Tahribat SEO Hakkında.
-
Sitemap ile site indexini alabilidğimiz sürede, htmlye yazdırmak ile titlea, yazdırmak arasındada fark yok..
spiderlar için fark etmeyecektir...
-
hocam tmm da seo nun da bi karizması var yani :D .. ir2 hocam nasıl yaptı bi anlatsa :D gece gece uyuyamadım uyku tutmadı bi örnek yapmadan da uyumicam ama hiç bi yerde yok.. php de php nefret ediyorum şu php den ne kolay php de yapması ya :'( ..
-
telefondan yazdiimdan kod weremicwm.. olay basit iis ozelliklerden http 404 hatasini /notfound.asp gibi biseye yonlendircen daha sora referrer I alip bi stringle suzdukten sora server.transfer yapip harici dosya cagirican
-
anladım 404 yöntemi.. ben şimdi denedim ok herşey güzelde .. çağırma işleminde takıldım ben ne yazıkki.. mesela normal bi db den veri çekip çağırabiliyorum ama full tasarımlı sayfamı çağıramıyorum .. default.asp?komut=yorum&id=1 bunu 404 de nasıl çağırabilirimki ? site.com/yorum/deneme/1 bu şekilde olabiliyo dbden çekiliyo ama hazır sistem üzerinde oynama yapmadan olmuyo .. abü valla şu seo işini detaylıca bi döküman olarak anlatabilirsen süper olur hiç bi yerde asp ile ilgili yok .. hep php var.. deli oldum geceden beri
-
http://www.serdartaylan.com/tualblog/makaledetay.asp?makaleno=9
arkadas guzelce derli toplu anlatmis.404 yontemini. seo olayi sadece 404 den ibaret degil tabiki daha bir cok yol yontem ipucu var.yazan olmassa aksama yazip ekliyeyim siteye
-
xtlan bunu yazdı:
-----------------------------http://www.serdartaylan.com/tualblog/makaledetay.asp?makaleno=9
arkadas guzelce derli toplu anlatmis.404 yontemini. seo olayi sadece 404 den ibaret degil tabiki daha bir cok yol yontem ipucu var.yazan olmassa aksama yazip ekliyeyim siteye
-----------------------------
bu şekilde 404.asp dosyan site büyük ise 50 KB fln olur...
<%
set strURL = Request.ServerVariables("QUERY_STRING")
strBolum = Split(strURL,"/")arrSayfalar = Array("Haberler","Forum","Konular","About")
For i = 0 To UBound(arrSayfalar)
If UBound(strBolum) > 3 Then
If QueryTemizle(strBolum("4")) = arrSayfalar(i) Then Server.Execute("_"& LCase(arrSayfalar(i)) &".asp")
End If
Next
%>
şeklinde yapıp iç sayfalardan dosyayı almak daha mantıklı
ya da ir'in dediği gibi server.transfer -
server.transfer olayının mantığı ne ? yani ne işe yarıyor bu seo olayında ?
-
müridlerden para toplamak ya da reklam almak tbt nin felsefesine aykırı diye biliyorum ben :S
-
google abi www.domain.com/haberoku.asp?id=25 turu linkleri pek sevmiyor
www.domain.com/haberoku/25 turu linkleri seviyor. bunun icinde 404 hata sayfasini modifiye edip bu sekilde linkler olusturuluyor.orada kullanilan bir yontem.
-
rene google da olay sadece sitemap ile bitse iyi mesela diyelim bir üye konu açtığı zaman title da Tahribat Forum yazıyor oysaki Tahribat Seo Hakkında yazsa bu seo açısından çok daha iyi ayrıca description ve keywords kısmınıda otomaik olarak title da yazan kelimeleri yerleştirmesi iyi bir olay optimizasyon açısından.
Ayrıca sitemap yapmaktan daha iyi bir yöntem var oda sitemap diye bir bölüm olsa ve yeni açılan konular makaleler burada sıralansa daha iyi olur sürekli sitemap yapmakla uğraşmaz olursun.
google botu her gelişinde bu sitemap dosyasını okur ve yeni linkleri google da indexletir.
Kolay gelsin.