sunucuyu kapatırsında niye siliyorsun kardeşim diğer firmalarda çat diye ödediğim an yeniden aktif oluyor herifler içeriği silmişler sitenin başka yerde yedeği yoktu kendi el emeğimle yazılmıştı üzülmüştüm hosting bazında bu söylediğim

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsayisciAsayisci
    Asayisci
    Asayisci's avatar
    Erkek
    yalinyalniz bunu yazdı
    Asayisci bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar.

Fakat yedeğe geri dönemedik. Sistemsel arıza deyip geçiştirdiler. (Anladığım yedekleme bile yapmamışlar.) Sizlerden tavsiye ve akıl istiyorum :)
    Performans nasıl olur?

Saygılar.

Selamlar, Linux'da MSSQL çalışır .NET core çalışır çok fazla yönetiyorum böyle yapıları

tavsiye edebileceğiniz bir linux tabanlı işletim sistemi ve firma var mı?
    natro ya baktım birkaç farklı linux işletim sistemi seçeneği sunuyor..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsayisciAsayisci
    Asayisci
    Asayisci's avatar
    Erkek
    GUS bunu yazdı

Arkadaşım bu tarz bi hizmet veriyor destek için 7/24 olmasada sürekli pc başında istersen numarasını vereyim bi görüş fiyatları uygun

hocam teşekkür ederim. kurumsal bir yer olsun istiyor. bir kişiye bağlı sistemler de risk daima yüksek oluyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek
    Asayisci bunu yazdı
    yalinyalniz bunu yazdı

Natro performanslı gelmiyor, Ubuntu veya Debian(Ubuntu bence) çözüm olur.

Bence hocam projeye bakalım, eğer Linux tabanlı sistemlerde çalışabilirse projenin boyutu ve trafiğine göre en uygun firmayı seçelim beraber.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsayisciAsayisci
    Asayisci
    Asayisci's avatar
    Erkek
    yalinyalniz bunu yazdı
    Asayisci bunu yazdı
    yalinyalniz bunu yazdı

Natro performanslı gelmiyor, Ubuntu veya Debian(Ubuntu bence) çözüm olur.

Bence hocam projeye bakalım, eğer Linux tabanlı sistemlerde çalışabilirse projenin boyutu ve trafiğine göre en uygun firmayı seçelim beraber.

ortalama 150-200mb boyutunda 3-5 tane MSSQL veritabanı barındıracağım. birde asp.net script.

Toplam Hit: 5725 Toplam Mesaj: 21
asp.net mssql linux sunucu tavsiye