folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Sunucu İçin Yardım Edebilecek

Sunucu İçin Yardım Edebilecek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocalarım sunucu ücretleri bir hayli pahalı ve bedavasını bulamadım.  Daha önce hiç sunucu taraflı bir program yazmadım (local hariç) biraz piyasayı öğrenmek için sunucu gerekiyor bana ve yaptığım uygulamaları birde orda test etmek istiyorum bunun için bir sunucuya ihtiyacım var yardımcı olabilecek mürit var mı bedava sunucu dağıtan bi firma yada 1-2 sene ücretsiz hizmet veren gibi gibi...  Parse.com kapanacak sanırım biraz araştırdım fakat ordan da bi cacık çıkmadı diyebilirim.  Mutlu günler dilerim 

-sunucu ile alakalı konuyu bulamadım modüler silmezse sevinirim konuyu uygun Merceğe taşıyınız 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sadece kendin deneme amaçlı istiyorsan, google cloud' dan makine oluştur 60 gün free. 

süresi bitince başka hesapla aç devam et.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiIyrSw3vvKAhXI83IKHSRPCzwQFggxMAA&url=https%3A%2F%2Fcloud.google.com%2Fcompute%2F&usg=AFQjCNH27eYDEWHVohumR3ceFAqU09G7eQ&sig2=oU2PplU19nsWBf5EBKR-SA

ozgunlu tarafından 16/Şub/16 09:16 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

credit card diyorsan bir ücret almıyor, amazon ec2 1 dolar gibi bir ücret çekiyordu sanırım, doğrulamak için. Ama google da olmaması lazım o.

60 gün sonunda vm' ni durdurup silersen herhangi bir ücret ödemezsin. Ayrıca diğer account' lara da aynı kredi kartını tanımlamana kızmıyor.

ben ikinci makinamdayım, aynı kredi kartı ile devam.

https://cloud.google.com/free-trial/

edit: ek olarak satış bölümünden biri size mail atıyor, herhangi bir sorununuz varsa anında yardımcı oluyor, size çözümler sunuyor. kişisel asistanınız gibi.

ek olarak, google cloud kendi searching algoritmalarını sizinde kullanımınıza açıyor. yani google da search yaptığın hızda senin sitende yaptırabiliyorsun. 

daha bir sürü özelliği var ama arkadaş sadece test için demiş. neyse yine fanboy olduk, sustum :)

ozgunlu tarafından 16/Şub/16 09:30 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Digital ocaean yada vultr a bak istersen.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@ozgunlu bu dediğiniz şeye sadece tek ip üzerinden mi bağlantı yapılıyor yani ben şuan 1 uygulama yaptım google play de bunu sunucu ile geliştirmeyi düşünüyorum uygulamadan gelir vs olmadığı için ve öğrenci olduğum için free lazım bunu kullanabilir miyim ve gcm ile köprü kurabilirim bu  sunucu ile sql gibi bi kaç program yükleyeceğim işime yarar mı hocam? 

@ontedi bakayım hocam onlara şuan okuldayım yurda geçince hemen inceleyeceğim teşekkürler 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

@ozgunlu bu dediğiniz şeye sadece tek ip üzerinden mi bağlantı yapılıyor yani ben şuan 1 uygulama yaptım google play de bunu sunucu ile geliştirmeyi düşünüyorum uygulamadan gelir vs olmadığı için ve öğrenci olduğum için free lazım bunu kullanabilir miyim ve gcm ile köprü kurabilirim bu  sunucu ile sql gibi bi kaç program yükleyeceğim işime yarar mı hocam? 

@ontedi bakayım hocam onlara şuan okuldayım yurda geçince hemen inceleyeceğim teşekkürler 

evet bi tane web server kuracaksın. sonra istediğin gibi at koştur.

eğer php ile çalışacaksan : http://beeker.io/how-to-create-a-lamp-web-server

L -> Linux (işletim sistemi)

A -> Apache (web sunucusu)

M -> MySQL (veritabanı)

P -> Php (sunucu tarafındaki programlama dili)

---

GCM için php' de gcm' in dosyası var hazır onu alıcaksın, android registration id bilgilerini veritabanına yazıcaksın aradaki web servis üzerinden android ile web server' ını bağlantı kurduktan sonra. Sonra o regid' ler üzerinden istediğine push not atabilirsin. Cloud da oluşturduğun makina sana bir ip oluşturur, o ip üzerinden bağlantı kurarsın. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Php yapmayacağım .net webservice yada wcf restfull yapıp öyle bi server kurmayı düşünüyorum php bilgim yok çünkü :/

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Php yapmayacağım .net webservice yada wcf restfull yapıp öyle bi server kurmayı düşünüyorum php bilgim yok çünkü :/

windows uygulamalarını bilmiyorum hocam, kişisel olarak kullanmıyorum kesinlikle. bir çeşit protesto gibi bişi ama niye bilmiyom :)

.net webservice' i linux desteklemiyor sanırım, eğer sunucuya windows server kurmaya kalkarsan cebinden çok para gider. wcf çalışıyorsa linux da öyle yapabilirsin.

daha bilgili arkadaşlar illaki yardımcı olur.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@ozgunlu Orjinal sürüm istediği için olabilir Benim DREAMSPARK üyeliğim var Ürün kodları var elimde bunları kullanabilirim sanırım öyle biliyorum ben . Php bilmiyorum hiç :( Onu ben biraz araştırayım ama Googlenin herhangi bir ücret almadığı kesin değil mi ? 3 ay boyunca yani 2.5 ay sonra sunucuyu kapatsam Dosyaları alsam içinden tekrar bi üyelik alsam ama 2-3 defa aynı Credit Card ile üyelik alırsam Google "Sen hayırdır gardaş Kesin türksün işi beleşe çevirmişsin hadi sana nah bi daha Sunucu" derse ? İşler gümler :/ 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

@ozgunlu Orjinal sürüm istediği için olabilir Benim DREAMSPARK üyeliğim var Ürün kodları var elimde bunları kullanabilirim sanırım öyle biliyorum ben . Php bilmiyorum hiç :( Onu ben biraz araştırayım ama Googlenin herhangi bir ücret almadığı kesin değil mi ? 3 ay boyunca yani 2.5 ay sonra sunucuyu kapatsam Dosyaları alsam içinden tekrar bi üyelik alsam ama 2-3 defa aynı Credit Card ile üyelik alırsam Google "Sen hayırdır gardaş Kesin türksün işi beleşe çevirmişsin hadi sana nah bi daha Sunucu" derse ? İşler gümler :/ 

Hocam, dreamsparktan windows server 2012 indirip arkadaşımın bana tahsis ettiği sunucuya kurdum. Ayarları felan yaptım siteleri oradan yayına vereceğim.

Dreamsparktan indir sunucuya kur. windows server 2012  + sql server 2014 kurdum rahatım. Hem de lisanslı. (Vultr yada digital ocean için de geçerli sanırım bu dediklerim.)

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
Toplam Hit: 2487 Toplam Mesaj: 21
i̇nternet cloud sunucu sunucu