Tahribat Program Arsivi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    Xilisoft Video Editor 1.0.18.1012 + Keygen


    Xilisoft Video Editor, video düzenleme konusunda en büyük yardımcınız olacak. Videolarınızı düzenleyebilmek için birçok aracı içerisinde barındırır. Keygen mevcuttur.

    Video birleştirici: Bu araç sayesinde birden fazla videoyu tek bir video haline getirebilir, tüm videolarınızı tek dosya halinde saklama ve paylaşma imkanı bulursunuz. Ayrıca konu bütünlüğü olan fakat ayrı parçalar halinde olan iki videoyu da birleştirerek tek video haline getirebilirsiniz.


    Video bölücü: Video bölme aracı sayesinde videoda istemediğiniz bölümleri videodan çıkarabilir veya videoyu ikiye bölerek ayrı iki parça haline getirebilirsiniz.

    Video kesici: En çok işimize yarayabilecek olan araçlardan birisi video kesme aracıdır. Bu araç sayesinde videonuzun istediğiniz yerlerini kesebilirsiniz. Bu özellik sayesinde video içerisinde istemediğiniz, reklam olabilen birkaç saniyelik bölümler için tüm videoyu da heba etmemiş olacaksınız.

    Boyut: 10,2 MB

    Smart DVD CD Burner 3.0.92 + Crack


    Nero çok yer kaplıyor diyorsanız CD ve DVD yazma işlerinizde kullanabileceğiniz pratik bir yazılım. Crack mevcuttur.

    Boyut: 8,37 MB

    Advanced ZIP Password Recovery 4.0 + Serial


    Sıkıştırılmış dosyalarınızın şifresini unuttuysanız bu program size yardımcı olabilir. Brute Force Attack ile işlemcinizin gücüne bağlı olarak saniyede 2 milyon şifre deneyebilir. Sözlük tabanlı kırma işlemi desteğiyle popüler şifreleri veya sizin belirlediğiniz kombinasyonları dener. Yapılan işlemler sonucunda şifrenizi bulma şansınız yüksektir. Serial mevcuttur.

    Boyut: 1,56 MB

    PowerStrip 3.77 + Patch


    Geforce4'e kadar birçok ekran kartını destekleyen PowerStrip sayesinde ekran kartınız üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz ki, buna overclock da dahil. Bunun dışında tazeleme hızı gibi ayarları da bünyesinde barındırıyor. Patch mevcuttur.

    Boyut: 1,42 MB

    MemMonster 4.70 + Serial


    MemMonster hem RAM'inizi defragmante ediyor, hem de ince ayarlar yardımı ile bellek performansınızı arttırıp bilgisayarınızın daha da hızlı çalışmasına imkan veriyor. Serial mevcuttur.

    Boyut: 788 KB

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    Quick View Plus 10 + Patch


    Paint Shop Pro ile tanımış olduğumuz Jasc Software tarafından piyasaya sürülen Quick View Plus tam anlamı ile bir dosya izleyici. 200'e yakın multimedya ve sıkıştırma formatının yanı sıra CorelDraw ve Office dosyalarını da açmadan QVP ile görebilirsiniz. Patch mevcuttur.

    Boyut: 16,6 MB

    Flash Decompiler Trillix 3.0.3.470 + Crack


    Flash Decompiler; flash dosyalarının nasıl yapıldığını öğrenmek için devrim niteliğinde bir buluş. Programla başkası tarafından yapılmış SWF uzantılı dosyaların içeriğini ve action script kodlarını görebilmek mümkün. Program sadece bununla kalmıyor library de bulunan sesler, imajlar, video dosyaları, shapeler, çerçeveler, biçimler, fontlar, textler, butonlar ve spriteların hepsini gösteriyor.

    Yapmanız gereken tek şey SWF dosyasını sabit diske kaydetmeniz ve Flash Decompiler programı ile bu dosyayı açmanız. Crack mevcuttur.

    Boyut: 11,2 MB

    Pretty Good Solitaire 12.0.1 + Serial


    1999 yılında 5 oyunla başlayan Pretty Good Solitaire serisi 10.2.0 versiyonuyla tam 610 oyuna ulaştı. Her türlü isteğe göre oyuna sahip olan seride basit oyunlardan, zeka gerektiren oyunlara, düşünme yeteneğinden şans oyunlarına kadar bir çok çeşit mevcut. Üstelik kendi kart setlerinizi yaratabildiğiniz gibi kendi solitaire oyununuzu da yaratabiliyorsunuz. Serial mevcuttur.

    Boyut: 8,25 MB

    Wondershare Video Converter for Mobile Phone 3.2.42 + Crack
    Wondershare Video Converter for Mobile Phone, mobil cihazlar için video dönüştürücü bir programdır. 3GP, AVI ve MP4 video biçimlerini dönüştürebileceği gibi iPod, iPhone, Pocket PC, PSP gibi cihazlarda çevirdiğiniz videoları da oynatabilirsiniz. Desteklediği telefon firmalarını Motorola, Nokia, Samsung, LG, Sony Ericsson olarak sıralayabiliriz. Crack mevcuttur.

    Boyut: 4,70 MB

    Wondershare Video Converter Platinum 3.2.48 + Patch
    Wondershare Video Converter Platinum, videolarınızın uzantılarını değiştirebileceğiniz ve kenarlarından kırpabileceğiniz bir program. Ayrıca program birçok formatı da desteklemekte. Patch mevcuttur. Patch mevcuttur.

    Boyut: 5,84 MB

    Internet Lock 5.0.3 + Serial


    İnternette sizden izinsiz kimse gezemesin. Girişte sizin koyduğunuz parolayı istesin. Serial mevcuttur.

    Boyut: 621 KB

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    Beautiful Earth 3.2.6



    Beautiful Earth 3.2.6

    Dünyamızın gece ve gündüz görüntülerinin bulunduğu bir güzel ekran koruyucu. Gece ile gündüz arasındaki geçiş ise çok hoş interaktif.

    Beautiful Earth is a Wallpaper generator and Screen Saver. Beautiful Earth shows you how the Earth looks like from the space at this very moment. You can see which parts of the Earth are enjoying the sun light. And in night areas you can see the city lights. Current weather conditions for your favourite cities around the world on the map. Images are based on NASA’s “Blue Marble” and “City Lights” satellite pictures. Local weather forecasts for up to seven days for US cities. Real time clouds on the map.

    DOWNLOAD
        
       
     

    Aurora Web Editor 2008 Professional v3.3.1.0



    Aurora Web Editor 2008 Professional v3.3.1.0
    Hızla ve kolayca Aurora Web Düzenleyici'si ile kendi web sitelerinizi oluşturunuz.

    The Visual Editor: Create websites quickly and easily - just like when you use a word processor! Unlike some other Web site creation software, you don't need to learn to code HTML! The visual editing environment (WYSIWYG - What You See Is What You Get) displays your website the way it will look once online. Adding text, pictures and links is a breeze. You can even drag items around the screen to resize and position them exactly how you want.

    The Aurora Web Editor is 2 Editors in 1!

    -- The Visual Editor: Create websites quickly and easily - just like when you use a word processor! Unlike some other Web site creation software, you don't need to learn to code HTML! The visual editing environment (WYSIWYG - What You See Is What You Get) displays your website the way it will look once online. Adding text, pictures and links is a breeze. You can even drag items around the screen to resize and position them exactly how you want.

    -- The Code Editor: For those Web developers who prefer to code webpages manually, the Aurora Web Editor offers a rich HTML coding environment.

    Homepage - http://www.aurorawebeditor.com

    Boyut: 6.62 MB

    Aurora.Web.Editor.2008.Professional.v3.3.1.0.Keygen-ZWT

    DOWNLOAD

    Windows Live OneCare 2.0.2350.10


    Antivirüs,firewall,antispyware,PC performans arttırıcı birarada

    Windows Live OneCare güvenlik tarayıcısı, bilgisayarınızın sağlığını güvence altına almaya yardımcı olacak şekilde tasarlanmış bir hizmettir.
    - Virüsleri tarayın ve silin
    -Sabit diskinizdeki çöplerden kurtulun
    -Bilgisayarınızın performansını artırınhttp://rapid.somurgen.com/files/94101962/setuponecare.exe

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    AquaSoft PhotoAlbum v1.2.10 Multilingual



    AquaSoft PhotoAlbum v1.2.10 Multilingual

    Sunumlarınız için fotoğraflarınızı albüm şeklinde hazırlayan kullanışlı bir program.

    Photo books and photo albums
    Digital photos are marvelous, but everything are not they. To good opportunity the desire remains to look at photos also in printed form. Therefore applies, the paper photo lives.

    With the AquaSoft photo album you can offer to your viewers however more than loose photos. No boring albums, but peppige effects set your pictures in scene. And so simply goes: Pictures add - select > collecting main - > photo album provide.



     


    You determine the Design!
    AquaSoft photo album bring along already many finished collecting mains. With the integrated collecting main editor you can arrange your albums in addition, in the smallest detail. No borders are there set to you. Title pages, chapter, Thumbnailuebersichten (contact departure) u.v.m. can be arranged and arranged. Provide professional photo books just as simply as also merry, e.g. with pictures, which work as glued to.

    Photo albums on the Desktop
    Enough of always-same background pictures? With the integrated Desktop album you let the memory revive to your last vacation again. No simple is successively your photos, but professionally embedded into teresting environments.


    AquaSoft.PhotoAlbum.v1.2.10.Multilingual-YAG

    DOWNLOAD

    WYSIWYG Web Builder v5.0.5 Plus Extensions



    WYSIWYG Web Builder, adı üstünde WYSIWYG mantığıyla çalışan, bir web sayfası tasarım editörüdür. Bu kadar küçük olmasına rağmen gayet fonksiyonel ve boyutlarıyla kıyaslandığında mükemmel bir çözümdür

    Web Builder is a WYSIWYG (What-You-See-Is-What-You-Get) program used to create web pages. WYSIWYG means that the finished page will display exactly the way it was designed. The program generates HTML (HyperText Markup Language) tags while you point and click on desired functions; you can create a web page without learning HTML. Just drag and drop objects to the page position them 'anywhere' you want and when you're finished publish it to your web server (using the built in Publish tool). Web Builder gives you full control over the content and layout of your web page.This is a maintenance release. WYSIWYG Web Builder 5.05 fixes all known problems.

    - Fixed: Events in text objects are lost during site manager updates.
    - Fixed: Events in table cell text not working.
    - Fixed: Linked files are not published for bulleted lists.
    - Fixed: Mosaic effect crashes if extreme high values are used.

    DOWNLOAD

    Adobe Creative Suit 3 CS3 WEB PREMIUM (Türkçe E-Book)



    Adobe Creative Suit 3 CS3 WEB PREMIUM (Türkçe E-Book)
    Adobe’un yeni Creative Suite 3 serisi, tasarım ve ürün geliştirme alanlarından profesyonellere mobil ve interaktif ortam, baskı, web, film ve video prodüksiyonların her aşamasında kullanabilecekleri çok çeşitli yaratıcı araçlar sağlamak üzere Adobe ve Macromedia’nın en başarılı yeniliklerini bir araya getiriyor.
    Adobe Creative Suite 3′ün altı yeni konfigürasyonu arasında Adobe Creative Suite 3 Design Premium ve Design Standard edisyonları; Adobe Creative Suite 3 Web Premium ve Web Standard edisyonları ve Adobe Creative Suite 3 Production Premium yer alıyor.


    Ürün serisinin bir derlemesi niteliğindeki Adobe Creative Suite Master Collection ise Adobe’un yeni tasarım ve geliştirme uygulamalarını bugüne dek çıkarılan en kapsamlı yaratıcı ortam olan tek bir kutuda birleştiriyor.
    Hem PowerPC hem de Intel işlemcili Mac’lerde kullanılmak üzere Universal uygulamalar olarak çıkarılacak olan Adobe Creative Suite 3 edisyonlarının birçoğu Microsoft Windows XP ve Windows Vista tarafından desteklenecek.

    İçindeki Türkçe E-book Program anlatımları:

    * Adobe Photoshop CS3 Extended,
    * Adobe Illustrator CS3,
    * Adobe Dreamweaver CS3,
    * Adobe Flash CS3 Professional,
    * Adobe Fireworks CS3,
    * Adobe Contribute CS3,
    * Adobe Acrobat 8 Professional
    * Adobe CS3 Web Premium Brochure
    * Adobe CS3 Web Premium Kurulum Kılavuzu

    DOWNLOAD

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    Power Notes 3.29.1.2453 + Patch


    Zamanınız çok değerli ise hatırlamanız gereken tüm notları programa girin ve o size hatırlatsın. Programın kullanımı çok kolaydır ve düşük sistem şartlarında çalışabilir. Gerekli ise, program masaüstünde küçük toolbar olarak gösterilebilir. İhtiyaç duyabildiğiniz bütün parametreler programda değiştirilebilir. Patch mevcuttur.

    Boyut: 1,72 MB

    XP Tools Pro 8.1 + Patch
    İşletim sisteminiz için temizleme, optimize, güvenlik ve kontrol amaçlı bir dizi programı bünyesinde barındıran bir yazılım. İçerdiği araçların kullanışlı olmasının yanında all-in-one bir çözüm sunması programın artısı. Patch mevcuttur.

    Boyut: 4,01 MB

    GIF to Flash Converter + Serial
    Bu programla GIF resimlerinizi SWF uzantılı flash dosyalarınıza çevirebilirsiniz. Serial mevcuttur.

    Boyut: 5,47 MB

    RegRun Security Suite Gold Edition 5.7.5.873 + Patch
    Bilgisayarınız açılırken yüklenen tüm uygulamaları ve eklentileri kontrol etmek, yeni yüklenen uygulamaların yaptığı değişiklikleri engellemek için kullanabileceğiniz güzel bir uygulama. Program; sisteminizdeki tojanları temizler ve son zamanlarda çıkan reklam ajanlarını da bu program ile kaldırabilir. Ayrıca sistem dosyalarını, güvenlik amacıyla bu program açık iken silmek imkansız. Patch mevcuttur.

    Boyut: 9,23 MB

    Letter Perfect Fonts


    Font arşivi.

    Boyut: 4,79 MB

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    Xilisoft Video Editor 1.0.27.0201 + Keygen

    Xilisoft Video Editor, video düzenleme konusunda en büyük yardımcınız olacak. Videolarınızı düzenleyebilmek için birçok aracı içerisinde barındırır. Keygen mevcuttur.

    Video Birleştirici: Bu araç sayesinde birden fazla videoyu tek bir video haline getirebilir, tüm videolarınızı tek dosya halinde saklama ve paylaşma imkanı bulursunuz. Ayrıca konu bütünlüğü olan fakat ayrı parçalar halinde olan iki videoyu da birleştirerek tek video haline getirebilirsiniz.

    Video Bölücü: Video bölme aracı sayesinde videoda istemediğiniz bölümleri videodan çıkarabilir veya videoyu ikiye bölerek ayrı iki parça haline getirebilirsiniz.

    Video Kesici: En çok işimize yarayabilecek olan araçlardan birisi video kesme aracıdır. Bu araç sayesinde videonuzun istediğiniz yerlerini kesebilirsiniz. Bu özellik sayesinde video içerisinde istemediğiniz, reklam olabilen birkaç saniyelik bölümler için tüm videoyu da heba etmemiş olacaksınız.

    Boyut: 10,2 MB

    Magic Utilities 2007 Version 5.41 + Keygen

    Magic Utilities programı ile bilgisayarınızı daha temiz ve aktif tutabilirsiniz. Bu yardımcı programın içerisinde Uninstaller Plus (Program kaldırma yöntemi), Windows başlangıç programları (Startup) düzenleyici, Process Killer (Dosya temizleyici) ve Disk Cleaner (Disk temizleyici) bulunmaktadır. Magic Utilities size programlarınızı çok kolay ve güvenilir biçimde silmenizi sağlayacak özellikler sunuyor. Programların kullanılırlığını da siz programı açtığınızda ya da Windows'unuzu açtığınızda otomatik olarak teftiş eder ve yönetir. Bu işlemi de size bir liste sunarak yapar. Çevrimdışı dosyalarınızı internet geçmişinizi ve gereksiz dosyaları çabucak silip sisteminizin daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar. Kolay kullanılabilir arayüzü ile de karmaşık dosyaları size çok kolay bir şekilde sunar. Kullanımı herkes için oldukça kolaydır. Keygen mevcuttur.

    Boyut: 1,77 MB

    Atomix Virtual DJ Professional 5.0.7 + Serial

    AtomixMP3'ün devamı niteliğindeki Virtual DJ tüm müzikseverleri bilgisayar başına toplayıp Carl Cox gibi profesyonel bir DJ yapmayı amaçlayan MP3 Mix'leme programıdır. Program *.MP3 ve *.WAV dosyalarını desteklemekle beraber birçok ses efektiyle birlikte gelmektedir. Birden çok ses kartı ile kullanabilme özelliği sayesinde bu sektörün en çok aranan programı haline gelmiş durumdadır. Tema (skin) ekleme özelliği de programa ek olarak artı puan kazandıran faktörlerdendir. Serial mevcuttur.

    Yenilikler:
    # Evrensel veritabanında yazar veya parça adına göre arama yapabilme özelliği eklendi.
    # FreeFrame video eklentileri ile tamamen uyumluluk sağlama özelliği eklendi.
    # Arkaplanda Napster parçalarını önizleme yapabilme özelliği eklendi.
    # Webradio özelliği ile yayın yapabilirsiniz.
    # Kendi müziklerinizi CD'ye yazabilirsiniz.
    # "Remix" yaparken, şarkı hızlarını otomatik olarak uygun hale getirir, işinizi kolaylaştırır.
    # Geliştirilmiş yepyeni yeni nesil efektler.
    # .VOB, .AVI, .MPG gibi dosya biçimlerini karaoke yapabilme imkanı.
    # Tam otomatik ses ayarlama özelliği.

    Boyut: 11 MB

    FlashPPT 2008 + Keygen

    Bu program ile Powerpoint dosyalarınızı Flash dosyalarına çevirebilirsiniz. Keygen mevcuttur.

    Boyut: 4,20 MB

     

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sumer
    sumer's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek
    ruhastasiTBT
    arkadasım çok faydalı prog lar saol.ama  benim senden 2 istegim war birincisi bende nokia 5200 var buna göre msn bulamıyom birde tv  izleme  prog  bulamıom bulur ve paylaşırsan sana dua ederim.

    Yazmış Oldugum Cevaplardan Dogacak Herhangi Bir Sorundan Sorumluluk Kabul Etmiyorum...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    sumer bunu yazdı:
    -----------------------------
    ruhastasiTBT
    arkadasım çok faydalı prog lar saol.ama benim senden 2 istegim war birincisi bende nokia 5200 var buna göre msn bulamıyom birde tv izleme prog bulamıom bulur ve paylaşırsan sana dua ederim.
    -----------------------------

    tv programı ıcın -> http://www.inndir.com/kategori.php?id=141

    seç beğen al..

    --

    msn ıcın;

    Can i use MSN messenger on my nokia 5200 and does it take money?

    http://mobile.msn.com
    Use the messenger beta service ;D

    --

    cep forumuna konu actım,cewap gelınce edıtlerım..

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    YoutubeGet 4 + Crack

    YoutubeGet, YouTube görüntülerini çabuk ve kolay bir şekilde indirmek ve indirdiğiniz görüntüleri dönüştürmek için tasarlanmış bir uygulamadır. İstediğiniz videoyu kolaylıkla indirebilir ve FLV formatındaki videoları MP4, 3GP, AVI, WMV, MOV formatlarına başka bir proglama ihtiyaç duymadan çevirebilirsiniz. Crack mevcuttur.

    Boyut: 5,71 MB

    Net Control 2 Version 7.0.2.173 + Keygen

    Başarılı bir uzaktan yönetim programı. Bu program aracılığıyla ağdaki bilgisayarları gruplayıp hepsi üzerinde aynı işlemleri kolayca yapmak mümkün. İnternet kafeler için en çok işe yarayacak fonksiyon ise ağdaki bilgisayarların sesini kısabilmek. Keygen mevcuttur.

    Boyut: 3,30 MB

    Mp3Doctor 5.11.049 + Crack

    MP3 ve WAV dosyalarında oluşan cızırtılar ve istemediğiniz seslerden şikayetçi iseniz ya bu sesleri düzenleyen bir programa ihtiyacınız var ya da o ses dosyasını silip atmaya. İşte bu tür müzik dosyaları için tek bir program var. O da MP3Doctor!

    MP3 ve WAV dosyalarınızın üzerinde bu program ile değişiklikler yapabilirsiniz. İstemediğiniz sesleri ayarlayıp kaldırabilir, MP3 ve WAV dosyalarına istediğiniz sesleri kaydedebilir, ses efektlerini ayarlayabilir ve bunun gibi birçok işlemi MP3Doctor ile yapabilirsiniz. Bu program ile kendinize özel MP3 ve WAV dosyaları da yaratabilirsiniz. Ayrıca içerisinde MP3'lerinizi WAV biçimine veya WAV dosyalarınızı MP3'e çevirmeye yarayacak araç bulunmaktadır. Crack mevcuttur.

    Boyut: 2,50 MB

    MP3Resizer 1.8.3 + Crack

    MP3Resizer MP3'lerinizin boyutlarını ayarlayabileceğiniz şuan bulunan programlar içersinde en iyisidir. MP3Resizer MP3 çalıcınızın kapasitesini arttırmak için MP3'lerinizin boyutunu biraz daha düşürmek isteyen kullanıclar için tasarlanmış gerçekten başarılı bir programdır. Program, özellikle mobil telefonlarda MP3 dinleyenler için de vazgeçilmez olacağı kanaatindeyiz. Crack mevcuttur.

    Boyut: 1,65 MB

    Registry Defender 3.1.4 + Patch

    Registry Defender; bilgisayarınızın kayıt kütüğünü düzenlemeye yarayan bir araçtır. Eski kayıtları düzenler, sistem hatalarını düzeltir, gereksiz kısayolları siler, program ekle/kaldır bölümünde bulunan kayıtları düzenler ve yazı tipi hatalarını düzeltir. Patch mevcuttur.

    Boyut: 2,23 MB

    NetPalpus 2.7 + Serial

    NetPalpus güçlü ve kullanımı kolay bir ağ yönetimi aracıdır. Bu araçla ağınızdaki tüm cihazları monitörden takip edebilir ve müdahalede bulunabilirsiniz. Serial mevcuttur.

    Boyut: 838 KB

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2007
    Erkek

    5000 Templates Php, Swish, Dhtml ve Html

    alt
     
    alt
     
    5000'in üzerinde Php,Flash, Dhtml ve html olmak üzere web site şablonları bulunmaktadır.
     
     
     
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Wireless WEP Key Password Spy - Windows WEP Cracking
     
    alt
     
    Etrafınızdaki kablosuz ağların ismini şifreleme  formatını ve WEP ile sıkıstırılmıssa şifresini gösterir.
     
    Note : Denenmedi kablosuz ağım olmadıgından test etme gibi olayım yok. 
     
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
     

     CSS (Cascading Style Sheets) Komutları ve Türkçe Açıklamaları

     

     

     
    Css Komutları ve Türkçe Açıklamaları
     

    İÇİNDEKİLER

    1.Css Nedir?
    2.Link
    3.Liste
    4.Katman
    5.Font (Yazi Tipi)
    6.Text (Metin)
    7.Imleç
    8.Zemin
    9.Tablo
    10.Scroll Bar
    ====================================================== 
    Css Nedir?
    HTML bize metin biçimlendirme alanında çok geniş olanaklar sunar. CSS, uzun yazılışıyla Cascading Style Sheets, veya Türkçesiyle Stil şablonları ise bunu bir adım daha öteye götürür, bize sayfalarımız için global şablonlar hazırlama olanağı verdiği gibi, tek bir harfin stilini; yani renk,  font, büyüklük gibi özelliklerini değiştirmek için de kullanılabilir. Bu tekniğin en önemli özelliği kullanımındaki bu esnekliğidir.
    Bir web sayfası içerisinde zaten estetik kuralları gereği yüzlerce renk ve font kullanmayız. Genelde birbiriyle uyumlu birkaç renk ve birkaç font kullanırız ki, bunları her sayfada ayrı ayrı tekrar belirtmek yerine CSS yardımıyla bir sefer tanımlayıp bütün web sayfamızda kullanabiliriz.Bu şekilde güncelleme yaparken de onlarca sayfayı değiştirmekten kurtuluruz.
    CSS kodları HTML kodlarının içine yazılırlar. Türüne göre body veya head bölümlerinde yer alabilirler. Bunların dışında harici CSS dosyaları oluşturulup bunlar gerektiğinde HTML belgesi içerisinde çağırılabilirler.
    Hemen hemen her konuda olduğu gibi CSS konusunda da Microsoft Internet Explorer ve Netscape farklı yorumlar ortaya koyarlar. Bu noktada her iki browser'ın da aynı/benzer yorumlayacağı kodlar yazmak en uygunudur.

    LİNK ÖZELLİKLERİ
    a :Linkin, sayfa açıldığında tıklanmadan veya ümleç üzerine getirilmeden önceki durumudur.
    a:hover :Linkin imleç üzerine getirildiğindeki durumudur.
    a:active :Linkin tıklandığı andaki durumudur.
    a:visited :Linkin tıklandıktan sonraki durumudur.

    BİÇİMLENDİRME:
    color:Linkin rengini belirler.
    background-color:Linkin zemin rengini belirler.
    background-image:Linkin zeminine resim ekler(Bu animated-gif de olabilir.)
    text-decoration:Linkin altının,üstünün vs. çizgili olup olmayacağını belirler.
    font-weight:Yazının kalınlık veya inceliğini belirler.
    border:Linkin etrafına kenarlık ekler.
    display:Linki içeren hücre , satır vb. istenilen alanın seçilmesini sağlar.

    LİSTE ÖZELLİKLERİ
    disk:Liste biçiminin disk (içi dolu daire) şeklinde olmasını sağlar.
    circle : Liste biçiminin çember şeklinde olmasını sağlar.
    square : Liste biçiminin kare olmasını sağlar.
    decimal : Liste biçiminin rakamlardan oluşmasını sağlar.
    lower-roman : Liste biçiminin i,ii,iii gibi küçük roma rakamlarından oluşmasını sağlar.
    upper-roman : Liste biçiminin I,II,II gibi büyük roma rakamlarından oluşmasını sağlar.
    lower-alpha : Liste biçiminin a,b,c şeklinde küçük harf olmasını sağlar.
    upper-alpha : Liste biçiminin A,B,C şeklinde büyük harf olmasını sağlar.
    none : Listenin simgesiz olmasını sağlar.
    inside : Listenin ikinci satırının en soldan başlamasını sağlar.
    Outside : Listenin ikinci satırının ilk satır ile aynı yerden başlamasını sağlar.
    list-style-image : Liste biçiminin resim olmasını sağlar.

    KATMAN ÖZELLİKLERİ
    position:Katmanın yerinin belirlenmesini sağlar.
    absolute:Katmanın yerinin pencere esas alınarak belirlenmesini sağlar.
    relative: Katmanın yerinin bir önceki katman esas alınarak belirlenmesini sağlar.
    static:Katmanın yerinin sabit olarak (Varsayılan olan sol üst köşe) belirlenmesini sağlar.
    top:Katmanın üstten ne kadar aşağıda olması gerektiğini belirler.
    left:Katmanın soldan ne kadar içeride olması gerektiğini belirler.
    width:Katmanın genişliğinin ne kadar olacağını belirler.
    height:Katmanın yüksekliğinin ne kadar olacağını belirler.
    overflow:Katmanın belirtilen yükseklik ve genişliğe sığmayan kısmına ne olacağını belirler.
    auto:Otomatik olarak belirlenir.
    scroll:Kaydırma çubuğu ekleyerek görünmesini sağlar.
    visible : Katmanı belirtilen boyutların dışına taşırarak sığmayan yerlerin görünmesini sağlar.
    hidden:Sığmayan yerleri gizler.
    visibility:Katmanın görünebilirlik ayarını yapar.
    visible : Katmanın görünür olmasını sağlar.
    hidden:Katmanı gizler.
    z-index : Katmanların alttan üste doğru hangi sıra ile gösterileceğini belirler.1 değeri katmanın en altta olacağını belirtir.

    FONT ÖZELLİKLERİ
    font-family:Yazı türünü belirler.(Arial , Verdana gibi.)
    font-style:Yazının normal veya sağa eğik olmasını sağlar.
    font-variant:Yazının normal veya tümünün büyük harflerden oluşmuş olmasını sağlar.
    font-weight:Yazının kalınlık-inceliğini belirler.
    font-size:Yazının büyüklüğünü belirler.

    TEXT ÖZELLİKLERİ
    word-spacing : Kelimeler arasında bırakılacak boşluğu boşluğu belirler.
    letter-spacing : Harfler arasında bırakılacak boşluğu boşluğu belirler.
    text-decoration : Kelimenin altının , üstünün vs. çizili olup olmayacağını belirler.
    underline : Kelimenin altının (Satır altından) çizili olmasını sağlar.
    overline : Kelimenin üstünün (Satır üstünden) çizili olmasını sağlar.
    line-through : Kelimenin ortasından çizili olmasını sağlar.
    blink : Kelimenin yanıp sönmesini sağlar.(Netscape için)
    vertical-align : Metnin yatay olarak nasıl hizalanacağını belirler.
    text-transform: Kelimelerin büyük harf veya küçük harflerden oluşmasını sağlar.
    capitalize : Kelimelerin ilk harflerinin büyük olmasını sağlar.
    uppercase : Kelimelerin bütün harflerinin büyük olmasını sağlar.
    lowercase : Kelimelerin bütün harflerinin küçük olmasını sağlar.
    none : Kelimelerin orjinal metindeki gibi olmasını sağlar.
    text-align: Metnin dikey olarak nasıl hizalanacağını belirler.
    left : Metni sola yaslar.
    right : Metni sağa yaslar.
    center : Metni ortalar.
    justify : Metni iki yana yaslar.
    text-indent : Metnin ilk satırının soldan ne kadar içerden başlayacağını belirler.
    line-height : Satırın yüksekliğini ayarlar.(Yüksek değer verildiğinde satırlar arasındaki boşluk artar.)
    first-line : Metnin ilk satırının biçimlendirilmesini sağlar.
    first-letter : Metnin ilk harfinin biçimlendirilmesini sağlar.

    İMLEÇ ÖZELLİKLERİ
    crosshair:İmlecin artı işareti şeklinde olmasını sağlar.
    auto:İmlecin metinde dikey çizgi ,boş alanda normal ok şeklinde olmasını sağlar.
    default:İmlecin hem metinde hem de boş alanda normal ok şeklinde olmasını sağlar.
    hand:İmlecin linkte olduğu gibi el şeklinde olmasını sağlar.
    move:İmlecin taşıma işareti şeklinde olmasını sağlar.
    ne-resize:İmlecin sağa yatık normal ok olmasını sağlar.
    nw-resize:İmlecin sola yatık normal ok olmasını sağlar.
    se-resize:İmlecin yukardan aşağı doğru ve sağa yatık normal ok olmasını sağlar.
    sw-resize:İmlecin yukardan aşağı doğru ve sola yatık normal ok olmasını sağlar.
    n-resize:İmlecin aşağıdan yukarıya doğru ince ok şeklinde olmasını sağlar.
    s-resize:İmlecin yukardan aşağı doğru ince ok şeklinde olmasını sağlar.
    w-resize:İmlecin sola doğru ince ok şeklinde olmasını sağlar.
    e-resize:İmlecin sağa doğru ince ok şeklinde olmasını sağlar.
    text:İmlecin hem metinde hem de boş alanda metinde olduğu gibi görünmesini sağlar.
    wait:İmlecin meşgul animasyonuna dönüşmesini sağlar.
    help:İmlecin yardım-soru işaretine dönüşmesini sağlar

    ZEMİN ÖZELLİKLERİ
    background-color: Zeminin rengini belirler.
    #color : Renk adı.
    transparent: Zeminin saydam olmasını sağlar.
    background-image: Zemine resim yerleştirilmesini sağlar.
    url : Zemine yerleştirilen resmin adresi.
    background-repeat: Zemine yerleştirilen resmin nasıl yayılacağını belirler.
    repeat : Resmin bütün zemine yayılmasını sağlar.
    repeat-x : Resmin sol-üstten sağ-üste doğru yayılmasını sağlar.
    repeat-y : Resmin sol-üstten sol-alta doğru yayılmasını sağlar.
    no-repeat: Resmin yayılmadan orjinal boyutuyla görünmesini sağlar.
    background-attachment: Zemindeki resmin , sayfa kaydırma çubuğuyla hareket ettirildiğindeki durumunu belirler.
    scroll : Sayfa hareket ettirildiğinde zeminin de kaymasını sağlar.
    fixed: Sayfa kaydırılsa da zeminin sabit kalmasını sağlar
    background-position: Zemindeki resmin istenilen şekilde yerleştirilmesini sağlar.
    top : Resmi yukarı yerleştirir.
    center : Resmi ortalar.
    bottom : Resmi aşağı yerleştirir.
    left : Resmi sola yerleştirir.
    right: Resmi sağa yerleştirir.
    ...px : Resmin soldan istenilen ölçüde içerde olmasını sağlar.

    TABLO ÖZELLİKLERİ
    margin : Tablo ile pencerenin kenarları arasında bırakılacak boşluğu belirler.
    margin-top : Tablo ile pencerenin üst kenarı arasında bırakılacak boşluğu belirler.
    margin-right : Tablo ile pencerenin sağ kenarı arasında bırakılacak boşluğu belirler.
    margin-bottom : Tablo ile pencerenin alt kenarı arasında bırakılacak boşluğu belirler.
    margin-left : Tablo ile pencerenin sol kenarı arasında bırakılacak boşluğu belirler.

    padding : Tablo kenarları ile tablo içeriği (Yazı vb.) arasında bırakılacak boşluğu belirler.
    padding-top : Tablonun üst kenarı ile tablo içeriği arasında bırakılacak boşluğu belirler.
    padding-right : Tablonun sağ kenarı ile tablo içeriği arasında bırakılacak boşluğu belirler.
    padding-bottom : Tablonun alt kenarı ile tablo içeriği arasında bırakılacak boşluğu belirler.
    padding-left : Tablonun sol kenarı ile tablo içeriği arasında bırakılacak boşluğu belirler.

    border : Tablonun kenarlarının şekillendirilmesini sağlar.

    border-top : Tablonun üst kenarının şekillendirilmesini sağlar.
    border-left : Tablonun sol kenarının şekillendirilmesini sağlar.
    border-bottom : Tablonun alt kenarının şekillendirilmesini sağlar.
    border-right : Tablonun sağ kenarının şekillendirilmesini sağlar.

    border-width :
    Tablonun kenarlarının kalınlığını belirler.
    border-top-width : Tablonun üst kenarının kalınlığını belirler.
    border-right-width : Tablonun sağ kenarının kalınlığını belirler.
    border-bottom-width : Tablonun alt kenarının kalınlığını belirler.
    border-left-width : Tablonun sol kenarının kalınlığını belirler.

    border-style : Tablonun kenarlık türünü belirler.
    border-top-style : Tablonun üst kenarlık türünü belirler.
    border-right-style : Tablonun sağ kenarlık türünü belirler.
    border-bottom-style : Tablonun alt kenarlık türünü belirler.
    border-left-style : Tablonun sol kenarlık türünü belirler.

    border-color :
    Tablonun kenarlarının rengini belirler.
    border-top-color : Tablonun üst kenarının rengini belirler.
    border-right-color : Tablonun sağ kenarının rengini belirler.
    border-bottom-color : Tablonun alt kenarının rengini belirler.
    border-left-color : Tablonun sol kenarının rengini belirler.

    color : Tabloda geçen metnin rengini belirler.

    width : Tablonon genişliğini belirler.

    height : Tablonun yüksekliğini belirler.


    NOT : Başlık "TABLO" olarak verildi Ancak bu nitelikler başta TD , TR , TH vs. olmak üzere hemen her etiket için kullanılabilir.CSS' yi özel kılan da zaten bu...

    KAYDIRMA ÇUBUĞU ÖZELLİKLERİ
    scrollbar-face-color :Kaydırma çubuğunun yüzey rengi , aynı zamanda zemini de etkiliyor.
    scrollbar-base-color :Kaydırma çubuğununun sol ve üst kenarlıklarını çizgi halinde kaplıyor.
    scrollbar-shadow-color :Sağ ve alt kenarlıkların gölge rengi.
    scrollbar-highlight-color :Sol ve üst kenarlıkların gölge rengi,aynı zamanda zemini de etkiliyor.
    scrollbar-arrow-color :Yön oklarının rengi

    Kaydırma çubuğu, sadece Internet Explorer'da geçerlidir.

    Düzenleyen : http://odevim.iblog.com/
     
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
     
    Template Monster 1 - 5225
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Template Önizlemeleri için burdaki programı kullanabilirsiniz..
     
    Buradan devam etmek istedim.ayrı ayrı olmasın dedim.herkes ihtiyacı kadar alır artık :P 
     

     

Toplam Hit: 33357 Toplam Mesaj: 68