Süresi Geçen Kira Senedi
-
şimdi hocam,
biz bi arkadaşla geçen sene bi eve girdik.
emlakçı buldu evi. adam başta 5-6 defa abi borcumuz ne olcak dediysek de hallederiz önemli değil bakarız icabına gibi şeyler söyledi.
neyse biz eve çıktık adam bu sefer bizden 200 lira para istemeye başladı. bi aylık kira miktarı kadar. normal olan buymuş zatenemlakçı 1 aylık kira kadar komisyon alırmıi ama bunu bilmiyoduk ve adam bize sürekli hallederiz önemli değil demişti.
kiracı sözleşmesi ve 1 yıllık senet imzaladık ama emlakçıyla ilgili bişey imzalamadık.
sonra maddi sebeplerle evden ilk ay sonunda anlaşarak çıktık. senetler emlakçıda.
vermedi senetleri. yanına gittik başka yerlere çekti lafı havadan sudan konuştu gönderdi.
sonra benim para ne olcak falan demeye başladı. bizde para yoktu öğrenci adamız veremedik. aradan 1 yıl kadar geçti şu an. emlakçı senetleri vermediği gibi almaya gelin mahkemeye giderim hayatın kararır bilmem ne diye tehdit ediyo.
diğer arkadaşla berabe gelin diyo ama biliyorum ki para isticek 200 lira.
şimdi bu adam ne yapabilir ne yapamaz?
bu işten nasıl kurtulabiliriz en kısa yoldan?
-
Konunun en kısa yolu Hukuk Soru Cevap değil vukuat bölümünde incelenmesi gerekiyo diye düşünüyorum:D
-
Alpn bunu yazdı:
-----------------------------
Konunun en kısa yolu Hukuk Soru Cevap değil vukuat bölümünde incelenmesi gerekiyo diye düşünüyorum:D
-----------------------------tabi esprisini yaptın işin de şakası bi yana öyle şeyleri sevmiyorum.
adam gözümün önünde senetleri çıkardı her halükarda indiririm ben onu, tek başıma da alıp çıkabilirdim.
veya burda hiç mi tanıdığım yok belli kişilerle selamım sabahım var onlara anlatsam yine iş görürler ama böyle çözüm olmaz olsun.
herkes arkasına bilmem neyine güvenirse nerde adalet nerde hukuk devleti?
-
Hocam tam anlayamadım ben,evsahibiyle 1 yıllık kira sözleşmesi yapıp bunu 12 ayrı senede mi böldürdünüz?Bir daha anlatsana,ya da ben bir daha okuyayım
-
hocam 12 aylık (her ay için ayrı ayrı) senet imzaladık eve girerken. ayrıca kiracı sözleşmesi oluyo ya evi kırıp dökmücem tarzı onu imzaladık. bunu emlakçıyla yaptık tabi ev sahibi adına.
şimdi senetler emlakçıda. 1 senedir vermiyo. tehdit ediyo hayatın kararır bilmem ne olur diye. para istiyo tabi komisyon olarak ama biz öğrenci adamız veremiyoruz. kiraya girmeden önce sorduk ne kadar alcan diye hallederiz takma dedi geçti. eve girince istemeye başladı.
1 ay kaldık çıktık biz 1 sene geçti.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------hocam 12 aylık (her ay için ayrı ayrı) senet imzaladık eve girerken. ayrıca kiracı sözleşmesi oluyo ya evi kırıp dökmücem tarzı onu imzaladık. bunu emlakçıyla yaptık tabi ev sahibi adına.
şimdi senetler emlakçıda. 1 senedir vermiyo. tehdit ediyo hayatın kararır bilmem ne olur diye. para istiyo tabi komisyon olarak ama biz öğrenci adamız veremiyoruz. kiraya girmeden önce sorduk ne kadar alcan diye hallederiz takma dedi geçti. eve girince istemeye başladı.
1 ay kaldık çıktık biz 1 sene geçti.
-----------------------------Hocam şimdi bir kaç sorum var;
1-Bu 12 senet,kira sözleşmesinde geçiyor mu,yani senetler nasıl düzenlenmiş? Kira sözleşmesinde her ayın borcuna karşılık 1 senet düzenlemiştir gibi bir madde var mı?
2-Eğer var ise hemen sevinmeyelim,kira sözleşmesinin süresinden önce feshi için bir kaç şart var
3-Hocam Allah'ını seversen söyle,neden senet yaptınız adamla yahu :( Adamın eli Full As,biz de var 2 kız,2 papaz..
-
senette imza varsa ödemek zorundasın adı üstünde senet ? ama imza benim değil de diyebilirsin :)
SENİ İCRAYA VERİRSE
.................'İNCİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE
Dosya No ......../........
İTİRAZEDEN BORCLU
ADI VE SOYADI ADRESİ :
ALACAKLI
ADI VE SOYADI ADRESİ :
KONUSU : ............tarihinde tebellüğ ettiğim Ödeme Emri'ne itirazımdır.
İZAHI :1-Alacaklı tarafından aleyhime yapılan İcra Takibinde,tarafıma tebliğ edilen Ödeme Emri'ne süresi içinde itiraz ediyorum.
:2-Alacaklının takibe koyduğu sennetteki imza bana ait değildir.
HUKUKİSEBEBLER :İİK ilgili maddesi ve sair mevzuat.
SÜBUT SEBEBLERİ :İcra dosyasındaki belgeler ve diğer deliller.
SONUC VE İSTEK : Yukarıda arz ettiğim sebebten ötürü,aleyhime yapılan İcra Takibinin durudurulmasını saygıyla dilerim. .../../2008
Borclu
İtiraz Eden
Adı ve Soyadı
imza -
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------Hocam şimdi bir kaç sorum var;
1-Bu 12 senet,kira sözleşmesinde geçiyor mu,yani senetler nasıl düzenlenmiş? Kira sözleşmesinde her ayın borcuna karşılık 1 senet düzenlemiştir gibi bir madde var mı?
2-Eğer var ise hemen sevinmeyelim,kira sözleşmesinin süresinden önce feshi için bir kaç şart var
3-Hocam Allah'ını seversen söyle,neden senet yaptınız adamla yahu :( Adamın eli Full As,biz de var 2 kız,2 papaz..
-----------------------------hocam işin kuralı böyle dediler daha önce de ev tutmuştuk böyle yapmışlardı gene ben bu senet işini normal standart olarak biliyodum öyle gösterildi.
şimdi biz evden çıktık 1 ay sonunda adam bize senetleri vemedi bunu kullanamıyo muyuz? bi anlamda tehdit de etti defalarca hayatın kararır bak ona göre falan diye.
evden 1 ayda çıktığımızı belirtip kurtulma şansımız yok mu?
kira sözleşmesinin kopyasını bize vermedi sanırım. veya 2 kopya vardıysa da birini emlakçı birini ev sahibi aldı.
Madur durumdayız yani. Napalım hocam şimdi hukuk devletinde biz de mi mafya olalım? adalete hukuka güvenmeyelim mi böyle bi durumda?
ek :
imza benim değil desem ne olur? başıma iş açılır mı?
gittik adamın yanına (emlakçıya) bana para verin senetleri alın derse ben bu adama bişey vereceğime dair bişey imzalamadım konuşmadım bile, vermezse senetleri ne olur? Bu bana karşı işlenen bi suç olmaz mı?
-
Hukuki açıcan kira senedi geçersizdir kira senedi dedigin kira sözleşmesidir ve kaç yıl oturacaksan okadar yıl yapılır kira senedini alıpta ne yapacaksın onun olsun rülo yapıp kıçına sokar belki
-
EntelKoylu bunu yazdı:
-----------------------------Hukuki açıcan kira senedi geçersizdir kira senedi dedigin kira sözleşmesidir ve kaç yıl oturacaksan okadar yıl yapılır kira senedini alıpta ne yapacaksın onun olsun rülo yapıp kıçına sokar belki
-----------------------------abi adam her ay için senet imzalattı ayrı ayrı bunlar kira şeysi diye. şimdi bunların üstünde yazmıyo sonuçta kira için diye. onu kanıtlayabilir miyim?
veya onu geçti sözleşme de adamda duruyo onu nasıl halledicez?
adam diyo ki hiç olmadı birkaç aylık kirayı alırım. biz çıktıktan 3-4 ay sonra başkası girmiş o zamana kadar olanı alırım diyo sıkıştırıyo.
-
hocam sizde kira kontratı yok ewde oturdugunuza dair bi belge yok anladıgım kadarıyla... Ayrıca bir ay oturdugunuz içinde sızı cevrede tanıyıp sızın orada oturdugunuza dair sahıtlık kefıllık yapacak kımse yoktur iş mahkemeye gıderse..Hukuken siz emlakcıya 11 adet her ayın bılmem kacında odemenız ıcın senet yapmıssınız gıbı bısey..Yanı bayagı zor bı durum ama salla versın mahkemeye dersenız saten ogrecısınız bı b*k alamazlar dava dusebılır....Bide korkutmak gıbı falan olmasında krız donemı bole sacma salak senetlerı tahsıl etmeye calısan sokak bebelerıne falan satarsa sızın senetlerı ozaman hakketen basınız agrır. En iyisi siz ya ew sahibiyle olayı tatlıya baglayıp senetlerı emlakcıdan alın yada emlakcıya 50 100 bısı verın sussun a.q. kansızı