folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Suv / 4X4 Arac Tavsiyesi

Suv / 4X4 Arac Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

vw tiguan

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

4x4 ayrı bir dünyadır ama dediğim gibi her 4x4 istediğini de vermez. Özellikle 2008' den sonra çıkan 4x4' lerin geneli AVM Cipidir. 16 yaşından 19 yaşına kadar abim diyebileceğim biri ile neredeyse 15 günde 1 offroad ve aynı zamanda kamp için zorlu koşullara vurduk kendimizi cuma akşam gider pazar akşam gelirdik. 19 yaşından beride mutlaka bir cipim oldu (yurtdışında kaldığım dönem hariç) şu an KIA Sportage 1995 kullanmaktayım bundan önce cherooke 5.9, tahoe, wrangler, cj5, cj8, sj430, defender kullanan biriyim. Her biri geldi geçti şu an dediğim gibi Sportage kullanıyorum ama bugun yarın onuda satıcam :) CJ5 alıp ilkbahara kadar yavasyavas toparlayacağım. Tavsiyem yedek parça sorunu olmayacak, ustası yokmuş bunun demeyeceğin ikinci el bi araç alman. 

Bu arada TBT' de 4X4 klüp mü kursak ki belki belirli organizasyonlar falan düzenleriz :)

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fox89hakan
    fox89hakan's avatar
    Erkek

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-tam-donanimli-117198856/detay

"aracın benımle bı alakası yok hosuma gıttı ıcın paylaştım"

Mitsubisi L200 az bıraz modıfıye ıle beklentının ustunde bı arac oluyor.

fox89hakan tarafından 21/Eyl/13 15:39 tarihinde düzenlenmiştir

Döndürün dunyayı inmek istiyenler var
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsanemeric
    efsanemeric's avatar
    Erkek

90000 tlye kadar çıkabilirsen güzel bi suv araçtır + olarak iddaya göre Kurtlar Vadisinde kullanılmış araç

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercury-kurtlar-vadisinden-sonra-bizde-2009-mercury-montanieer-4x4-138149165/detay

efsanemeric tarafından 21/Eyl/13 22:09 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı

4x4 ayrı bir dünyadır ama dediğim gibi her 4x4 istediğini de vermez. Özellikle 2008' den sonra çıkan 4x4' lerin geneli AVM Cipidir. 16 yaşından 19 yaşına kadar abim diyebileceğim biri ile neredeyse 15 günde 1 offroad ve aynı zamanda kamp için zorlu koşullara vurduk kendimizi cuma akşam gider pazar akşam gelirdik. 19 yaşından beride mutlaka bir cipim oldu (yurtdışında kaldığım dönem hariç) şu an KIA Sportage 1995 kullanmaktayım bundan önce cherooke 5.9, tahoe, wrangler, cj5, cj8, sj430, defender kullanan biriyim. Her biri geldi geçti şu an dediğim gibi Sportage kullanıyorum ama bugun yarın onuda satıcam :) CJ5 alıp ilkbahara kadar yavasyavas toparlayacağım. Tavsiyem yedek parça sorunu olmayacak, ustası yokmuş bunun demeyeceğin ikinci el bi araç alman. 

Bu arada TBT' de 4X4 klüp mü kursak ki belki belirli organizasyonlar falan düzenleriz :)

HAcı abi hangi araçlarda diff kilitleme var? Diff kili olmayan araç ne kadar off road dur?

Boştaki tekerin frenlenmesi diff kilidi etkisi yaparmı? ( bence yapmaz ) Sence?

destination@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı
    sRcN bunu yazdı

HAcı abi hangi araçlarda diff kilitleme var? Diff kili olmayan araç ne kadar off road dur?

Boştaki tekerin frenlenmesi diff kilidi etkisi yaparmı? ( bence yapmaz ) Sence?

her araçta var yada her araçta yok diyemeyiz ki zaten difflockun en az 3 çeşiti var bu 3 ana çeşitte kendi arasında kademeli %100 diye ayrılıyor. Bazı defenderlarda orta difflock geliyor, arka ve ön difflock ayrı ayrı neredeyse her araçta ücretle satılıyor. Offroad' da yeniyseniz kesinlikle ön olmasa bile arka difflockun olması gerek bana göre. Bana sorarsanız ben sadece ön difflock kullanılıyorum arka içinde Hi-Jack kriko kullanıyorum. Battığım zaman ya Hi-Jack ile kurtarıyorum kendimi yada önde yer alan vincimi ilk ağaca, kayaya dolayıp boşa alıp çekiyorum aracı. Kısacası işi bilen offroad tutkunu difflocku olmadan da arazide, ağır şartlarda başarı ile sürüşünü yapar keyfini alır.

Ayrıca boştaki tekerin frenlenmesi olayına gelecek olursak difflockun zaten çalışma mantığını anlatmak gerekirse bir lastik çamurda saplı diğer lastik asfalt üzerinde gaza bastığında dönüşü kolay olan tekere güç gidecektir yani çamurdaki teker diğer tekerden daha kolay döndüğü için daha fazla güç tüketecek ve haliyle çamurdan da kolay kolay o araç çıkamayacaktır. Tek tek tekerleri dışarıdan dokunmadan kilitlemek mümkün mü bilmiyorum hiç karşılaşmadım ancak mangel jantlarda yuvarlak küçük küçük delikler vardır helezondan hemen önce yer alan jant deliğine genellikle uzun ve heybetli bir demir cubuk sokulursa asfaltta yer alan tekere daha fazla güc gider helezonu yerinden koparma riski olmasına rağmen araç çamurdan daha kolay çıkabilir. Ancak bir difflockun size vermesi gereken kullanım kolaylığını ve mantığını size vermemiş olur. Kademeli difflocklar yerinede %100 difflocklar ağır arazi şartlarında sizi kolay kolay yolda bırakmaz. Dün gece saat 01:00 sularında ben dağda kaldım geri geri aracımı salarken değme difflocklar kurtaramazdı vincim olmasaydı :) karter muhafazanın altından bir kaya düşün o kaya sadece tekerlerin arasında bende geri geri salarken komple aracı oturttum oraya gece görmek pek mümkün olmadı. Tekerlerin boşta kaldı :) Vinçle çeke çeke sürüye sürüye çıkardık 1 saatimizi yedi ama bende eğlenceliydi :) Kütahya civarında offroad merakı olan varsa görüşebiliriz bu arada.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

Valla benimki meraktan hacı alacağımdan değil aracımda yok zaten :D 

benim tek offroadım buydu onuda sattım :F

ama genel olarak insana araçlar hakkında bilgi sahibi olma şansı veriyor

http://www.youtube.com/watch?v=j3xRG1vkDx0

DestinatioN tarafından 21/Eyl/13 17:24 tarihinde düzenlenmiştir

destination@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Volvo lar zor satılıyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-130-panter-black-offroad-ve-kamp-icin-yapildi-138331302/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1995-model-ozel-yapim-land-rover-defender-off-road-138132736/detay 

Canavarlar  linkte hacılar gerisi yalan :) 

Shephard tarafından 22/Eyl/13 03:32 tarihinde düzenlenmiştir

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rhodostethia
    rhodostethia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Benim arkadas geçen günlerde 2004 Range Rover Vogue'sini satmıştı 70-80 arası bi fiyata. 2009 unu aldı 160 bin'e. Range Rover'leri nedense jeeplerde tek geçerim şekli yeter :P istanbulda falan bakarsan bulursun o fiyata 2.0 fln olanını.

Toplam Hit: 4338 Toplam Mesaj: 21