Tahribat Müridleri Led Tabela Yapalım..!
-
gerekli malzemeler nedir yazarmın akşam geçerken aliyim
-
Güzel bir etkinlik olur... farklı bi,r dal da etkinlik göstermiş oluruz... takipteyim ... teşekkürler...
-
arkadaşlar kusura bakmayın bugün çok yoğun gün oldu yazamadım akşama yazacağım yeni konu olarak sizi bekletiyorum farkındayım :(
güzel bir tabela yapmamız için pc mizde corel draw programımızı kuralım corelden yapacağız tabelamızın ölçüsünü herşeyini ledlerin delik ucları vesaire. (ben yardımcı olabilirim nası yapacağınızı :)
ilk bir tabela için malzemelerimiz
yapacağınız tabelanın ölçüsüne göre bir pleksi lazım olacak. pleksiyi reklamcı lardan tabelacılardan alabilirsiniz
pleksiyi delmek için 3 mm lik matkap motoru muzun olması lazım el matkabı ucuna 3 mm lik uc takıp deleceğiz
örneğin 30 cm e 30 cm lik bir pleksi ilk başlangıç için işimizi görür amacımız işi öğrenmek.
ve tabiki led lazım olacak. şimdilik kırmızı led yeter işimiz için hem ucuzdur 50 adet yeter şimdilik. elekronikçiden ucuza alın 5 kuruşa tanesi. bu ledleri deldikten sonra yerleştirdiğimiz zaman arka kısmından bükmek için yankeski lazım olacak
lehim telimiz ve havyamız ve ledlerin bacaklarını bağlamak için + ve - ucları için zil teli kablomuz lazım olacak. -
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar kusura bakmayın bugün çok yoğun gün oldu yazamadım akşama yazacağım yeni konu olarak sizi bekletiyorum farkındayım :(
güzel bir tabela yapmamız için pc mizde corel draw programımızı kuralım corelden yapacağız tabelamızın ölçüsünü herşeyini ledlerin delik ucları vesaire. (ben yardımcı olabilirim nası yapacağınızı :)
ilk bir tabela için malzemelerimiz
yapacağınız tabelanın ölçüsüne göre bir pleksi lazım olacak. pleksiyi reklamcı lardan tabelacılardan alabilirsiniz
pleksiyi delmek için 3 mm lik matkap motoru muzun olması lazım el matkabı ucuna 3 mm lik uc takıp deleceğiz
örneğin 30 cm e 30 cm lik bir pleksi ilk başlangıç için işimizi görür amacımız işi öğrenmek.
ve tabiki led lazım olacak. şimdilik kırmızı led yeter işimiz için hem ucuzdur 50 adet yeter şimdilik. elekronikçiden ucuza alın 5 kuruşa tanesi. bu ledleri deldikten sonra yerleştirdiğimiz zaman arka kısmından bükmek için yankeski lazım olacak
lehim telimiz ve havyamız ve ledlerin bacaklarını bağlamak için + ve - ucları için zil teli kablomuz lazım olacak.
-----------------------------hocam senin resimlerde direnç görüyorum ben sanki