Sunucudan Db Yi Sildiler.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    MhmdAlmz bunu yazdı
    interfector bunu yazdı
    abdullahazad bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı

     

    Sistem netsis. Duyan bilen vardır belki muhasebe programı. Adamlar da destek olmuyorlar ama işlerine gelince bakım parasını cukkalıyorlar. Neyse adam bir kötü baya morali bozuk zaten işler kesat bütün carileri herşeyi uçtu adamın. 

     

    mevzunun netsis ile uzaktan yakından bir alakasi var mi hocam, gommussun adamlara?

    sunucu guvenligi onemlidir. muhtemelen rdp brute-force kurbanı olmustur.

     

    Sanki programı satan adamlar sana veri güvenliği garantisi veriyorlar. Bakım parasını cukkalatmak istemiyorsan öğren adamların işini kendin yap arkadaş. Bilgi teknolojilerine angarya diyerek beş kuruş vermem diye düşünen tüm patronlara girsin bu olay.

    Münakaşaya girmek istemiyorum hocam. Söylediğim gibi bu konu çok uzun bir konu. Bir çok ödeme bakım/destek diye geçer ki benim şirketimde de bu şekildedir. Merak etme onların yaptığı işi bende biliyorum buradaki mesele adamların ilgisiz olması. Data güvenliğini sağlamak zorunda değiller konusu da tartışılmaya açık bir konu. Sen sistemde SQL Injection açığı bıraktıysan ve sorun senin yüzünden gerçekleşiyorsa kusura bakma da konu farklı yerlere dallanır. Ha buradaki konu birinin sunucuya girmesi. Belki sunucuya girmelerindeki problem yazmış oldukları sistemin bir açığı? 

     

    Adamlara sallamıyorum. Konu ilgisiz olmaları. Adamın para vermediği durum yok daha önce iş yaptık ve benim yazdığım sistemi önce NAS daha sonra CLOUD'a upload ediyorum. Bunu adama ben önerdim ve kabul etti. Daha önce crypto virüsü yedi datasını kurtardık. Dışarda da bir MongoDB var bu MongoDB üzerinde API logları loglanıyor. Bu konuyu daha önce bir konumda tek tek anlatmışım. Adam anlayışlı ve hiçbir şeye de beş kuruş vermem demedi. Ha tamam öyle mi dedi ne kadar dedi tamam yapalım dedi. Ne bir pazarlık ne bir şey. 

     

    burda netsisten nasıl bir ilgi bekliyosun ? adamlar ne yapabilir ? 

    "benim netsis kurduğum pc den facebooka giremiyorum" demek ve "kripto virüsü yedim verilerim gitti" demek netsis için aynı. ikisi de onun işi değil. 

    ayrıca karşında muhtemelen bir çağrı merkezi var, ordaki insanlar iş güç dışında konularda müşteriyle muhatap olsa işini yapamazlar zaetn


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
Toplam Hit: 14271 Toplam Mesaj: 32
db hacking