System Down Onerılerınız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sysf
    sysf's avatar
    Erkek

yeni konu acmak istemedim 

sole bı sorunum var 3 bınlıraya yenı bı sony aldık ıcınde onemlı bılgıler var laptop mudurumun bıraz tıtız bırı vindows vista malum down oldu live xp indirdim xp load ekranında mavı ekran verıyor ayar oldum ya bılgısysar guvenlı modda felan acılmıyor  live linux denedım oda acmadı cıhazdan hdd yı cıkarmadan ıcındekı bılgılerı nasıl alırım onerılerınızı beklıyorum arkadaslar 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hatayı söylemeye tenezzül etmemen şık.

Unmountable boot device gibi bir hata varsa, (ki bu durumda CD den bile boot olmama ihtimali oluşabiliyor)

HDD'yi çıkarmadan yapabilecek birşey yok (Format atıp sonra Easy Recovery ile kurtarabilirsin gerçi, ama sıkıntılı)

Eğer böyle ise, başka bir bilgisayarda (Hali hazırda boot da sorun yaşamayan) takıp ordan RAWrecovery yapabilirsin (Yine Easy Recovery programı)

Yani mantıklı olarak akla gelen tek olabilir sorun, HDD'nin RAW olmuş olması olabilir.

Bunlara da bu çözümler aklıma geliyor.

Onun dışında, mavi ekran hatasının da bir fotoğrafını koymak isteyebilirsin? 

Çok çok önemli diyorsan, bu işi yapan bir çok firma var, parasını verirsin, her türlü dosyayı kurtarırlar. (Donanımsal olarak çözüyorlar dertleri) 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sysf
    sysf's avatar
    Erkek

mavi ekranda cıkan yazı

bır sorun algılandı (vay amk)ve bılgısayarınızın zarar gormesını onlemek ıcın wındows kapatıldı

bu durdur hatası bıdı bıdı.

bilgisayarınıza vırus kontrolu yapın bıdıbıdı ..

yenı yuklenen sabıtdısklerı veya sabıt dısk denetlıyıcılerı kaldırın (yok ole bısı )sabıt dıskızın duzgun sekılde yapılandırılmıs ve sonlandırılmıs oldugugunu denetleuın  (hanı bu cd den calısıyordu)

chkdsk /f konutunu calıstırarak sabıt dıskte bozulma oluo olmadıgını bıdı bıdı

teknık bılgıler

stop : 0x0000007b (0xf78e6528,0xc00000034,0x0000000,0x00000)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

güvenli kipte acmayı denedin mi?

eğer olmazsa

winternals erd commander ı download et cdye cek onunla ac sistemi...

yedekleri aldıktan sonra basarsın formatı...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sysf
    sysf's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

guvenlı kıp de de acılmadı yazdıgın programı daha once duymadım bıraz aacıklaya bılırmsın+ programın lınkı varsa  cok sevınırım amacım bı sekılde yedek alıp formatlamak

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sysf
    sysf's avatar
    Erkek
    programı buldum ındırıyorum...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Winternals ♥

Mark Russinovich ♥

Ancak çok fazla dosya kurtarılacaksa, winternals ile bu işi yapman yüzyıllar sürebilir. (Gerçi easy recovery ile de öyle de, Winternals da dosyaları tek tek kurtarman lazım öyle bir sorun var...)

(Burdan HolyZone'a not, işte burun kıvırdığın winternals...) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sysf
    sysf's avatar
    Erkek
    programı ındırdım cd ye cektım boot olmuyor ama saglam calısan lık bılıyormusunuz  acaba..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    sysf bunu yazdı:
    programı ındırdım cd ye cektım boot olmuyor ama saglam calısan lık bılıyormusunuz  acaba..
    programı cd image olarak yazman gerekiyor .iso dosyası vardır muhtemel poweriso veya nero gibi bir programla cd image bicimde yazman lazım. (programları denemediğim için bilmiyorum fakat eminimki vardır .iso dosyası onu cd image seklinde yaz cdye) sonra cdden boot et pcyi. Sorun bu olabilir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sysf
    sysf's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    sysf bunu yazdı:
    programı cd image olarak yazman gerekiyor .iso dosyası vardır muhtemel poweriso veya nero gibi bir programla cd image bicimde yazman lazım. (programları denemediğim için bilmiyorum fakat eminimki vardır .iso dosyası onu cd image seklinde yaz cdye) sonra cdden boot et pcyi. Sorun bu olabilir...

tabiki osekılde yaptım neyse baska bı yerden daha ındırdım boot oldu ama gene aynı boot olduktan sonra mavı ekran :S  bu sefer aynı  uste yazdıgım hatanın eng sı cıktı zzzzzzzzzz offffffff ne belamıs ya  

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    "perfect xp" diye 1 dvdlik sonradan derlenme işletim sistemleri var. bitturk.com da gormustum. onlardan birini indirerek dene. normal xp kurulumunda mavi ekran geliyordu bendede. bu surumlerde kurarken mavi ekranla karsilasmadim. ayrica xp kuruluman gecmeden once bir ara birim cikiyor orada bazi disk yonetim ve browser araclari mevcuttu...

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 2730 Toplam Mesaj: 15