folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Suriye-Irak Tezkeresinin Kabul Edilmesi

Suriye-Irak Tezkeresinin Kabul Edilmesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek

Sayfa 1 : http://imageshack.com/a/img746/3047/wNo8ma.jpg

Sayfa 2 : http://imageshack.com/a/img673/783/E3xoNY.jpg

oylama sonucu,

kullanılan oy sayısı: 396

kabul:298

ret:98.

Mhp ve Akp milletvekilerinin oylarıyla hükümete savaş yetkisi verildi. Geçmiş olsun :)

2015 seçimlerini beklerler diye düşünüyodum ama malesef beklemedier.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Ben de destekliyorum tezkereyi, şu açıdan..

Öncelikle askeri sistemin değişmesi, profesyonel ordunun gelmesi şart. Olan gariban çocuklara olacak.. O yüzden bu işi meslek olarak yapan insanların profesyonel oluşu kayıpları asgariye indirecektir. 

Şimdi o bölgeler cidden sorumlu ve oralar türk toprağıydı. Hala bir sürü türk yaşıyor, bugün iran'lı bir arkadaşımla konuştum, daha önce bildiğim bir şey vardı iran'da %30 civarı türk olduğuna dair, beni teyit etti arkadaş. Irak'ta da, suriye'de de bir sürü türk var.

Bu insanlar oralarda sıkıntı çekiyor onlara yardım edilmesi gerekiyor, ayrıca pkk gibi bir örgütle daha iyi mücadele edilebilir (hdp nin reddedmesinin sebebi pkk dır), chp zaten her şeye muhalefet ettiği için bir sözüm yok..

ayrıca o bölgedeki doğal kaynakları kullanma hakkını elde edebiliriz en azından pay alabiliriz. Ayrıca oralar türk toprağıydı, eğer türkiye askeriyle o bölgeye girerse, girdim ama çıkmak kolay değil diyip uzun yıllar o bölgede kalabilir. (Amerika'nın yaptığı gibi tabi sömürü amaçlı değil)

Eksikleri ne olabilir, sığınma ve göç baya bir artar, buna çözüm bulunması gerekiyor.  

ABD, o bölge için türkiye'yi lider ülke olarak seçti, bu sebepten gerekli desteği verir. Tabi karşısında iran, çin, rusya, israil gibi devlet olacaktır. 

Dünyada söz sahibi olmak için büyük ülke rolüne girmek gerekiyor, biz yıllardır kendi içimize kapandık ve büyüyemedik, uluslarası arenada pek saygınlığımız yok, güçlü bir ülke imajı çizemiyoruz. Bunlar hep politik şeyler.. 

Tayyip i tanıdığım kadarıyla, benim yukarıda söylediklerimi yapmak istiyordur ama ne kadar cesareti el verir ya da izin verirler bilemem. Sonuçta bizim bilgimiz kısıtlı, arkaplanda neler döndüğünü bilemiyoruz. Buralardan sallamak kolay ama işin içinde olmak farklı bir şey

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

senin dengen iyice kaymış birader ne diyon sen, çok istiyon gel sen savaş,amerika bizi lider seçmişmiş bu yüzden dalmamız lazımmışmış :)

bidaha okuyorumda yazdıklarını,tam bir göt kılı gibi yazmışsın hesabın mı çalındı acaba  

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı

senin dengen iyice kaymış birader ne diyon sen, çok istiyon gel sen savaş,amerika bizi lider seçmişmiş bu yüzden dalmamız lazımmışmış :)

bidaha okuyorumda yazdıklarını,tam bir göt kılı gibi yazmışsın hesabın mı çalındı acaba  

Adamın nicki dengesiz :)

Ekşisözlük'den bir entry : https://eksisozluk.com/turkiyenin-bopun-siradaki-ulkesi-olmasi--4561791

suriye tezkeresi ile görülemeyen gerçek.nitekim chp yine karşı çıkmıştır.en doğrusu da budur.

gelin biraz beyin fırtınası yapalım.

-uçaklarımız işıd hedeflerini bombaladı ve obüslerimizle sınıra yakın ışid hedeflerini vurduk.
    -kara operasyonu şart.çünkü hiçbir piyadeyi,piyade olmadan bir topraktan temizleyemezsiniz.
    -sokak çatışmaları.koskoca abd ordusunu,ırakta yenilgiye uğratan taktik.asimetrik savaş teknikleri ile askerlerimiz gafil avlanıyor.
    -ışid türkiyeyi,islamın içine fitne sokan,hz.ali ve yezid arasında yapılan savaşta,yezidin ordusunda yer alanlardan ilan ediyor.bunun nedeni ordusuna psikolojik altyapı hazırlamak.nitekim çanakkalede anzak ordusunda yer alan müslüman birliklerin düzeni müslüman-müslümanı öldürmez algısı yüzünden bozulmuştu.
    -mehmetçike ait kelle resimleri internette boy göstermeye başlar.kafa kesme videoları,gaza gelmeye alışık milletimizi daha da çileden çıkartır.
    -tayyip sallanan sandalyesini ayakta tutmak için daha çok şiddete başvurur ve daha büyük ve güçlü ordularla ırakın tamamına yürümeye kalkar.amaç misaki milli sınırlarına geri dönme olarak lanse edilip kamuoyunda psikolojik taban oluşturulur.
    -daha çok ordu daha çok ölüm demek.ışid kayıplarına rağmen ordumuza üst üste kayıplar verdirir.belki bire yüz kişi ölür fakar bir şehit her saman kamuoyu gözünde 1000 ölen teröristten değerlidir.
    -uzayan sokak çatışmaları asker arasında yorgunluk ve ümitsizlik hasıl eder.çöl sıcağı ve geceleri aşırı soğuğu ve üstüste gelen gece baskınları moralleri bozar.
    -istanbul ve ankarada bombalar patlar.ışidin hücre evleri harekete geçmiştir.işıd verdiği büyük kayıpları unutturmak için istanbul ve ankarada,özellikle gayrimüslim ve şii merkezli yerlere saldırı düzenler.
    -halk tedirdinliği artar.nerden girdik bu savaşa bizi ne bağlardı sözleri hakim olur.
    -asker ırakta bataklığa saplanmıştır.geri dönülmesi halinde onca şehide rağmen hiçbirşey elde edilmemiş olacaktır,orada beklenilmesi halinde ise şehit verilmeye devam edecektir.
    -yüzümüzü abd ve avrupaya çevirip bm den barış gücü isteriz.barış gücü her zamanki olduğu gibi iç savaş olamayan ve tam silahsızlanmanın sağlanmadığı yerlere girmeyi reddedecektir.
    -kapalı kapılar ardında pkk ile işbirliği gündeme gelir.pkknın (ypg de diyebilirsiniz) silah gücü artırılıp bölgeye bırakılması gündeme gelir.bu musul,kerkük gibi türkmen kentlerinin kürtlerin kontrolüne geçmesi demektir.
    -pkk ile yapılan anlaşma ile asker çekilir,pkk yerine yerleşir.kamuoyuna şehitlerimiz boşuna ölmedi izlenimi oluşturulur.
    -pkk ile direk işbirliği yapılamayacağından (kamuoyu gözünde),yeni bir yönetim şekline gidilecektir.ırakta taşlar yerinden oynar ve bağımsız bir kürt devleti kurulur.ilk tanıyan türkiye olacaktır.

eklemek istediğiniz noktalar olursa editleyebilirim.

Çok da abartı bir komplo teorisi değil, değil mi? Gayet olası görünen şeyler. Sonumuz hayrolsun.

buzukatak tarafından 02/Eki/14 21:26 tarihinde düzenlenmiştir

anlıyorum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek

Sınırında İşid gibi bir tehdit varken,teskere şart.

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı

kendi yarattığı unsura tehdip demek bu yüzden ülkeyi  savaşa sürüklemek  brawooooo    +1Mantıklı:)

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı

hocam sen akp ye oy verebilirsin ama ben asla vermem o derece... ben parti tutmam ya da particilik yapmam.. bana göre doğru neyse onu söylerim. muhalifim ben ama chp gibi her şeye muhalif biri değilim. doğruya doğru yanlışa yanlış diyorum.

siyasi konuları uzun yıllardır okuyor, araştırıyorum.. amerika'nın lider seçme olayı için lütfen büyük ortadoğu projesini bir araştır, en basitinden işin piri olarak görülen mahir kaynak'ı oku..

amerikanın bu bölge üzerinde çıkarları var, türkiyeli ya da türkiyesiz bu adamlar bunları yapacak. eğer türkiye de bu işin içerisinde yer alırsa yani amerikanın maşası olursa hem o bölgedeki insanlar daha az zararla atlatacak hem türkiye, dünya siyasetinde daha aktif rol alacak..

savaş olayına zaten ilk cümlelerimde açıklık getirdim, bu işi profesyonel ordu yapmalı diye.. Çünkü olması gereken bu. Biz jeopolitik konum gereği ve tarihten gelen misyon gereği her daim düşmana sahip bir ülkeyiz, 1000 yıl geçse de bu böyle olacaktır. O yüzden gerek askeri, gerek teknoloji, gerek savunma sanayisinde iyi olmak zorundayız. 

Dış tehditleri ortadan kaldırmak için iyi bir sebep.. Türkiye varlığını ırak ve suriye'de sürdürürse pkk nın gücü çok azalacaktır. Ayrıca enerji sorunumuzu çözmüş olacağız. 

Senin mantığın nedir ne değildir bilmiyorum, ben bana göre olması gerekenleri söylüyorum. Bunun akp ile ilgisi yok.. Ve insanları sürekli fişlemekten vazgeçin.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

bir kere şu toprak olayını hala anlayabilmiş değilim türkler tarihte yokten bu topraklar zaten buradaydı ve el değiştirdi sürekli,madem orta asya'dan geldik zamanında oralar da bizim toprağımızdı oralarıda alalım o zaman mantık bu mudur?

girelim hem kaynaklarından yararlanırız diyosun bu ne zavallı bi düşüncedir arkadaş,nasılsa birileri sömürecek bu kaynakları bizde pay alalım diyosun gerçek bir Türk'e yaraşır düşünüyosun gerçekten bravo 

büyük güç olucaz ama önce amerikanın maşası olalım diyosun :)

aslında yazacak şeylerim var ama sağ elim alçıda zor yazıyorum fazla dahil olmak istemiyorum yoruluyorum yazarken 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    JahR bunu yazdı
    DjBlueMaN bunu yazdı

kendi yarattığı unsura tehdip demek bu yüzden ülkeyi  savaşa sürüklemek  brawooooo    +1Mantıklı:)

İşid i biz yaratmadık,İşid,Amerikanın Irak'ı vurduğu zaman,savaştan kaçan Irak askerlerine hesap sormak için çıkmış bir örgüttür.

Irak askerlerinin yarısından fazlası şiii dir,ve dikkat edersen İŞİD sadece Şiileri hedef aldı.

Ayrıca,Türkiye'nin İşid gibi büyük bir terör örgütü yaratacak kadar ne gücü var nede dermanı,sen 4000-5000 kişilik bir pkk dan başedemiyorkan 5000 kişlilik ağır silahlı örgüt kurman ancak masallarda olur.

Dün yayınlanan haberlerde aynen şu cümleler vardı...

Irak ordusu, Şii milislerin desteği ile IŞİD'i bozguna uğratarak 2 köyü geri aldı, çatışmada 28 IŞİD militanı ölüdürülürken bir çoğu da teslim oldu.

Neden şii ler Irak ordusuna yardım ediyor sence.Bir asker olarak ülkeni satarsan,bir gün o millet senden hesap sorar.Er yada geç.

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı

bir kere şu toprak olayını hala anlayabilmiş değilim türkler tarihte yokten bu topraklar zaten buradaydı ve el değiştirdi sürekli,madem orta asya'dan geldik zamanında oralar da bizim toprağımızdı oralarıda alalım o zaman mantık bu mudur?

girelim hem kaynaklarından yararlanırız diyosun bu ne zavallı bi düşüncedir arkadaş,nasılsa birileri sömürecek bu kaynakları bizde pay alalım diyosun gerçek bir Türk'e yaraşır düşünüyosun gerçekten bravo 

büyük güç olucaz ama önce amerikanın maşası olalım diyosun :)

aslında yazacak şeylerim var ama sağ elim alçıda zor yazıyorum fazla dahil olmak istemiyorum yoruluyorum yazarken 

geçmiş olsun hocam..

şimdi, bizden bir sürü toprak hile hurda ile alındı, zamanında suriye birleşmek istedi ama kabul etmediler v.s. 

her şeyi bir yana geç, orada yaşayan türk nüfusunu baz al, bir çokları zoraki olarak asimilasyona uğradı ama hala bir sürü türkmen var. Bu vatandaşların korunması gerekiyor.. Ve önümzde olan terör olaylarını da bu şekilde daha iyi engelleme şansı var.

türklere yaraşan, oradaki kanı durdurmak, amerika ırak'a girdi bir milyonlarca insan öldürdü, bir sürü kadına tecavüz edildi ve ırak sömürüldü .. ne oldu ırak'a ? 3 e bölündü.. bir türk olarak ne kadar kabul edebiliyorsun bu durumu? elin gavuru geliyor senin yüzyıllarca birlikte yaşadığın halkı katlediyor ve sen gıkını bile çıkaramıyorsun..

Ama türkiye o zaman tezkereyi kabul etseydi, amerika bu kadar ileri gidemezdi. Zaten kendileri de istemiyor bunu yapmayı ama enerji ihtiyacından dolayı yapmak zorundalar.

İşte bu noktada türkiye, ara oyuncu olarak devreye girerse, amerikanın dökeceği kanı durdurur. Amerika zaten almak istediğini öyle ya da böyle alacaktır. Sen yeteri kadar güçlü değilsin ki dur diyebilesin.. var mı diyebilen? ne rusya ne çin? 

Bunları asgariye indirmenin yolu ortak çıkarlar üzerinden hareket etmektir. 

Eskiden bu fikre karşı çıkıyordum ama şuan başka bir çare olmadığını görüyorum. Çünkü seni tek başına ortada at koşturmana müsade etmez. Amerika olmazsa rusya var o engeller, o olmazsa çin .. O halde büyük bir devletin desteğini alırsan elin daha rahat olur. Ve sen de büyüdüğünde o zaman resti çekersin. Ama şimdi a dan z ye her şeyin o ülkeye bağımlı olduğun halde neyin bağımsızlığını vereceksin? silahlarının çoğu onlardan alınma

türkiye bu bölgede büyük bir rol oynamak istiyorsa bu işin içine girmeli. bugün fransa, italya, ingiltere gibi ülkeler nerelerden kalkıp da bu işin içine giriyorsa, sen sınırında olan olaylara sessiz kalıyorsan ya güçsüz bir devletsin ya da ahmak bir devletsin.

türkiye nin müdahalesi, amerikanın müdahalesine göre daha az tepki çeker o bölgede. Çünkü tarihten gelen bir birliktelik var,o yüzden ki o insanlar ekseri olarak türkiye ye sığınıyorlar.. ermeniler bile .. 

bu olay çok basit bir şey değil, yani ciddi anlamda bilgi birikimi gerekiyor bir çok şeyi görmek için. Okudukça ortada var olan şeyleri daha net görebiliyorsun.. Dedğim gibi mahir kaynak ı okuyabilirsin... 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı
    JahR bunu yazdı
    DjBlueMaN bunu yazdı

İşid i biz yaratmadık,İşid,Amerikanın Irak'ı vurduğu zaman,savaştan kaçan Irak askerlerine hesap sormak için çıkmış bir örgüttür.

Irak askerlerinin yarısından fazlası şiii dir,ve dikkat edersen İŞİD sadece Şiileri hedef aldı.

Ayrıca,Türkiye'nin İşid gibi büyük bir terör örgütü yaratacak kadar ne gücü var nede dermanı,sen 4000-5000 kişilik bir pkk dan başedemiyorkan 5000 kişlilik ağır silahlı örgüt kurman ancak masallarda olur.

Dün yayınlanan haberlerde aynen şu cümleler vardı...

Irak ordusu, Şii milislerin desteği ile IŞİD'i bozguna uğratarak 2 köyü geri aldı, çatışmada 28 IŞİD militanı ölüdürülürken bir çoğu da teslim oldu.

Neden şii ler Irak ordusuna yardım ediyor sence.Bir asker olarak ülkeni satarsan,bir gün o millet senden hesap sorar.Er yada geç.

Evet ışidi türkiye yaratmadı, yaratamaz da zaten bu köylüler, ama tır tır silah gönderdik orası ayrı. Yani biz adamları kullanacakken adamlar bizi kullandı.

Toplam Hit: 4770 Toplam Mesaj: 40