folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Suriyelilere Vatandaşlık Hakkı

Suriyelilere Vatandaşlık Hakkı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

TÜRK VATANDAŞLIĞI KANUNUNUN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

Türk vatandaşlığının genel olarak kazanılmasında müracaat makamlarınca başvurunun işleme alınması ve uygulanacak esaslar

Madde 16

"Yasal ikamet izni olmaksızın veya yasal olmakla birlikte Türkiye’de yerleşme niyetini göstermeyen; sığınma veya iltica başvuru sahibi, sığınmacı, öğrenim, turistik, öğrenim gören çocuğuna refakat, tedavi gibi amaçlarla ikamete bağlandığı anlaşılan...kişilerin başvurusu kabul edilmez ve bu husus yazılı olarak ilgilisine bildirilir."

sigara değil, balık olan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

neyse edit

u235 tarafından 27/Nis/14 12:35 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Gerçekten vatandaşlık veriyorsak..

Ülkede zaten tavşan gibi doğuran ipsiz sapsız suçluların çoğunluğunu oluşturan ne olduğu ne istediği belirsiz bir model halihazırda varken bir model daha eklenmesine gerek yok. Miss World birincisi güzellik timsali hatun gibi "hoşgörü kardeşlik dünya barışı güvercin" diye sayıklayıp kendi ülkemizde iyice azınlık haline gelmenin de bir anlamı yok.

Aynısını size yapsalar beğenmezsiniz denmiş. Yapsınlar elbet. Güzelim Almanyanın mına koyduk. Şu an Rusya ve Polonya'nın mına koyuyoruz. Hoşgörüymüş.. Bi bardak su veriyoruz sanki. Vatandaşlık lan bu.

Yalnız benim kanundan anladığım bunlara vatandaşlık veremiyor olduğumuz yönünde..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabuyucu
    karabuyucu's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Ülkede zaten tavşan gibi doğuran ipsiz sapsız suçluların çoğunluğunu oluşturan ne olduğu ne istediği belirsiz bir model halihazırda varken bir model daha eklenmesine gerek yok. Miss World birincisi güzellik timsali hatun gibi "hoşgörü kardeşlik dünya barışı güvercin" diye sayıklayıp kendi ülkemizde iyice azınlık haline gelmenin de bir anlamı yok.

Aynısını size yapsalar beğenmezsiniz denmiş. Yapsınlar elbet. Güzelim Almanyanın mına koyduk. Şu an Rusya ve Polonya'nın mına koyuyoruz. Hoşgörüymüş.. Bi bardak su veriyoruz sanki. Vatandaşlık lan bu.

Yalnız benim kanundan anladığım bunlara vatandaşlık veremiyor olduğumuz yönünde..

Bence sen hangi ülke de yaşadığımızı unuttun. :) Yakinen bildiğim bir olay. Malesef veriyorlar. Senin dediğin gibi olsun isterdim.

karabuyucu tarafından 27/Nis/14 13:03 tarihinde düzenlenmiştir

Ölüme ve karanlığa baktığımızda korktuğumuz şey bilinmezliktir, başka bir şey değil. Düşler dünyasına dalıp gerçek dünyayı yaşamayı unutmak doğru değildir, unutma bunu…
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek
    Kod bunu yazdı

El insaf! 

Avrupada Türklere vatandaşlık vatandaşlık diye bağırıp duruyoruz ama kendi ülkemizde Suriyelilere verilince nereye mi gidiyoruz oluyor?

Toplum olarak çok az düşünerek, direk yargılara varıyoruz. 

Verilsin kardeşim sana zararı mı var? Ülkeye zararı mı var? 

Bize yapılmasını beklediğimiz muameleyi biz başkalarına yapamıyoruz malesef. Biraz daha geniş düşünelim lütfen.

Yahu Allah aşkına yapmayın şunu, ben kendi ülkemde okuyamazken biz 30-40 yıldır bursla Azeri, Gürcü, Afgan, Tükmenistan, Özbek, Pakistan ve daha bilimumum vatandaşı okuttuk deli burslarla, yılda 2-3 defa ülkesine gidebilmesi için gereken uçak biletleriyle, yurtlarda kimse yer bulamazken onların yerleri garanti şekilde, Kaldı ki bu insanlar birde gelip bu ülkede çalıştılar okumayı bırak. Tekrar geri dönmemek için seneler uzattılar, vatandaşlığa geçmeye çalıştılar. Hadi bir kısmıyla en azından akrabalık bağı var diyelim susalım. Suriyeli bunlar yav henüz size ucu dokunmadığı için bu kadar geniş olabiliyorsunuz, bir gün size de dokununca bağırırsınız. Bana zararı mı varmış? ne kadar rahat söylüyorsunuz yav. Aynı duyarlılığı kendi vatandaşına göster yav. Bu ülkede aç insanlar var, parasızlıktan okuyamayan bir ton insan var....

Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek
    Kod bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    Kod bunu yazdı
    Slothere bunu yazdı
    Kod bunu yazdı

El insaf! 

Avrupada Türklere vatandaşlık vatandaşlık diye bağırıp duruyoruz ama kendi ülkemizde Suriyelilere verilince nereye mi gidiyoruz oluyor?

Bize yapılmasını beklediğimiz muameleyi biz başkalarına yapamıyoruz malesef. Biraz daha geniş düşünelim lütfen.

Ülkedeki Suriyeli sığınmacı sayısı 1 milyonu çoktan geçti. 1 milyon kişiden söz ediyoruz. Ülkeye zararı çok fazla. Suriyeliler ülkeye dağılmaya başladığından beri bölgesel olarak suç oranı arttı. Dilenci sayısı katlanarak artmaya devam ediyor. Bu adamlar senin benim verdiğim vergilerle yaşamlarını sürdürüyorlar. 1 milyon kişinin temel ihtiyacının karşılanması için nasıl bir ödenek ayrıldığının farkında mısın? Dışarıdan yardım geliyor deniliyor ama bu yardım ne kadarını karşılıyor meçhul.

Bizim vatandaşlarımız yurtdışında vatandaşlık için başvuru yaptığında en azından belirli seviyede eğitimle, temiz bir sicille oraya başvurabiliyorlar. Bu adamları belki de okuma yazmaya bilmeyen bir tomar insanı ülkeye topladıktan sonra ne olacak? Hangi ülkede bu kadar rahat vatandaşlık veriliyor? Bu adamları nasıl istihdam etmeyi planlıyorsun? Ülkedeki işsiz sayısından haberin var mı? Hani ev hanımlarının işsiz sayılmaması gibi bir kurnazlık yapıldığı halde yüksek çıkan işsizlik oranlarından söz ediyorum.

Bu adamların yerleştirildikleri yerde kalacaklarını mı düşünüyorsun? Türkiye'nin her iline ufak ufak yerleştirilsin desek yarın özgürlüğü ele aldıklarında doğrudan İstanbul, İzmir, Antalya gibi yerlere gitmeyecekler mi zannediyorsunuz? Şimdi bile İzmir sokaklarında bir çare, bir şekilde İzmir'e gelmeyi başarmış ama geriye dönemeyen, yolda bunu karşılamak için insanları rahatsız eden onlarca kişi var. Her gün birine denk geliyorum. Yurt için göç bile bu kadar büyük sıkıntı yaratırken böylesine bir yabancı yerleşimi çok büyük problemler yaratır.

Bu olayların ertesinde Türkiye'ye yerleşecek 4 milyon civarında Suriyeli olacağı tahmin ediliyor. 4 milyon insanı ülke vatandaşlığına geçirdikten sonra ileride bu adamlar da içimizdekiler gibi özerklik naraları atmaya başlamaz mı zannediyorsunuz? Ya da bölgesel örgütlenmeyle Suriyeli yerleşimleri gibi mekanlar oluşmayacak mı zannediyorsunuz? İyilik perisi olmadan bunları biraz düşünmek lazım. Zaten içimizde yıllardır yanan bir ateş var bunu başka bir yakıtla alevlendirmenin manası nedir?

Hocam ülke için bunlar tehdit değil, kendi ülkeleri var zaten. Neden özerklik desinler? Şuanki durum Avrupada 50 yıl önce yaşananların aynısı. Avrupalılar da zamanında senin söylediklerinin aynısını söylemiş ve Avrupa gelen insanları kabul etmediğinden dolayı şuanda çok büyük sosyal problemler yaşanıyor. Kimlik verilmesinde sakınca yok.

Suç oranlarına gelince o konuda haklısın malesef öyle. Bunlarla mücadelede metodlar geliştirilmeli ama bu insanları toplum kabul etmezse yarın obürgün üstesinden kalkılamayacak büyük problemler doğurur. 

Yakın tarihimizde bunu çok bariz şekilde görebiliriz. Kürt sorunu buna en büyük örnek. Irkçılığa soyunmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Nitekim tarihimizde farklı ırklarla hep birlikte yaşamışız ve çok büyük kargaşalar da yaşanmamış desek yalan olmaz.

Bilader suriyelilerden bize ne nie biz bu adamları kabul etmek zorundayız.Bu adamlar bize ne verdide bizim bunlara borcumuz var.Adamların kendi ülkeleri vardı içine sıçtılar birbirlerini yiyorlar.Sıra bizimkinin içine sıçmaya mı geldi? 

Bu adamları kabul etmenin bize yararları ve zararlarını kağıt üstüne yazarsan hangisi daha fazla çıkacak bi bak.Hatta yararı yok ne yararı olacak onu bile bilmiyorum.

Kusura bakmada senin gibi düşünenler olduğu sürece bu ülke daha çok boku yer.

Şuanki durumu iyi okumanız için özellikle Avrupa vurgusu yapıp durdum ama anlamıyorsunuz :)

1960 1970'li yıllarda Türkiyeden Avrupaya, özellikle Almanya'ya göçleri oku sonra gel devam edelim kardeşim.

İyide arkadaş o adamlar bunu seve seve kabul ettiler, zorlamı yapıldı o göçler? Vatandaşalrın iş gücüne ihtiyacı vardı, hala da var ve daha sistematik hala göç alıyor. Bizim durumumuzla aynı mı yav?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    karabuyucu bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

Bence sen hangi ülke de yaşadığımızı unuttun. :) Yakinen bildiğim bir olay. Malesef veriyorlar. Senin dediğin gibi olsun isterdim.

Arap kafamız hazırdı, arabın kendisi eksik kalmıştı, doldursunlar. Şu araplar kadar leş mantıklı insan yok dünyada. Suriyeli kardeşler neden Suudi Arabistan'a, Ürdün'e, Katar'a, Dubai'ye gitmiyor? Orda soydaşı itlerin kendilerine Filipinli, Endonezyalı insanlara yaptığı köleliği yaptıracağını biliyorlar da ondan.

Bunların o müslüman kardeşleri Katar asla sonradan vatandaşlık vermiyor mesela. Hiçkimseye. Evlensen dahi. Hani kardeşlik, zeytin dalı?

Ama bi akıllı biziz, kültür kelebekleri bizim içimizde cirit atıyor, buyursunlar gelsinler. Kendi çocuklarımızı besleyemez, kendimize iş bulamaz haldeyken trafikte kırmızı yandığında yanaşıp pasaportunu gösterip cama tüküren her kardeş dilencimize birer ikişer lira çıkar, hoşgörümüzü tatmin eder, cennetten yer parselleriz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek
    Kod bunu yazdı
    flassy bunu yazdı
    Kod bunu yazdı

El insaf! 

Şu ana kadar okuduğum bu konu hakkındaki en boş yorum.Senin ülkende işsizlik %10 genç işsizlik %18-20 lerde üniversite mezunları bile iş bulmakta zorlanıyor,bu daha dilimizi bile bilmeyen adamlar vatandaşlık alsın ne olur diyor arap sevicisisin sende galiba.Çok geniş düşünüyosun biz dar kalıbız,kafamız basmıyor,sen çok entellektüelsin,bi gram ekonomik göstergelere istihdam düzeyini,işsiz oranına,açlık sınırına falan bak ondan sonra 2 kelam edersin millete geniş düşün dersin.

Benim hakkımda hiçbirşey bilmiyorsun, seninle bir muhabbet etmişliğimiz yok, bir tek yorumdan hakkımda onlarca özellik saymışsın enteresan. Ne arap sevicisiyim, ne oncuyum ne buncuyum. İnsanlara direk bir kimlik yakıştırmak ve direk hakaret etmek kompleksin göstergesidir, daha sakin ol.

Sen ne açlığından bahsediyorsun? Dalga mı geçiyorsun sen? Bu ülkede aç insan yok. Ortanın altında büyük bir kesim var ama aç insan var dersen gülerler sana.

İşsizlik oranlarına gelince, Almanya'da %5, Fransa'da %10, Türkiyede ise %9. Avrupada Almanlar, Fransızlar, Türklere vatandaşlık vermeyelim deyince faşist oluyor. Biz Suriyelilere vermeyelim deyince ne olacak peki?

http://www.ntvmsnbc.com/id/25208708/

http://www.atonet.org.tr/yeni/index.php?p=1592&l=1

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/6807538.asp

http://blog.milliyet.com.tr/acliktan-olenler-kervanina-turkiye-de-katildi/Blog/?BlogNo=203650

daha bununlar gibi yüzlerce var.Bir konu hakkında iddian varsa eğer,önce araştırma yap ve bilgilen,işkembeden sallayıp komik durumu düşme.

Git devletin resmi kurumu olan Tüik raporlarını bir araştır bakalım açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan insan sayısını,emniyet raporlarına bak bakalım açlıktan ölen insan sayısı,evsiz sayısı ne kadar.Akp li olabilirsin,başbakana tapıyor da olabilirsin ona lafım yok,ancak yalandan uzak durmanı tavsiye ederim.

Almanlar vatandaşlık vermeyince faşist falan olmuyorlar,vatandaşlığını alan bir sürü Türk var,ancak hepsi ileri düzeyde Almanca konuşabilen orada çok uzun yıllar çalışmış,hizmet etmiş vergisini vermiş,çocuğunu Alman okullarında okutmuş,veya okumuş, vatandaşlık sınavlarını geçmiş insanlar onlar.Sırf ülkesindeki savaştan kaçıyor diye,eğitimsiz,lisan bilmeyen,4-5 çocuklu, tamamen farklı bir kültürden insanlara vatandaşlık verilmez,dünyanın hiç bir yerinde yoktur bu.

flassy tarafından 27/Nis/14 15:23 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    akilli kultur kelebegi =) prematuredogan, ve tamamen "duygusal" nedenlerden sali gunu parti toplantisi salonundan boguren arkadaslari goz kapaklarindan opuyorum.. hesap kitap hakgetire.. dimi oritmenim f.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Erkek

Tok açın halinden anlamaz diye boşuna dememişler. Duyarlı zihniyette olduğunu sanan şaşkın arkadaşlar farkında bile değilsiniz bugün sayı bir milyon, bunlar birde vatandaşlık alacak, sanki derdimiz yetmiyor on yıl sonra birde vatandaş olarak türlü türlü hak iddia etmeye ve istemeye başlayacaklar. Çoluğunuza, çocuğunuza dokunmaya başladığında ah vah etmeden önce biraz bu toprağı, bu toprağın insanını düşünmeye başlayın yav. Mal sizinmiş gibi dağıtıyorsunuz zihniyette bile, yav unutmayın henüz doğmamış çocuklarınızın bile hakkı var bu topraklarda.

Fazla klişe geliyordur şimdi bu söylemler size. Yav söz meclisten dışarı üzerine alınması gereken alınsın ama ben ciddi ciddi şu 18- 25 yaş aralığındaki Türk gençliğinden şikayetçiyim. hani 70-80 darbeleri yüzünden bu jenerasyonlar apolitik, kayıp jenerasyon filan denirdi. ama asıl sorun 90 jenerasyonunda yav. Bu kadar apolitik, bu kadar bananeci, bu kadar aman terk ederim gider! bir gençlik olamaz yav, inanamıyorum valla.

Yav siz bir kendinize gelseniz, inanın Türkiye' yi ayağa kaldıracaksınız. Sizin suskunluğunuz, gelişme diye adlandırdığınız kimliğini kaybetmiş bakış açılarınız, bugün bu ülkenin en büyük sorunu ve bu yüzden sizden sonra gelecek nesiller sizin sorumluluğunuzu asla unutmayacak emin olun. Ben bugün benden önceki nesilleri nasıl suçluyorsam, şimdi de o suçlular biziz..

Ben bile milliyetçi söylemler üretiyorsam vay halimize cepheler iyice gerilemiş durumda demektir. Elde emniyet sübabıda kalmadı neredeyse.

Toplam Hit: 2886 Toplam Mesaj: 26