Süper Cami
-
düzce-akçakoca'da bir cami vardı adını hatırlayamıyorum tam olarak
ama o cami'de bu camiye benziyordu mükemmel bir mimarisi vardı...bunlar güzel sanatsal çalışmalar :)
-
allah kabul etsin
-
konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------
hayır bir camii için niye bu kadar kasıyolar? yapçakları gene aynı şeyler. yap 4 köşeli 1 kubbeli 2 minareli bir camii olsun bitsin bence
-----------------------------dimi, oraya yapılan masrafa camisi olmayan yerlere onlarca cami yapılabilir.
-
bazı insanları anlamak mumkun değil :)
Karaçarafa modern olmadıgı için karşı çıkanlar ( ki aslında modernıteyle uzaktan yakından alakaları yoktur onların asıl dertlerinin ) modern cami yapımına gelince ne gerek war diyorlar.. Tam biririne zıt 2 düşüncenin aynı beyinden cıkması değilde ne bu ?
Sözlerim konuya yazanlara değil .. Evet bu kadar masraflı camilere bende karşıyım.Zira gereksiz Allah sizin yaptığınız camiye bakmayacak hatta ben korkarım kı bunu yaptıranlardan hesap bıle sorabilir..Ama karaçarşafa modern değil diye karşı çıkanlar bu konuda ağzını bile açmasınlar.Lafım sadece insan haklarına saygısı olmayanlara...
-
konpicyus bunu yazdı:
-----------------------------
hayır bir camii için niye bu kadar kasıyolar? yapçakları gene aynı şeyler. yap 4 köşeli 1 kubbeli 2 minareli bir camii olsun bitsin bence
-----------------------------senin gübü düşünenler çok olsaydı mimari diye bişey olmazdı. Geçmişten kalan hayranlıkla baktığımız eserler de olmazdı. ilk camilere bak ev gibi kutu gibi yerler (misal Diyarbakır'daki cami) zamanla gelişti cami kültürü oluştu. Bunun yenilenmemesi için bir sebep göremiyorum. İnsan bunlarla varlığını belli ediyor, mimari de sanattır.
-
manisada piramit şeklinde camii var.yarhasanlar camii.minaresi füzeyi andırıyor.
-
İbadet yeri geldiği zaman evde bile yapılabilir.Ama eğitim için okula ihtiyaç vardır.TAmam kötü bişey değil hatta güzel olmuş ama şu an öle camiler bizim için çok lüxs deilmi yapılcak onca şey varken.
-
bence aşırı gereksiz.. illerimizin herşeyi tamda bi camilerimi eksik.. walla eski usulden yanayım eski camiler daha hoş hem türkiyenin sembolü denebilir.. abartıı..
-
plandaki caminin inşa edilen camiyle alakası olmadığını bi benmi farkediorum??
-
cami işi osmanlıda devletin işi gibi bir şeydi. Dolayısıyla dingildek yapılar kurulmazdı. Adam gibi usta işi yapılırıd.
Şimdi, devlet bıraktı bu işleri. Camisiz kalan halkta ne yaptı öyle olmaz böyle olur diyerek her mahalleye cami yaptırma ve yaşatma derneği kurup bir cami dikti kendince. Ha bişeye benzedi mi? Benzemedi. Birkaç istisna hariç. Yşne kimi yerde devlet ele alıyor bu işleri ama yetersiz.
Ya tenekeden minare olurmu? Buna mecbur edildi bu halk. Sonra kalkıp estetik yok demek biraz acayip kaçtı mı? Bence kaçtı..