Sürekli Mavi Ekran Ve DLL Hatası Alıyorum | Arıza
-
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------
bütün herşeyi sök, geri tak. kesin çözüm ;) bi ara kasayı bi odadan diğerine taşırken öyle bişiler olmuştu, açılmıyordu, bazen sarsıntıdan falan bişeyler yerinden oynayabiliyor. ne görüyorsan söküp geri tak.
-----------------------------
evet bide kasayı bi yatay koy açılmadımı sonra dik koy aç tabi bide biosu bida tak çıkar -
Arkadaşım bu hata genelde HDD üzerinde oluşan bozuk alan veyahult alanların üzerine gelen sistem dosyalarından bir veya bir kaçının düzgün çalışmamsından kaynaklanıyor. Sistemi yeniden kur eğer o dosyalar bozuk alanın üzerine denk gelmesse çalışacakdır lakin denk gelirse yapılabilecek 2 sey var
1 - HDD nin bozuk alanlarını tespit edip silmek (HDD nin boyutunu küçültecekdir bu işlem)
2- Yeni bir HDD alıp yola devam etmek.
-
olası problemleri gözden geçirelim:
1.) Kullandığın bir programın kullandığı sistem dosyası hataya uğramıştır. Sistem açılışında bunu açmaya çalıştığı için ve açamadığından mavi ekranı verir.
2.) İşetim sistemi başlandıç dosyalarından biri yine hasar gçrmüştür bunu çalıştıramadığı için mavi ekran verir.
3.) Driver'larından biri ( Genelde ATİ ekran sürücülerinde yapar ) hasar görmüştür, çalıştıramadığı için yada okuyamadaığı için mavi ekran verir.
4.)HDD'den hatalı sector vardır, o bölümü okumayamadığı için yada yazamadığı için mavi ekran verir.
5.) Ram'ın bozuktur mavi ekran verir
olası çözümlere bakalım :
1.) sonradan yüklediğin bütün yazılımları kaldır ( eğer güvenli modda açmayı başara biliyorsan )
2.) Mavi ekrandaki hataya göre ve hasar gören DLL dosyasını XP cdsi içinde yer alan i386/ yenisi ile değiştir. ( bknz: Onarmak için "R" ye basınız)
4.) Hatalı sectörü düzeltmek için bir çok boot'lu program vardır ancak sağlık bir şekilde yapmak istiyorsan temiz bir şekilde C bölümünü komple sil ( tabi yedeklerini aldıkdan sonra ) ve biçimlendir. ( normal NTSF olarak biçimlendirmen tavsiyemdir )
5.) Ram'i diğer slota tak veya deneme yanılma yöntemi ile birden fazla Ram varsa herbirini teker teker devir dayim olarak değiştir.
aklıma gelen sorun ve çözümler bunlar.
-
Bir de çok geç olmadan harrdiskini yedekle derim ben.