Suriyelilerin İstediği Üniversiteye Sınavsız Girmesi
-
öncelikle yurt dışında okuyan öğrenciler 1. sınıf türkiyede okuyanlar 1231042091248409128491824. sınıf öğrenci ya da mezundur. türkiye de okuyan öğrenci üç beş aşamalı sınava girer yurt dışından gelen 1 sınava girer o da not ortalamasına göre... şimdi sizlere bunun nasıl olduğunu açıklayacağım...
türkiyede iki çeşit üniversite vardır yurt dışından gelen öğrenciyi yös (yabancı öğrenci sınavı) ile alanlar ve almayanlar :D mesela çukurova üniversitesi sınavla almıyor :D bu sınava girme zorunluluğu not ortalamana bağlı olarak değişiyor okullar yabancı öğrenciler için bir not ortalaması veriyor örneğin hacettepe 3.5 ortalama vermiş senin okul notun 4 üstünden 3.5 üzeriyse sınava girmene gerek yok ama altındaysa sınava giriyorsun... sınav 80 soru 100 dakika! 3 bölümden oluşuyor bunun birinci bölümü temel mantık ki burada çıkan sorular genel olarak iki şekil verip bu şekillerin üzerindeki noktanın üst üste gelmesiyle oluşan şekili soruyor :D ikinci bölüm matematik cıkan sorularin 20-25 tanesini ben kafadan çözüyorum :D ve son olarak türkçe :D iyi bir not alırsan odtu hacettepe vs. istediğin yerde okuma hakkına sahipsin...
-
unbalanced bunu yazdı
sanmıyorum sınavsız olacağını.. söylenti işte.. ama y.dışından, türkiye de okumaya gelen öğrencilere çok kolay soruyorlar, tabii bunun bir kapasitesi var. zaten üniversitelerin kapasitesi belli,o yüzden belirli bir elemeden geçiriyorlar bu tarz öğrencileri.
konunu görünce aklıma şu video geldi, duygulandırmıştı beni
Sokaktaki it kopuk yerine bu tür insanların okumasını daha çok istiyorum.Hiç değilse insanlığa faydaları oluyor.
-
Özel universitelere sinavsiz giriyorlar hocam mersinde. Okula geliyor bolumlerden birini secip okuyabiliyor bazi universiteler hakinda hatta eskisehirde tip okuyan arkadasimda boyle birinin oldugunu soyledi. Belki yös ile gelmistir orasini tam bilmiyorum ama.
-
yosle cok rahatca tip gibi iyi yerlere yerlestiriliyorlar zaten :D
-
bu yeni bişey+suriyelilere özel bişey değil. ta 2010'da da olan bi kural; yabancı uyruklu öğrencilerin üni.ye girişi pek bi rahattır bizim ülkede. salak yök(ya da ösym bilmiyorum artıkın)
BURAK_X tarafından 14/Tem/14 02:50 tarihinde düzenlenmiştir -
türkiye geneli yös kalkalı çok oldu.
üniversitelere kendi yabancı öğrencisini seçme özgürlüğü verildi.
kimisi kendi içinde yös yapıyor, müyös, iüyös gibi (marmara üni yös, istanbul üni yös gibi)
kimisi lise not ortalamasına göre alıyor, 4 üzerinden 3,5 gibi
kimisi uluslararası sınavlarda belirli bir notun üzerinde puanı olanları kabul ediyor, sat gibi.
öle işte.
-
Var öyle şeyler ama herkese değil cazip bir teklifi olması lazım. Ben aynı zamanda ünide parttime çalışıyorum. Bir gün kronun teki geldi dediki benim 200bin sterlinim var okumak istiyorum. Mayıs ayında kayıt yaptılar aq.Paranın açamayacağı kapı yok aga :D
-
ülkenin anasını siktiler amk.
benim kardeşim 2 sene sınava hazırlansın ve zar zor kendini bi yerlere atsın. bu ibneler elini kolunu sallaya sallaya ünilere girsinler. oldu amk.
amına koyim bu hükümetin. ülke de ki %50 cahil gerizekalı yüzünden yaşadıklarımıza bak...
-
Türkiye'de yabancilar YÖS e girip, sonra da uniye girebiliyor diye biliyorum. Dil egitimi almasi gerekiyor yani bir süre.
Bu durum sadece Türkiye'de bu sekilde degil. Diger ülkeleri bilmiyorum, ama Cin'de de durum ayni. Cince seviye sinavina giriyorsunuz, sonra istediginiz bölüme kaydolabilirsiniz.
Tabi yabancilar buraya dolar kazandiriyor yasadigi süre boyunca. Suriyeliler ne kazandiriyor, o biraz karisik.
-
Bizim okuldada cok var. Agzimi bozmak istemiyorum ama benim yarim kadar mat fen bilmeyen herif tıp fuck diş fuck da okuyor. minimum insaat muh. yok yani oyle bizimkiler gibi gidecek bolum bulamayinca ibf ye giden yabanci ogrenci. bu arada yanlisiniz var. not: sinavlara turkce girmiyorlar kendi dillerinde giriyorlar sonra itina ile tömer de turkce ogreniyorlar.
zeybekustasi tarafından 14/Tem/14 08:45 tarihinde düzenlenmiştir