Suya Düşen Cep Telefonu Nasıl Kurtarılır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    A.A muhabirinin internetten derlediği bilgilere göre, ıslanan telefonların içindeki su, havayla çok fazla temas etmeden hızlı bir şekilde temizlenebilirse cihazın yeniden çalışması mümkün olabiliyor.

Üretici firmaların, garanti kapsamına almadığı ıslanma durumlarında kullanıcının ilk olarak, cihaz fişe takılıysa kısa devre yapmaması için fişi çıkarması değilse aynı riskten dolayı cihazla pilin birbirinden ayırması ardından da SIM kartı çıkartması gerekiyor. Birçok durumda cihaz ıslansa bile SIM kartlar çalışmaya devam ediyor.

Cihazın pili ve SIM kartı çıkarıldıktan sonra kuru bir bezle hızlı şekilde kurulanması gerekiyor. Cihaz içerisindeki nemin doğal bir şekilde buharlaşması durumunda telefonun "kurtulma" ihtimali daha fazla bulunuyor.

Cep telefonunun içerisindeki nemi buharlaştırmanın en iyi yolu, bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması. Ancak saç kurutma makinesinin kullanılmaması gerekiyor.

Çoğu saç kurutma makinesi, 'soğuk üfleme' modunda dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor. Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an telefon kısa devre yapabiliyor.

Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor.

Kullanıcıların, saç kurutma makineleri, mikrodalga fırınlar ve doğrudan güneş ışığından kaçınması gerekiyor. Öte yandan cihazların "tuvalete düşürülmediği sürece" de alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor.

Bunun yerine hırdavatçılardan temin edebilen "Denature" alkol kullanılabilir.

Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.

Gizli işaretler

Birçok kullanıcının, suya düşürdüğü için çalışmayan telefonlarını değiştirmek istemelerinin ardından üretici firmalar, uzun bir süredir cihazın hem dışına hem de içine garanti etiketleri yerleştirmeye başladı.

Su ile temas ettikleri zaman renk değiştiren bu etiketler sayesinde yetkili servis, telefonun içini açmadan dahi suya düşürüldüğünü anlayabiliyor. Birçok telefonun içinde de gizli işaretler bulunuyor. Bu işaretler, telefon ıslandıktan sonra dışındaki etiket değiştirilse bile cihazın ıslandığını tespit edebiliyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alponzzo
    alponzzo's avatar
    Erkek
    bide kaba şekilde kuruduktan sona pirinç dolu kavanoza hava almıcak bi şekilde koyun fln diyolardı pirinç rutubetini alırmış öle duymuştm ama hç başma gelmedi...

Benden elektrik almayan kıza trafo bağlasan ne yazar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

alponzzo bunu yazdı:
    -----------------------------
    bide kaba şekilde kuruduktan sona pirinç dolu kavanoza hava almıcak bi şekilde koyun fln diyolardı pirinç rutubetini alırmış öle duymuştm ama hç başma gelmedi...
    -----------------------------

bide hiç kurutmadan kaba su koy 1 gün beklet diolar

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    Telefonumun ustune baya buyuk bi bardak vodka dokulmustu hemen piliin cıkarıp 1 gun acık ortamda kuruttum, sorun cıkarmamıstı

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek
    tiner ile .. bizim ark. telefoncu ole dediydi bana :D

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek
    belki çoğunuza gülünç gelecek amk :D ama bi pirinç kavonozunun içine koyun (tabi pirinç olacak :) ) bi kaç saat sonra alın,nem ve suyun düşmanı pirinçtir aklınızda bulunsun :D

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek

Sene 2001 civarı bi sene :))

Dönemin hiti NOKIA 3310 :D
    3210 dan sora üretildiydiydi..

Neysem işte malı kız kalesi mahalinde denize düşürdüm...

Düşürdüm derken şortun cebindeymiş unutmuşum mq :\

Sora cepten kaymış sudan çıkarken gördüm derinliği az bi mebla olan yere demir atmış :))

Neyse malı aldım sudan ...bayaa da hassiktir çektim ..sora işte pilini ..simini falan ayırıp işime gücüme bakmıştım...

Garanti falan göndermeyi planlıyodum ki ..ertesi gün simi taktığımda çalıştı mq :D Hala duruyo o 3310 ..Maneviyatı var :P :D

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masuk
    masuk's avatar
    Erkek
    yüzme biliyorsa zaten kurtulur bi$i yapmaniza qerek yok^^

CeZaA & MasuK http://www.youtube.com/watch?v=DIbbRCZ7qmQ | koyunde ne kadar çok koyun warsa o kadar oy'un war demektir.|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GLaDio
    GLaDio's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

iPod nanoyu cantanin icine koydum

cantanin icindeki su $i$esi acilmi$, ipodun icine su girmi$

eve getirince cali$tirdim, ekran bembeyaz cikiyodu ve su damlalari gorunuyodu. 

10 gun  kaloriferin ustunde biraktim. su damlalari gitti. sonra birden bozuldu diyerek servise gonderdim.

1 hafta sonra bunun i$i bitmi$ diyerek yenisini gonderdiler

yavrum apple :) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    telefonu bilmem de, hard diski deterjanla köpürte köpürte yıkayıp kuruttuktan sonra çalıştıran adam gördüm :| gözümün önünde yıkadı ipne :|
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek
    hacı benim de bi motorola gitti öle denizde ne kadar da kuruladıysam da nafile gitti telefon :)

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
Toplam Hit: 3535 Toplam Mesaj: 16