Süresi Geçen Kira Senedi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Hocam bi avukat arkadaşa da yazdım senin durumu,bi çıkış yolu bulmaya çalışıyoruz,ama nerden çeksek elimizde kalıyor..

Öğrencilik hayatımda ben de 3 ev değiştirdim ancak bu senet olayı hiç olmadı,tongaya gelmişsiniz..

Aranızda bir akit var,ve kira sözleşmelerinde tek taraflı fesih hakkı mühim sebeplerden ötürü olabilmektedir..Mesela evin çok nem alması,evde yaşamayı imkansız hale getiren koşullar,evden akrep çıkması (dava konusu olmuştur bu) sözleşmenin devam etmesinin bir taraf için çok güç hale gelmesi gibi..

Zaten siz evden 1 ay sonra çıkmışsınız ve anladığım kadarıyla ortada haklı bir sebep de yok,bu yüzden her halükarda 1 yıllık kira bedelini ödemeniz gerekiyor..

İşin kötü tarafı şu,eğer bu senetler ve kira sözleşmesi arasında bir bağ yoksa,hem kiraları hem de senetleri ayrı ayrı ödemek zorundasın..

Son olarak imza konusuna gelince,hiç tavsiye etmem,çünkü imzalar Adli Tıp Kurumunda Grafolojik tessten geçiyor ve çok güvenilir bir test..

Hocam geriye bir yöntem kalıyor,onu ben sana P.M ile yolluyorum..İllegal de değil,legal de değil..Ama işe yarayabilir.. 

Çekil,Önümden Çekil...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    EntelKoylu bunu yazdı:
    -----------------------------

Hukuki açıcan kira senedi geçersizdir kira senedi dedigin kira sözleşmesidir ve kaç yıl oturacaksan okadar yıl yapılır kira senedini alıpta ne yapacaksın onun olsun rülo yapıp kıçına sokar belki

Hocam eğer senette sadece alacaklı,borçlu adı,imzaları ve vade tarihi olduğunu düşünürsek,kirayla alakalı olup-olmadıkları ispatlanamaz..Eğer senetler üzerinde kira ile ilgili olduğuna dair bir ibare olsa,borç doğmaz diyebilirdik..Ama sanırım bu ibare yok 

Çekil,Önümden Çekil...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek
    karatahta bunu yazdı:
    EntelKoylu bunu yazdı:

Hukuki açıcan kira senedi geçersizdir kira senedi dedigin kira sözleşmesidir ve kaç yıl oturacaksan okadar yıl yapılır kira senedini alıpta ne yapacaksın onun olsun rülo yapıp kıçına sokar belki

Hocam eğer senette sadece alacaklı,borçlu adı,imzaları ve vade tarihi olduğunu düşünürsek,kirayla alakalı olup-olmadıkları ispatlanamaz..Eğer senetler üzerinde kira ile ilgili olduğuna dair bir ibare olsa,borç doğmaz diyebilirdik..Ama sanırım bu ibare yok 

ben bunu senet degil kira sözleşmesi sandım biliyorum şimdi jeton düştü

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
Toplam Hit: 5644 Toplam Mesaj: 14