Suriyelilerin İstediği Üniversiteye Sınavsız Girmesi
-
Sağdan soldan çok duymaya başladım var mı böyle bir olay ?
Bizim genölerimiz afedersin gtünü yırtacak gecesini gündüzüne katacak sonra zarzor bir okul kazanacak bursudur osudur busudur anası babası gece gündüz evladını okutmak için çalışacak ama elin arapı gelip istediği üniversiteye istediği bölüme sınavsız girecek var mı böyle bir olay

-
http://www.ntvmsnbc.com/id/25384153/
YÖK, yayımladığı genelge ile Suriye sınırındaki illerde bulunan 7 üniversitenin, Suriyeli mültecileri “özel öğrenci” statüsünde kayıt etmelerine olanak tanıdı.
devamı linkte
samaccc tarafından 13/Tem/14 20:34 tarihinde düzenlenmiştir -
böyle birşey olduğunu sanmıyorum. yabancı olsan bile yös denilen bir sınav vardı. şimdi adı ne bilmiyorum. ona girmek gerekiyor diye biliyorum.
-
sanmıyorum sınavsız olacağını.. söylenti işte.. ama y.dışından, türkiye de okumaya gelen öğrencilere çok kolay soruyorlar, tabii bunun bir kapasitesi var. zaten üniversitelerin kapasitesi belli,o yüzden belirli bir elemeden geçiriyorlar bu tarz öğrencileri.
konunu görünce aklıma şu video geldi, duygulandırmıştı beni
-
amına koduğumun hükümeti..
-
Önceki konuda da söylemiştim.İstanbul Üniversitesine kayıt olmak için belge toplayan bir tanesini gördüm.Doğru dürüst Türkçe konuşamıyordu sınavı kazanması pek mümkün değil.
Belki geldiği yerde üniversite okuyanlara yatay geçiş gibi bir şeyler vardır bilemiyorum.
-
holyreform un dediği gibi bir geçiş varmış
http://www.youtube.com/watch?v=2x77XrjBIgg
yök başkanı açıklamış bunu
video tarihi 19 ocak..
unbalanced tarafından 13/Tem/14 21:01 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
sanmıyorum sınavsız olacağını.. söylenti işte.. ama y.dışından, türkiye de okumaya gelen öğrencilere çok kolay soruyorlar, tabii bunun bir kapasitesi var. zaten üniversitelerin kapasitesi belli,o yüzden belirli bir elemeden geçiriyorlar bu tarz öğrencileri.
konunu görünce aklıma şu video geldi, duygulandırmıştı beni
çok güzelmiş. böyle başarı videoalrına bayılıyorum
-
okula ne şekilde kayıt oldular bilmiyorum ama mersin üniversitesinde 100 lerce suryeli sınava girdi
volkan tarafından 13/Tem/14 21:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Vay amk,ülkede her yıl götünü yırtan çalışıp virgülle üniversiteye giremeyenler var onlar girebiliyor.Domalalım sikin bide?
-
bogazicinde hic görmedim