Süper Cami
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------Benim kutsal değerim olan ezana "anırtı" diyen, ibadethaneme böyle hunharca iftira atan densize saygı duymak mı? boşversene..
hayatında kaç tane camiye girdin gülüm demezler mi adama?
---------------------------amele cok guzel anlatmıs fazla söze gerek yok
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------
Yani bu camilere karşı olmanın tek sebebi okul olmadığı yüzünden yani bu ezanlara anırtı demenin tek sebebi yeterli okul yapılamadığı için yni (bazı çarpık çurpuk) camlere köpeklerin bile z*çmaktan tksindiği yer demenin tek sebebi yeterli okul olmaması öylemi insana hade len derler :| Ben burada art niyet ararım şimdi çıkıp bana eğer öyleyse ben art niyetliyim deme. Burada ismini vermek istemedm bazı şahsiyetlerde ben Müslümanımda aslında ama İslamda burası niye böyle niye şöyle diye laf sokup Peygamber efendimize laf sokup aslında ben Müslümanım da diye gidenleri gördük 2 ay sonra Ateist oldukları ortaya çıktı... Yani sende camilere karşı çıkmak için sadece okul olayını bahane eder gibi davranıosun saçmalık :|
-----------------------------Okudugunu anlamıyorusun sen,salakmısın.Sana 50 kere anlattık hani ilk okudugunda bitrafından anlamıs olabilirsin diye de hala niye aynı seyleri döndür dolastır baska bir bok söyliyemiyorusnuz.Size anlayıtoruz ama götünüz daha kuvvetli oldugundan o tarafınızdan anlıyorusunuz.İşinize mi gelmiyor hani baska söyliyecek bir sey mi bulamıyorsunuz altta kalıp haksız oldugnuz bir konuda resmen g.t olmamak için mi bu caba.Yalan mı inkar edin,hem milyonlarca camii var hemde o camilerin inancın maneviyatı ile uzaktan alakası yok ecüs bucus tekrarlıyorum köğegin bile sıçmaktn tiksindigi yerler haline getirildi.Kim getirdi.Tabakaneye yetişmek için çalısan sizin zihniyet.Onlar küfür etmedi biz ettik.Siz bu kadar acizsiniz tekrarlıyorum ezanı eşşek anırtısı gibi okutanlar iyi hoç bunu dile getirenler kötü.Devam edin söylediklermin hepsinin arkasındayım.Bana brakın söylediklerimi bana karsı tekrarlamaıyı.Olmadıgı yada yanlıs oldugu konusunda karsı çıkıninkar edin öyle gelin.Onun haricinden ne konusuyorsan hadil len falan demem siktir derim.
-
attackatak bunu yazdı:
-----------------------------
sanalda ötmesi kolay ...haha!.senin zihniyetin mi kurtardı bu vatanı?
http://img136.imageshack.us/img136/6987/canakkale15re7.jpg
sömürgeymişmiş...komik çocuk seni..
önceki mesajımda 500metrelik bir yolda 11 tane okulun olduğundan bahsediyorum.hangi eksik okuldan bahsediyorsun?
eğitimime mi az para biçiliyor?eskişehir de engelliler için yapılacak okulun yazılım masrafı 10trilyon.mimariden bahsetmiyorum bile..hangi eksik bütçeden bahsediyorsun?senin camiye giden üç kuruşa değil elemanlarına verecek max.60milyar dışında 10trilyonun üstüne yatacak adamlar olmalı.
bu ülkede 70milyon insan varsa en az 50milyonu müslüman.69milyonunun nüfus cüzdanında islam yazıyor.
görende toprak bitmiş sanacak..bu topraklarda okulda olacak cami de...
eğitim mi eksik?okuyana eğitim her yerde var..tıpta dünya da kaçıncı sıradayız araştır google dan.sağlık için amerikaya giden insan kadar türkiye ye gelen insan var.okula gidemeyen bi tanıdığın var mı hoca?
sen kimsin ki ezana anırtı diyorsun?sayısının fazlalığından şikayet ediyorsun?cuma günleri millet camilere sığmıyor.bayram günleri ellerinde hasırla camiye namaza gidiyor.
senin inancın sana benim inancım bana.ben senin inancına laf etmiyorsam sen de benimkine edemezsin.Paylaşamadığın topraksa o toprak senin değil arsa sahibinin(şehirde kamunun).para onda istediğini yapar hiçbi bokta yiyemezsin.ezana gelince ona da bi bok yiyemezsin:)
herşeyi geçtim sen o yazdıklarını sokakta söyleyemezsin.anca böyle sanalda ötersin...
Edit: Daha dün camide yer kalmadığı için kapısının önünde namaz kılan 6 kişi öldü.(Şiddetli rüzgara dayanamayan minare yüzünden)o bölge de bir tane daha ibadethane olsaydı o 6 kişi şuan hayatta olacaktı!!bu devlet herkese yetecek kadar okul ve cami yapmak zorundadır!.
"okul olsun cami değil" diye bir şey demokrasiye dahi aykırıdır.okul yokluğu yüzünden okuyamayan biri varsa çıksın?tanıdığı olan çıksın?yoksa susçaksınız.
-----------------------------Ötmek yahut ötmemek kuş vb gagalı kuş cinsinden hayvanlara ve kulak denilen organ dısında baska taraflarıyla anlama kabileti olanlara mahsusdur.
Şimdi bana bir resim gösteriyon namaz kılan askerlermiz eeee neymiş efendim onların zihniyetiymiş.Komiksiniz,hangi zihniyeti hangi düşünceyi kastettigimi nereden biliyorsun hemen haaa bu allah kitap peygamber demiyor vurun taslayın zihniyeti.
Osmanlının gerici tayfası 7 düvele kıcını dönüp domalmadıgını inkar edenin ya beyni ya gözü kördür.Açıcaksınız tarih okyacaksınız.Siz o gerici tayfasıyla askerlermizin namaz kılarken çeklişmiş fotograflarını bir tutup onlara hakaret ederek zaten neden niçin ne yüzden savaştıklarını bir kenara iterek ne oldugunuzun ne cins oldugunuzu kendiniz anlatıyorusnuz.
İstersen bulundugun sokakta degil 11 tene 20 tane 30 tane gör.Her şey sizin o küçük dünyanızda oldugu gibi olmamaktadır.Türkiyenin genelinden bahsediyoruz.Anadolu,güneydogu anadolu.Bir gidin görün oraları yada anlatsınlar size yasadıklarını.Araç gerecleri var mı okullarının kapıları pencereleri varmı.Tabi işin işinden çıkmak kolay sorun tanıdıgnıza varmıymıs okul olmaıdıgı için gidemeyen.Siz herhalde Türkiyeyi kendi arkadas tanıdık vs cevrenz olarak görüyorsunuz.Sorarlar adama liseyi ilkokulu geç kaç üniversiten var.Kaçtanesi dünya sıralamsında ? yoksa asıl siz susacaksınız.
Ezanınıza anırtı diyen yine söylüyorum tekrar ediyorum anlamıyorsunuz anlamak istemiyorsunzu usul makam hiç bir bok bilmeyen imamları atayanlar diyor.Yalan mı EŞŞEK GİBİ ANIRIYORLAR.Camiler fazladır diyorum.Ve mevcut olanları hiç bir halta yaramıyor diyorum tekrarlıyorum tekrarlıyorum anlamıyorsunzu yada anlamamzlıktan geliyorsunuz onun yerine daha büyük az ve öz ve güzel mimarili camiler yapılsın diyorum.KÖPEGİN BİLE SIÇMAKTAN TİKSİNDİGİ yerelere hala alın burası iabdet hanedir diyenlere sesinizi çıkartmıyacakmısnız diyorum yine biz suçlu oluryoruz yine biz hakeret etmiş oluyoruz.İyi hoş sizede bu müstaak.
İşte her yazılanı okuyupda işine gelen yeri alıntı yapmasaydın o edite gereken cevaı 50 kere verdik zaten.Yaparlarsa öyle allahın evidir olsun diyen zihniyet her köşe basına kıytırktan cami,minarede yıkılır kubbede.Sonra sizin için tabi oda taktiri ilahidir.
Kısca bu ülkenin camiiye degil okula ihitacı var.Mevcut camilerin hem daha iyi miraride yapılması hemde daha geniş ve saglam yapılması gerekli.Bunun için fazla olanları yıkmak gerekli.Adamlar köylerinde kahveye uzak kalıyor diye bir cami daha yaptırıyorlar bu ve bunun gibi binlerce örnek.Sonra rüzgar çıkar deprem olur yıkılır dersiniz takriri ilahı su bu.
Edit : Söylerim söylemeyede devam ediyorum her yerde her zaman.Gercek hayattada sanal ortamdada bizim gizlimiz saklımız yok.Umarım bir buluşma olurda oradada çıkıp söylediklerimi tekrarlarım.Biz yadızklarımızın arkadasınyız.Ama kimseyde polatcılık ramboluk taslayarak işte siz sanalda anca manca falan demeyiz.Nerden biliyosun birader saçlarını her zaman müneccim tarrrragı ile itinayla tarayıp geçmişi ve gelecegmi görüyorsun.Bu işler size düşmez siz kendinize bakıcaksınız.Aynı seyleri bende sana söylerdim o zaman herkes söylesin yok snalda yok gercek bırakıcan bu işleri burası rambonun yansanayi olan yambonun üretim tesisleri degil.
-
: )