Suya Düşen Telefona Ne Yapmalı
-
HolyOne bunu yazdı
Nasi yani iphone garanti kapsamına giriormu denize düşen telefon?
Bir iki gün sonra tekrar açmalarını söyliimmi şarja takıp yoksa daha fazlamı beklemek lazim
wireless calismasada olur wireles ile işleri olmaz zaten
Sarja takmadan önce hocam ara ara açma tuşuna basarak açmayı denesin zaten içinde ıslak yeri varsa telefon elektrik akımını daha devreye sokmamıştır çalışmaz. Tamamen kuruyup kısa devreler yok olduğunda telefon kilidini açıyor ve akımı geçirmeye başlıyor telefon açılabiliyor.
Aklınızda bulunsun, iphone 4 ve sonrasında benim gözlemlediğim iki güzel özellik 1. sıvı temasta kendini korumaya alması, 2. aşırı ısınmada kendini korumaya alması.
-
geçmiş olsun şeyh. benim de başıma geldi sıvı teması daha önce. ayfon falan değildi ucuzdu o yüzden istediğim gibi deney yaptım.
ama önerim önce normal suyla sağına soluna güzelce su tutun.
arkasından oda sıcaklığında bırakın 3 4 5 gün kurusun. gene açılmazsa pirinç içine yatırın. (baldo osmancık tavsiye) iri olduğundan daha hızlı nem alıyo diyim.
o da olmaza eğer benden bu kadar.
-
bence sokun birini suya tuzu çözünsün, sonra koyun kurumaya bir haftada kurusun tamamen. Sonra onu servise yollayın, bi bahane bulun çalışmıyor diyin. Eğer yerlerse yeni telefon yollarlar. Yemezlerse başka çözümler denersiniz.
Ama sıvı teması hiç birşekilde belli olmasın. Mümkünse götürün sokun fırına kurusun :D
-
Tuzlu suya düşen telefonlarda ekran genel olarak ölü sayılır, diğer kısımlara gelirsek söküp selülozik tinerle temizlemek ve kurutmak gerekir tabi ki öncelikle tuzdan arındırmak için sıcak suyla yıkanmalı.
-
saf alkol ile tüm kartı diş fırçasıyla temizleyin, belki bi umut, ilk düştüğü zaman yapaydınız kurtarma ihtimaliniz daha yüksekti tabi,
-
İphone ların basınçlı kapakları var. Presle birleştirilmiş. Açmak öyle kolay değil. (miş)
-
1) çöpe atmalı
2) kendi haline bırakmalı
-
1 havlunun arasina sar camin onune gunese koy 1 hafta beklesin tabi gunes bulabilirse. : D
-
At mikrodalgaya 3-5 dk dursun hacı sdfsd.
-
Şeyh kusura bakmada zengin adamsın al babana yeni iphone olsun bitsin