System Down Onerılerınız
-
yeni konu acmak istemedim
sole bı sorunum var 3 bınlıraya yenı bı sony aldık ıcınde onemlı bılgıler var laptop mudurumun bıraz tıtız bırı vindows vista malum down oldu live xp indirdim xp load ekranında mavı ekran verıyor ayar oldum ya bılgısysar guvenlı modda felan acılmıyor live linux denedım oda acmadı cıhazdan hdd yı cıkarmadan ıcındekı bılgılerı nasıl alırım onerılerınızı beklıyorum arkadaslar
-
Hatayı söylemeye tenezzül etmemen şık.
Unmountable boot device gibi bir hata varsa, (ki bu durumda CD den bile boot olmama ihtimali oluşabiliyor)
HDD'yi çıkarmadan yapabilecek birşey yok (Format atıp sonra Easy Recovery ile kurtarabilirsin gerçi, ama sıkıntılı)
Eğer böyle ise, başka bir bilgisayarda (Hali hazırda boot da sorun yaşamayan) takıp ordan RAWrecovery yapabilirsin (Yine Easy Recovery programı)
Yani mantıklı olarak akla gelen tek olabilir sorun, HDD'nin RAW olmuş olması olabilir.
Bunlara da bu çözümler aklıma geliyor.
Onun dışında, mavi ekran hatasının da bir fotoğrafını koymak isteyebilirsin?
Çok çok önemli diyorsan, bu işi yapan bir çok firma var, parasını verirsin, her türlü dosyayı kurtarırlar. (Donanımsal olarak çözüyorlar dertleri)
-
mavi ekranda cıkan yazı
bır sorun algılandı (vay amk)ve bılgısayarınızın zarar gormesını onlemek ıcın wındows kapatıldı
bu durdur hatası bıdı bıdı.
bilgisayarınıza vırus kontrolu yapın bıdıbıdı ..
yenı yuklenen sabıtdısklerı veya sabıt dısk denetlıyıcılerı kaldırın (yok ole bısı )sabıt dıskızın duzgun sekılde yapılandırılmıs ve sonlandırılmıs oldugugunu denetleuın (hanı bu cd den calısıyordu)
chkdsk /f konutunu calıstırarak sabıt dıskte bozulma oluo olmadıgını bıdı bıdı
teknık bılgıler
stop : 0x0000007b (0xf78e6528,0xc00000034,0x0000000,0x00000)
-
güvenli kipte acmayı denedin mi?
eğer olmazsa
winternals erd commander ı download et cdye cek onunla ac sistemi...
yedekleri aldıktan sonra basarsın formatı...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------guvenlı kıp de de acılmadı yazdıgın programı daha once duymadım bıraz aacıklaya bılırmsın+ programın lınkı varsa cok sevınırım amacım bı sekılde yedek alıp formatlamak
-
programı buldum ındırıyorum...
-
Winternals ♥
Mark Russinovich ♥
Ancak çok fazla dosya kurtarılacaksa, winternals ile bu işi yapman yüzyıllar sürebilir. (Gerçi easy recovery ile de öyle de, Winternals da dosyaları tek tek kurtarman lazım öyle bir sorun var...)
(Burdan HolyZone'a not, işte burun kıvırdığın winternals...)
-
programı ındırdım cd ye cektım boot olmuyor ama saglam calısan lık bılıyormusunuz acaba..
-
sysf bunu yazdı:
programı ındırdım cd ye cektım boot olmuyor ama saglam calısan lık bılıyormusunuz acaba..
programı cd image olarak yazman gerekiyor .iso dosyası vardır muhtemel poweriso veya nero gibi bir programla cd image bicimde yazman lazım. (programları denemediğim için bilmiyorum fakat eminimki vardır .iso dosyası onu cd image seklinde yaz cdye) sonra cdden boot et pcyi. Sorun bu olabilir... -
VBDream bunu yazdı:
sysf bunu yazdı:
programı cd image olarak yazman gerekiyor .iso dosyası vardır muhtemel poweriso veya nero gibi bir programla cd image bicimde yazman lazım. (programları denemediğim için bilmiyorum fakat eminimki vardır .iso dosyası onu cd image seklinde yaz cdye) sonra cdden boot et pcyi. Sorun bu olabilir...
-----------------------------tabiki osekılde yaptım neyse baska bı yerden daha ındırdım boot oldu ama gene aynı boot olduktan sonra mavı ekran :S bu sefer aynı uste yazdıgım hatanın eng sı cıktı zzzzzzzzzz offffffff ne belamıs ya
-
"perfect xp" diye 1 dvdlik sonradan derlenme işletim sistemleri var. bitturk.com da gormustum. onlardan birini indirerek dene. normal xp kurulumunda mavi ekran geliyordu bendede. bu surumlerde kurarken mavi ekranla karsilasmadim. ayrica xp kuruluman gecmeden once bir ara birim cikiyor orada bazi disk yonetim ve browser araclari mevcuttu...