Tadı Damağımda Kaldı Dediğiniz Kitap(Lar).
-
okuyamayı pek seven millette olmasak bazen (benim) tadı yapışınca elimizden bırakamadığımız bazı kitaplar olmuştur. biraz ondn biraz bundan herkesin kendine has okuyup etkilendiği kitaplar vardır. merak ediyorum siz en çok hangi kitaplardan etkilenmiştiniz ? ben bir örnek yapayım herkes ona göre yazar inş. hem tavsiye gibi olsun hemde bakan onu okumamıştım deyip kenside alıp zevkle okusun.
1.Irwin yalom - Bugünü yaşama Arzusu - yazar burda ölüme yürüyen bir psikoloğun son 1 yılını en çok sewdiği grup terapisinde grup üyelerinin birbiriyle söyleşilerini ve yaşamlarını aktarır kitap cidden baya güzeldir.
2.Olasılıksız - Empati - Adam Fever kesinlikle ince eleyip araştırmalarını iyi yapan bir yazar empatinin başı biraz sıkıcıda olsa olaylar akmaya başladıktan sonra feci derecede güzel romanlarını ortaya koyar!
3.Tatlı Bela - Ateşle Barut 2 insanın birbirine aşkını anlatıyor (çok aşk kitabı okumadığım için bu hoşuma gitti) sıradışı bir başlangıçla direk olay akıcılığı var heleki işin içinde aşkta olunca güzel olduğunu düşünüyorum devamıda diğer karater den ayaklı bela kitabıyla devam etirilmiş aynı olay.
4.Şeytan Yemini & Koloni : Jean Christophe Grange. fazla söe grek yok zaten grange deyince akan sular duru bende ama bu kitabını ve bundan sonra 1 kitabı daha var onu tek geçerim hacılar (koloni). son kitaplarını okumadım onlarada bakacağım ama inşallah gene rutine bağlamamıştır.
5. Markus Zusak - Kitap Hırsızı ve Hiç Kimse Sıradan Değildir. kitapları da olaylar açısından güzel ve bi o kadarda akıcı tavsiye ederim.
Aşk romanı tavsiyesi alınır :D
-
1)Sosyalizmin Alfabesi
2Kürk Mantolu Madonna
3)1984
4)Hayvan Çiftliği
5)Serenad
-
1- Kelebek
2- Monte Kristo Kontu
3- Simyacı
4- Kumarbaz
5- Olasılıksız
6- Sefiller
insidae tarafından 02/Eki/13 19:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Wladimir Bartol - Fedailerin Kalesi Alamut
Amin Maalouf - Semerkant
Amin Maalouf - Afrikalı Leo
İskender Pala
Babilde Ölüm İstanbulda Aşk
Şah ve Sultan
Katre-i Matem
Od
Efsane
-
Sevme Sanatı - erich fromm
-
Bilmiyorum beni mi sardı ama Game of thrones kılıçların fırtınası II güzeldi.Olasılıksız da çok iyiydi
-
Nietzsche Ağladığında'yı okurken keşke bundan bitane daha olaydı da okuyaydım demiştim.
Aynısı, Yabancı, içinde geçerli valla alıp alıp okuyası geliyor insanın.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü, altı çizilecek bin tane cümle bulursun içinde. öyle işte.
-
Louis Ferdinand Celine' in Gecenin sonuna yolculuk kitabın, her edebiyat düşkününün mutlak surette okuması gerektiğini düşünüyorum, daha önce okumuş olduğunuz birçok yazarın Celine' le kıyaslandığında yazar olmayı bile haketmediğini farkedeceğinize eminim.
Irvın Yalom' un tüm kitapları fena değildir, ancak Nietzsche Ağladığında müthiştir.
Umberto Eco- Foucoult Sarkacı
ve okuması her ne kadar zor olsada Böyle buyurdu Zerdüşt- Friedrich Nietzsche, kitap kişide gelişime neden olur ( ki burası su götürmez) tezinin kanıtı olan kitap herhalde budur.
zeyrekli tarafından 24/Eyl/13 00:02 tarihinde düzenlenmiştir
Ayrıca, Amin Maouluf iyidir, dili en kolay anlaşılır yazarladandır, Bunda birazda bizim kültürümüze yakın olmasınıne tkisi var, ancak Panait Istrati çok ama çok daha fazla ustadır, kesinlikle tüm kitaplarını öneririm ama öncelikle Arkadaş. -
-
1 - Saatçi
2 - Şeytan'ın Gözyaşı
3 - Melekler ve Şeytanlar
4 - Sefiller
5 - Suç ve Ceza
6 - Şeytan Yemini
7 - Olasılıksız
8 - Empati
9 - Kürk Mantolu Madonna
10 - Zar Adam
ne zamandır kitap okuyamıyorum ama söyle bir ilk 10 geldi aklıma.
-
Bunu her teknoloji sever okumalı özellikle yazılımla uğraşanlar. İnsanın tüylerini diken diken ediyor, içine çekiyor gerçekçi anlatımıyla.
http://www.idefix.com/kitap/hayalet-program-daemon-daniel-suarez/tanim.asp?sid=JNF0LS11OP8PHTYQIQED