folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Suyu Yok,Toprağı Yok Çölün Ortasında Tarım Mucizesi Yaratan İsrail

Suyu Yok,Toprağı Yok Çölün Ortasında Tarım Mucizesi Yaratan İsrail

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

Bilim ve teknolojinin önemini anlatan hayatta bir kere izleyip ders alınası bir belgesel

https://www.youtube.com/watch?v=PaNaDVeezkw

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Geleceği görmek vol28309244: Gelecek yorumlar tahmini;

Kardeş israil tohumu musun hayırdır?

https://www.youtube.com/watch?v=jQk82bpUy1Y
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

Yahudi bilimi diye bir kelime var. Şaşırmadım.

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

hoca herşey yokluktan , türk milleti ve anadolu uygarlıkları hiç bir zaman yokluk çekmedi 

hiç mi merak etmedin ABD nufusunun temellerini atan avrupa ülkeleri zamanında abd ye neden göç etti diye ? çünki adamlar açtı aç 

türkiyede kimseyi açlıktan ölürken göremezsin ama avrupada yiyecek patatesin yoksa açlıktan ölebilirsin 

işte biz hiç bir zaman gerçek anlamda yokluk çekmediğimiz için ne verimden anlarız ne teknolojiden böyle gelsin böyle gitsin zihniyeti.

daha düne kadar bütün akp israil e söverken tohumu sulama sistemlerini israil den bir tarım ülkesi olarak tarım ile alakası olmayan bir ülkeden bunları ithal ettiğimizi bilmiyormuydu ?

bizim gibi bol suları olmadıgı için suyu hortuma koyup uclarına delik açip damla sulama sistemini icat etti adamlar , çölün ortasında çöl topragı ile karışmasın diye araya cam koyarak üstüne verimli toprak atarak tarım yaptılar

+ olarak israil de 5 düşman arap ülkesinin ortasinda adam teröre göz açtırmıyor anasını belliyor , bu dünyada kendini israil kadar iyi savunabilen bir başka ülke yok.

şunu unutmayın yediğiniz neredeyse tüm yemekler ve tarifler yokluktan ortaya çıkmıştır , adam başka koyacak birşeyi olmadıgı için soğan çorbasını yapmış fırında makarnayı yapmış ödemiş köfteyi yapmış bilimum evrensel birşey ancak gerçek anlamda hiç bir zaman diğer ülkeler kadar çaresiz duruma düşmediğimiz için hiç bir zaman kendimizi geliştirmedik.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

daha önce  1-2 belgesel izlemiştim adamlar yapmışlar tebrikler..

israil hükümetinin yaptırımlarını begenenlere ise katıksız o.ç diyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo
    PanxeR bunu yazdı

hoca herşey yokluktan , türk milleti ve anadolu uygarlıkları hiç bir zaman yokluk çekmedi 

hiç mi merak etmedin ABD nufusunun temellerini atan avrupa ülkeleri zamanında abd ye neden göç etti diye ? çünki adamlar açtı aç 

türkiyede kimseyi açlıktan ölürken göremezsin ama avrupada yiyecek patatesin yoksa açlıktan ölebilirsin 

işte biz hiç bir zaman gerçek anlamda yokluk çekmediğimiz için ne verimden anlarız ne teknolojiden böyle gelsin böyle gitsin zihniyeti.

daha düne kadar bütün akp israil e söverken tohumu sulama sistemlerini israil den bir tarım ülkesi olarak tarım ile alakası olmayan bir ülkeden bunları ithal ettiğimizi bilmiyormuydu ?

bizim gibi bol suları olmadıgı için suyu hortuma koyup uclarına delik açip damla sulama sistemini icat etti adamlar , çölün ortasında çöl topragı ile karışmasın diye araya cam koyarak üstüne verimli toprak atarak tarım yaptılar

+ olarak israil de 5 düşman arap ülkesinin ortasinda adam teröre göz açtırmıyor anasını belliyor , bu dünyada kendini israil kadar iyi savunabilen bir başka ülke yok.

şunu unutmayın yediğiniz neredeyse tüm yemekler ve tarifler yokluktan ortaya çıkmıştır , adam başka koyacak birşeyi olmadıgı için soğan çorbasını yapmış fırında makarnayı yapmış ödemiş köfteyi yapmış bilimum evrensel birşey ancak gerçek anlamda hiç bir zaman diğer ülkeler kadar çaresiz duruma düşmediğimiz için hiç bir zaman kendimizi geliştirmedik.

Bu gidişe düşeceğiz ama durum o kadar iyi değil artık eskisi gibi iklim yok eskisi kadar su yok sadece tüketiyoruz. üretemiyoruz. bizde çocuklar toprağa bastı aileleri kızıyor ama İsrailde çocukları çıplak ayakta toprakta gezdiriyorlar. Topraklarının sadece %20 si tarıma el verişli bir ülke yılda 1.5 Milyar dolar tarım ihracatı yapıyor. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

Tarımda okadar iyiki    Yük gemileri ile  Türkiyeden toprak vs alıyolar    orda ilaçlıyolar    sonra geri gönderiyolar   Türkiyede paketleyip yerli gübre diye satıyorlar 
    adamlar tarımda okadar iyiki  sebzenin tohumunu infal ediyolar Türkiyeye satıyolar birde arkadalarına devlet desteği alıyolar  o tohum kullanmayan mahsülünü  pazara süremiyo
    ve toprağı zehirliyor ne ekersen 2-3 yıl içinde o toprakda sadece o bitki yetişiyor   bu yıl   salatalık  öteki yıl karpuz gibi seçenekleride çiftçinin elinden alıyo :)
    üreticiye göre tek güzel yanı  ürünler aynı boyda daha fazla hasat ediliyomuş  
    kötü yanı  doğal ürün değil ve toprağın ırzına geçiyo :)

onekine?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    @panxer " çölün ortasında çöl topragı ile karışmasın diye araya cam koyarak üstüne verimli toprak atarak tarım yaptılar"

yatay, dikey ,? U şeklinde mi?

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

orta asyadan gelen turk kavımlerı orta asyada hastalıklar hayvancılık ıcın yeterlı kaynaklar bulamadıgı ıcın goc ettı dıye bılıyorum.

abd olayı farklı bıraz hocam fırsat olayı da var . avrupadakı durum bellı ıkencogunluk fakır halk gıttı . Bızım ınsanlar gıtmedı mı ? tabıkı de gıttı avusturalyaya gıttıler almanyaya ıscı olarak gıttıler. osmanlı son donemlerınde kı normal zamanlarında da devlet zengın olmasına ragmen halk hep fakırdı . cumhurıyetten snrada guzel tesvkler oldu ama bu kımın ısıne yaradı ? toprak agalarının ısıne yaradı. Bıraz osmanlı tarıhı ve savaslar vs zıyade yakın gecmısı yuz yıllık 80 yıllık tarıhı de bılmek gerekıyor.Ziraat bankası cıftcıye cok dusuk mıktarlarda faızle para verırken bu konuda bılgısı olmayan koylu yerıne toprak agaları bu bankalardan kredı alarak fahiş fiyatlara koyluye para satıp borclandırarak köylülerın topraklarını almıstır. zaten ınsanın mızacı gereı (oncekı ınsanlardan bahsedıyorum) cogunlugu sırtına vur lokmasını al gıkı cıkmazdı. toprak reformu yapılması ıcın halkın destegını alan menderes (toprak reformundan 25bın donumden fazla topragı olanların fazlalık kısmı alınarak koyluye dagıtılacaktı bu reform ıle) adnan menderes basa geldıkten snra bunu raftan kaldırmıstır.Bızım ınsanın elınden ekmegını al baska ıkı tane sey soyler kanar. 

Yanı ben aclık olayına katılmıyorum bızde ınsanlar koyde tum kıs bugdaydan ekmegını yapar yer yanında tarhanasını ıcer cok sukur der ac olsa da fazlasını ıstemez. 

Aclıktan dolayı degıl aslında da , yokluktan verımlı kullanmayı ogrenıyorsn elde malzeme yokken alternatıf arıyor ınsan , bu tamamen ac bır ınsanın yapacagı bırsey degıl.

Karnın acken dusunemezsın , tek dusundugun karnını doyurmak olur. 

ben 2000 den once ısraıl tohumlarını kullandıklarnı bılıyorum .Bu sırf koylulun ac gozlulugunden aslında onlarda haklı cunku hıc bırzaman sosyal anlayısı benımsemıstır kırsal ınsanı . bu ulkede sol anlayısını ınsanlar anlamadıgı surece zor bu sekılde paylasımcı kazanım sıstemı. Tuccar gelır fıyat kırar masraflarını karsılayamaz ne yapar yerlı verımsız tohumu bırakır ıthal tohum alır ama ıthal tohumu alan aynı fırmanın urettıgı mantar ya da vırutik sorunlar ıcın ılacları da alır .Ertesı seneye eskı yerlı tohumda ayırdıgı tohumluk mahsulu elde edemez yenıden yenıden tohum alır bagımlı hale gelir.

benım toprak tarımı uzerınde bılgım yok fakat topraksız tarım yanı hayvancılık uzerıne veterıner fakultesınden dolayı bır gecmısım bılgı bırıkımım var ve doktorası sırasında ısraılde arastırmalar yapan bır hocam vardı. Ve adamlar ınanılmaz verımlı hayvanlar hibritleşmişler verımlerı ınanılmaz yuksek hale gelmıstı. 

Adamlar yapıyorlar takdır edıyorum egıtım cok onemlı ama kalıtelı egıtım , egıtım bılgısını kullandırıyor ınsanlar . Arastırmalar ıcın cıddı destekler verıyor adamlar .okuldan sonra akademık amaclı gıdenler olmus ısraıle .

Bızde kı koylunun durumu ortada bılıncsız tamamen permakültür dıyorsun bılmıyor adamlar su herzaman gelır sanıyor su goletı drenaj kanalları yapmıyor topraga azot baglamak ıcın hıc bırsey yapmıyor . Ama uygun yapılırsa tamamen krac bır alan bıle cok verımlı hale getırılebılıyor bu teknolojı ıle de alakalı bır durum degıl kı.

Bızımkıler yenılıge kapalı.

Bu olaylar tamamen devlet politikaları ıle alakalı bızde planlama calısmaları cok kısa sureler ıcerısınde oluyor 4 senede bır hukumet degısmesı ıle oncekı hukumetın ak dedıgıne bır sonrakı hukumet bok dıyebılıyor. ak partı zamanında uygulanan tarım politikalı ortada . 

Gap mesela cok garıp gelır bana . guneydogu anadolu projesının asıl amacı sulama kanalları ıle verımlı toprakların kaynak kullanımı artırmak hayvancılıgı artırmak gelıstırmek ıdı . 

Fakat gap tarımdan cıkıp tamamen enerjı politikası sürecine dönmüştür.Son zamanlarda gelen destekler teşvikler ab uyum sayesınde gelen hıbeler le basladı son durum ne bılmıyorum degısmıs adı ipard fılan olmus ama 1 sene once bır veterıner hekım arkadas buyuk bır destek ıcın basvuruyor bır bolgeye ankaradan adınız gelsın dıyorlar :D

son 3 donemdır cok fazla veterıner hekım ,zıraat muhendısı alındı ama ne ıs yapıyorlar ? doguda hayalı kupeleme yapıp haksız kazanc elde edenlerı duyduk hep . 

bızde hersey kurgudan ıbaret sonuc yok. ne zamankı sosyal devlet anlayısı gelır , egıtım duzelır ulke gelısır tarım gelısır ,turkıye yurur gıder  . Bırılerının halk ıcın ugrasması halkın menfaatıne gıtmesı gerekır . 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek

ben şundan %100 eminim ki, hem tarımda hem de hayvancılıkta çok geride kaldık.

imza mı gelmiş?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JustRulz
    JustRulz's avatar
    Erkek
    sik kadar yer tabi korunması kolay olacak arkadaş. telif haklarındaki getirileri bir yana mensup oldukları inanç ve destekleyenlerine bakıldığında yan yana koyulmamız bile çok enteresan.

http://1ile0.blogspot.com.tr/
Toplam Hit: 6876 Toplam Mesaj: 32
israil