Suya Düşen Telefona Ne Yapmalı
-
icini acip tinerle silin hocam saatci tornavidalari is gorur heralde ama telefonu acmaya calismayin sakin
-
HolyOne bunu yazdı
Milk:
Cihazlar türkiyeden alınma değil, iphone 5 iki adet. Zaten suya düşmüş telefon garanti kapsamına girmezki hiçbi durumda
Katılıyorum, adamlar anında sıvı tesbitinden geri yolluyorlar.
Açıkcası yapacak pek fazla birşey yok gibi gibi...
• yinede apple bu, müşteri memnuniyetini önde tutuyorlar şansını dene derim
IEFLaM tarafından 28/Eki/12 00:34 tarihinde düzenlenmiştir -
kostak bunu yazdı
http://www.youtube.com/watch?v=y3v5lN4U0bM
Suya düştü derdi yok. taş gibi telefon sony xperia go! afedersin lağıma düşsün at çamaşır makinesine yıka.
Kesinlikle sony adı garanti.3 senedir w995 kullanıyorum 300 sl mercedes gibi.android merağına gidip xperia aldım 2 ay oldu sony kalitesi züper lakin batarya dayanmıyor.bu yüzden w995 kullanıyorum sağlamliği yeter 2 yıl önce üzerimde şort var bira içiyoruz arkadaşla dere kenarı hoş bir yer benim telefon cebimden düştü 3 metre eğimden kayarak suyun içine hoppa aldım telefonu bataryayı ayırdım telefoncuya gittim durumu anlattım tatlı su en kolayı ucuz atlatmışsın dediler.yine bu yaz lavaboda ellerimi yıkıyorum aynaya bakıyorum sabunları durularken baktım benim tel lavaboda telefoncuya gitti vs taş gibi çalışıyor.arkadaşın wave in başına yemekte su bardağı devrildi telefon önce servise gitti sonra çöpe.bizim telefoncu dedi w995 i arada tinerle temizleyelim başka entegre,board vs arıza olursa çöpe at dediler öyle gidiyor bakalım. weskeyy tarafından 28/Eki/12 05:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Aklınızda bulunsun suya düştüğü zaman bi kavanoza su doldurup içine atın(içine kaçan suyun kuruyup oksitlenme yapmaması için ) ve öylece götürün telefoncuya tinerle yıkayıp hallediceklerdir telefonu.
-
MiqRoP bunu yazdı
Aklınızda bulunsun suya düştüğü zaman bi kavanoza su doldurup içine atın(içine kaçan suyun kuruyup oksitlenme yapmaması için ) ve öylece götürün telefoncuya tinerle yıkayıp hallediceklerdir telefonu.
aynen hocam, cihaz sıvıdan dolayı belli bir süre sonra oksitlenecektir. sıvı görmüş telefonu şarja bağlayarak daha çok zarar vermiş olursunuz. Eğer ekran soketinde veya batarya soketinde herhangibir kısa devre varsa direk yakar oradaki yolları. Yani hiç bişeyi yokken zarar vermiş olursunuz. youtube'da cihazın sökme videoları vardır oradan yardım alarak sökünüz ve tinerle sıvı görmüş yerleri temizleyiniz... Eğer cihaz normal olarak açmaz ise en yakin teknik servise götürünüz :))
-
benim samsung düşmüştü kuruttuktan sonra götürdüm ilk başta ekran gidip geliyodu sonra hiç açılmaz oldu dedim 2 hafta sonra yapıp gönderdiler hala kullanıyorum
-
weskeyy bunu yazdıkostak bunu yazdı
http://www.youtube.com/watch?v=y3v5lN4U0bM
Suya düştü derdi yok. taş gibi telefon sony xperia go! afedersin lağıma düşsün at çamaşır makinesine yıka.
Kesinlikle sony adı garanti.3 senedir w995 kullanıyorum 300 sl mercedes gibi.android merağına gidip xperia aldım 2 ay oldu sony kalitesi züper lakin batarya dayanmıyor.bu yüzden w995 kullanıyorum sağlamliği yeter 2 yıl önce üzerimde şort var bira içiyoruz arkadaşla dere kenarı hoş bir yer benim telefon cebimden düştü 3 metre eğimden kayarak suyun içine hoppa aldım telefonu bataryayı ayırdım telefoncuya gittim durumu anlattım tatlı su en kolayı ucuz atlatmışsın dediler.yine bu yaz lavaboda ellerimi yıkıyorum aynaya bakıyorum sabunları durularken baktım benim tel lavaboda telefoncuya gitti vs taş gibi çalışıyor.arkadaşın wave in başına yemekte su bardağı devrildi telefon önce servise gitti sonra çöpe.bizim telefoncu dedi w995 i arada tinerle temizleyelim başka entegre,board vs arıza olursa çöpe at dediler öyle gidiyor bakalım.Batarya sürekli şarj edilebilir bu yüzden diğerlerinden daha iyi bu xperia şarjdan cıkar kullanmaya devam et. sürekli şarj edilebilirmiş yani bir süre sonra pilin ömrü bitmiyormuş diğer bataryalar gibi
kostak tarafından 28/Eki/12 18:14 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Ayrıca birçok kişinin telefonu suya düşüyor yada suyla temas ettiği için bozuluyor.
Bukadar büyük bir sorun olmamalı bu ya, ince silikon birşeyle pcbyi kaplasalar sorunun %90ı çözülür diye düşünüyorum, neden yapmıyorlar ki haksız mıyım?
adamlar niye para kazanma kapılarını kapatsın ki :S
hocam teli en az 1 hafta tutun bence. 3-4 gün yetmez. en güzel şekilde kurursa büyük ihtimal çalışır.
-
noldu abi son durum ne?
bu arada suya düşen telefonu kurutma makinesine tutmamak lazım diye okumuştum direk oksitlenmesine sebep oluyormu ne diyorlardı...
-
amele2 yazmışmı diye baktım.. evet hocam pm'sini dikkate al değerli sinek ağabeyimizin. kendisi telefonlar konusunda duyduğum kadarıyla mastera gidiyordu en son :D geçmiş olsun.