Suriye-Irak Tezkeresinin Kabul Edilmesi
-
Bakalim ne olacak. Hep beraber görecegiz.
-
patates bunu yazdı
beyler zaten şu an kritik yerde askerlik yapanların terhisleri dondurulmuş durumda emekli subay lara filan da sefer görev emirleri gelmeye başladı. Sefer emir görevi nedir bilmeyenler bi baksın.
ekşide bi kaç kişiye gelmiş sefer görev emri
-
HeYeT bunu yazdıultrAsker bunu yazdıHeYeT bunu yazdıkaygusuz bunu yazdıHeYeT bunu yazdı
Türkiye olaya müdahil olacak
Işid Tr ye soryn çıkartmayacak az çok rehine olayında belli oldu sadece sebep syriye girmek için.. Esad gdecek çok bile durdu.
sabah yeni kalktım saat şu an 10:20 burda ve bu yorumunu okudum kıçımla gülüyorum la muhahaha esad gidecekmiş :)
tezkereye gelirsek.
Tezkere yanlış olmuştur. bedelleri ağır olacaktır.
akp ve mhp yanlış yapmıştır.http://twitpic.com/show/large/cdtovt
ha bu arada elektriğe doğalgaza su ve telekom bilimum hizmetlerinize % 50 zam gelmesi normal...siz isteyin savaş isteyin. müstehak size
30 yıldır uğraştığımız kıçıboklu pkklıları ışid 1 ayda anasını skti. sende vah yavrum yazıktır deyip pkk ile kanki ol hassiktir lanÜlkesi elden gitmiş kendisi fazlalık oraya.. gitsinde burdaki suriyelilerde evine gitsin. Tr nin yardımlarıda bir yere kadar.
Gülecek bir durum değil olacak olan o dur.
Savaşı isteyenin Allah belasını versin savaşa girenin de bıçak kemiğe dayanmadıkça savaş macera ve yıkım.
@heyet
esad ın çok bile durduğunu sen mi söylüyorsun? yani buna karar veren kişi kim? dışarıdan bir ülkenin içişlerine karışmak doğru mudur? üstelik o kadar sövülen zalim esad sokakta rahat rahat yürüyebiliyorken kimler acaba koruma ordusuyla gezmek zorunda kalıyor?
ayrıca burdaki suriyelilerin geri döneceğini düşünmek çok naif bi düşünce olmuş. rüyamızda görürüz artık öyle bir şeyi :)Niye hep kukla biz oluyoruz birader ?
Suriyeliler Türkiye ye temelli yerleşirse o zaman sorun başlayacak işte 2milyona yakın insan 1 yıldır geliyor hala da gelecek. Ne olmasını bekliyoruz. ?
Tamam onlarda insan çektiklerini herkes görüyor. bu esad gitmezse bu adamlar benim ülkemde kalmaya devam edecek bu da gerçek.
sizin yaptığınız protestan katolik savaşı gibi bir din savaşıdır
-
HeYeT bunu yazdıpatates bunu yazdı
beyler zaten şu an kritik yerde askerlik yapanların terhisleri dondurulmuş durumda emekli subay lara filan da sefer görev emirleri gelmeye başladı. Sefer emir görevi nedir bilmeyenler bi baksın.
ekşide bi kaç kişiye gelmiş sefer görev emri
doğrudur benim babada emekli subay onun emekli arkadaşlarınafilanda gelmiş
-
unbalanced bunu yazdı
Ben de destekliyorum tezkereyi, şu açıdan..
Öncelikle askeri sistemin değişmesi, profesyonel ordunun gelmesi şart. Olan gariban çocuklara olacak.. O yüzden bu işi meslek olarak yapan insanların profesyonel oluşu kayıpları asgariye indirecektir.
Şimdi o bölgeler cidden sorumlu ve oralar türk toprağıydı. Hala bir sürü türk yaşıyor, bugün iran'lı bir arkadaşımla konuştum, daha önce bildiğim bir şey vardı iran'da %30 civarı türk olduğuna dair, beni teyit etti arkadaş. Irak'ta da, suriye'de de bir sürü türk var.
Bu insanlar oralarda sıkıntı çekiyor onlara yardım edilmesi gerekiyor, ayrıca pkk gibi bir örgütle daha iyi mücadele edilebilir (hdp nin reddedmesinin sebebi pkk dır), chp zaten her şeye muhalefet ettiği için bir sözüm yok..
ayrıca o bölgedeki doğal kaynakları kullanma hakkını elde edebiliriz en azından pay alabiliriz. Ayrıca oralar türk toprağıydı, eğer türkiye askeriyle o bölgeye girerse, girdim ama çıkmak kolay değil diyip uzun yıllar o bölgede kalabilir. (Amerika'nın yaptığı gibi tabi sömürü amaçlı değil)
Eksikleri ne olabilir, sığınma ve göç baya bir artar, buna çözüm bulunması gerekiyor.
ABD, o bölge için türkiye'yi lider ülke olarak seçti, bu sebepten gerekli desteği verir. Tabi karşısında iran, çin, rusya, israil gibi devlet olacaktır.
Dünyada söz sahibi olmak için büyük ülke rolüne girmek gerekiyor, biz yıllardır kendi içimize kapandık ve büyüyemedik, uluslarası arenada pek saygınlığımız yok, güçlü bir ülke imajı çizemiyoruz. Bunlar hep politik şeyler..
Tayyip i tanıdığım kadarıyla, benim yukarıda söylediklerimi yapmak istiyordur ama ne kadar cesareti el verir ya da izin verirler bilemem. Sonuçta bizim bilgimiz kısıtlı, arkaplanda neler döndüğünü bilemiyoruz. Buralardan sallamak kolay ama işin içinde olmak farklı bir şey
Orada savaşa girecekler Profesyonel ordu felan değil. Bildiğin mehmetçik. Fakir fukaranın oğlu. 1. MAdden kökten çöküyor zaten. Euro ile askerlik yapacağım diyipte bunları söylemen cidden düşündürücü.
Ayrıca bize oradaki doğal kaynaklarda zırnık bile koklatmazlar. Liseli hayallerinden öteye gitmez bu söylediğin hocam.
Amerikanın petrol rezervlerine dokunmadığı zamanlarda ABD niye ışid'i niye siklemiyordu?
İsrail ışid'e destek verip bir yandanda Filistini bombalarken onlara destek veren amerika'ya niye yardımcı olayım? Ben köpek miyim?
Amerikanın haklarını korumak için, PKK'ya yardım etmek için ışidle savaşmak hangi mantığa, akla yatıyor?
Amerika veya diğer devletler Türkiye'yi çok mu önemsiyor ya da oradaki savaştan kaçan sivilleri çok mu önemsiyor sanıyorsunuz?
Suriyeden 1 MİLYON adam geldi, hangi ülke bu insanlara bakmamız için bize yardımda bulundu? Herhangi bir gıda veya maddi yardım yapan ülke var mı?
Birleşmiş milletler gibi ABD KÖPEĞİ bir yerde bulunmaktan nefret ediyorum.
Amerika PETROL amacıyla ırak'a girdi. 1 Milyon müslümanı katletti O zaman neredeydi bu hükümet? Binlerce müslüman ıraklı, ABD askeri tarafından tecavüze uğradı.
ABD Iraktan çekilirken peşmergeleri destekledi, mezhep farklılıklarından iç savaş çıkardı siktirdi gitti. Petrolüne kimse dokunmadığı sürece işine geliyordu ABD'nin.
Ben amerikanın köpeği değilim arkadaş. Oradaki zavallı sivillerede Allah yardım etsin ama bu benim savaşım değil! Biz yeterince hatta fazlasıyla yardım ettik. Mültecileri ülkemize aldık. Kapasitemizi aştık zaten.
Kıçımı koltuğa yayarak, "savaşa girmeliyiz" diyemem. Zira oraya gidecek Mehmetçiğin vebâlini ben alamam hocam.
Elalemin oğlu süt banyosu yaparak milyon dolarla iş yapmanın peşinde askere gitmezken benim farki fukara insanımın oğlunu orada haricilere öldürtemem.
Siktiminin zengin bebesiyle o fakir bebenin ne farkı var aga? İkiside etten kemikten. Niye fakir gidip ölmek zorunda kalıyor.
DrKill tarafından 03/Eki/14 19:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Normalde bunun adı TAŞERONLUKtur. Normalde diyorum, çünkü normalde taşeronun hiç değilse bi karı olacaktır işin sonunda. Bizimkisi ENAYİLİKtir.
Ama lafı uzatmaya gerek yok, baştakilerin kimlere çalıştığı belli, insanımızı şeyine takan yok, BOP planı tıkır tıkır yürüyor biz de plan yürüsün diye bi tarafımızı yırtıyoruz. Gerçekler bunlar, duygusal davranıp olayı hiç eveleyip gevelemeye gerek yok. Şanlı tarihimiz, tarihte kaldı orada yaşandı ve bitti. Dünya 134. sanayi devrimini yaparken biz enayi devrimi yaptık! -
Bence kim neden hangi tarafta kimse bilmiyor bende dahil.
Tek bildiğim
1- Amerika çıkarsız iş yapmaz
2-Işidi ortaya biz çıkarmadık o kadar gücümüz yok.
3-Amerika çıkarttı diyelim şimdi bombalıyor paso bu örgütün amacı ne adında islam var öldürmediği müslüman kalmadı Oçların
4- Bizim straejimiz Bence süleyman şah karakoluna olası saldırıda devreye girmek yoksa ne işimiz var.
5- Işid in yaptığı açıklamalardan ben daha tarafını çözemedim herkes amerika çıkardı desede ışid amerikaya karşı mesaj veriyor
6-Amerika ne diye kendi çıkardığı örgütü bombalıyor hadi bunlar kurgu oyun olsun ışid niye "amerika bizi sırtımızdan vurdu" demiyor.
7-Türkiyedeki herkes seçimini tayyibe göre yapıyor.
Tayyibi seven -o yapıyorsa doğrudur. Sevmeyen- o yapıyorsa yanlıştır düşüncesinde.
HeYeT tarafından 03/Eki/14 23:58 tarihinde düzenlenmiştir -
HeYeT bunu yazdı
Bence kim neden hangi tarafta kimse bilmiyor bende dahil.
Tek bildiğim
1- Amerika çıkarsız iş yapmaz
2-Işidi ortaya biz çıkarmadık o kadar gücümüz yok.
3-Amerika çıkarttı diyelim şimdi bombalıyor paso bu örgütün amacı ne adında islam var öldürmediği müslüman kalmadı Oçların
4- Bizim straejimiz Bence süleyman şah karakoluna olası saldırıda devreye girmek yoksa ne işimiz var.
5- Işid in yaptığı açıklamalardan ben daha tarafını çözemedim herkes amerika çıkardı desede ışid amerikaya karşı mesaj veriyor
6-Amerika ne diye kendi çıkardığı örgütü bombalıyor hadi bunlar kurgu oyun olsun ışid niye "amerika bizi sırtımızdan vurdu" demiyor.
7-Türkiyedeki herkes seçimini tayyibe göre yapıyor.
Tayyibi seven -o yapıyorsa doğrudur. Sevmeyen- o yapıyorsa yanlıştır düşüncesinde.
ABD isidi vurduğunu kim söyledi :) bos kamplari bombalyip reklam yapiyolar neden abd de bomba patlamiyo ? gerçek düşman evine kadar girer isid ABD ye istese yüzlerce intihar bombacisi yollar ama onlarin düşmani abd değil
-
tiryana bunu yazdı
Normalde bunun adı TAŞERONLUKtur. Normalde diyorum, çünkü normalde taşeronun hiç değilse bi karı olacaktır işin sonunda. Bizimkisi ENAYİLİKtir.
Ama lafı uzatmaya gerek yok, baştakilerin kimlere çalıştığı belli, insanımızı şeyine takan yok, BOP planı tıkır tıkır yürüyor biz de plan yürüsün diye bi tarafımızı yırtıyoruz. Gerçekler bunlar, duygusal davranıp olayı hiç eveleyip gevelemeye gerek yok. Şanlı tarihimiz, tarihte kaldı orada yaşandı ve bitti. Dünya 134. sanayi devrimini yaparken biz enayi devrimi yaptık!Çok güzel özetlemişsin hocam.