Tahribat Walpaper Buda Benden Olsun :)
-
Şimdi aslında yorum yapmayacaktım fakat öğrenmek için azim göstermen takdir edilecek birşey.
1-İlk önce çalıştığın resmin ebadları ile başlayalım. Hangi çözünürlük için yapıldı bu resim? 800x600? artık kullanan kalmadı bu resmi 1024x768 e oturttuğunu düşünürsek köşelerinde çekip esnetmen gerekir ki buda baştan bu işi kaybettin demektir.İlk önce ebad hakkında fikir sahibi ol.
2-Çok yazı kullanmak, ışıklı yazılar garip fontlar senin çalışmanın güzel olacağı anlamına gelmez.Mühim olan şey bütünlüktür. Çalışmalarında daha sade çalışmanı ve kullandığın objelerden ihtiyaç olmadıkça 1 den fazla kullanmamanı öneririm.2 ağaç kullanmışsın gereksiz.
3-Çalışma alanında aşağıdan kestiğin aşırı belli oluyor.Arka planda bir bayan var ve resimde zaten ruhani bir hava var. Pavyon ışığı koymanın manası yok. Var mı? Yok.
Orada o kadar şey kullanacağına bayanın çene hizasından aşağı doğru simetrik olarak yazını ulgulasaydın oradaki bütünlüğü bozmazdın. Ayrıca texture iyi değil,temiz çalışmıyorsun.
Başlangıç olarak bu kadar yorum yeter. Geliştirdikçe yorum yazarım.
-
Acemi olduğunu göz önüne alarak bir yorumda ben yapayım. Aslında 8mm nin dediğinden sonra çok şey yazmaya gerek yok.
Soyut bir hava taşıyan resme daha modern, daha bir somutluk kazandıran şeyler gereksizdir. Neon yazı örneğinde olduğu gibi.
Ayrıca neon yazıyı düzgün kesememişsin.
Ağaçlar tabana çok yakın.
Resmin ebadını 1024x768 yapman gerekirken ölçüsüz bir kalıp kullanmışsın.
Bazen düze beyaz bir zeminde tek bir siyah çizgi bile çok şey ifade edebilir. Bundan dolayıdır ki curcuna yaratıp hoşuna giden herşeyi tek bir çalışmanda toplaman
uygun olmayabilir.
Kimi zaman uyumlu renklerle (lacivert, koyu mavi, açık mavi, beyaz, gri gibi) kombinasyonlar yarattığın gibi, zıtlıklarda (siyah-beyaz, yeşil-sarı, kırmız-mavi gibi) çekim gücü yaratabilir.
Çalışmalarında katmanlarla uygulama yapmanı, salt filterlerle uğraşmamanı öneririm ayrıca.
Photoshopta çok şey var sadece tek özelliğe takılma.
İyi çalışmalar.
-
ilginç bi çalışma :), arkadasların dedigi gibi, cözünürlüge daha önem vermen gerek , bide uyumda önemli tabi...
-
bende bunu paint'de yaptum:D
-
Emeğine SağLık ;)
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------Acemi olduğunu göz önüne alarak bir yorumda ben yapayım. Aslında 8mm nin dediğinden sonra çok şey yazmaya gerek yok.
Soyut bir hava taşıyan resme daha modern, daha bir somutluk kazandıran şeyler gereksizdir.
Neon yazı örneğinde olduğu gibi.
Ayrıca neon yazıyı düzgün kesememişsin.
Ağaçlar tabana çok yakın.
Resmin ebadını 1024x768 yapman gerekirken ölçüsüz bir kalıp kullanmışsın.
Bazen düze beyaz bir zeminde tek bir siyah çizgi bile çok şey ifade edebilir.
Bundan dolayıdır ki curcuna yaratıp hoşuna giden herşeyi tek bir çalışmanda toplaman
uygun olmayabilir.
Kimi zaman uyumlu renklerle (lacivert, koyu mavi, açık mavi, beyaz, gri gibi) kombinasyonlar yarattığın gibi, zıtlıklarda (siyah-beyaz, yeşil-sarı, kırmız-mavi gibi) çekim gücü yaratabilir.
Çalışmalarında katmanlarla uygulama yapmanı, salt filterlerle uğraşmamanı öneririm ayrıca.
Photoshopta çok şey var sadece tek özelliğe takılma.
İyi çalışmalar.
-----------------------------Nokta.
-
bende arkdaşlara katılıyorum tabela bozmuş zaten senin ekledigin çok belli oluyo renksiz olursa daha iyi olurdu
-
hobaaa... sakin yav.. sakin.. relax :D
resim boyutu olarak minimum 1024x768 kullanman gerek.. tavsiyem 1600x1200 dür :)
-
Tamamda bunları birleştirmek harici sen ne yaptın usta? =) arkadaki resim hazır wallpaper,o tabelayı biliyom daha önce bende yapmıştım nette(pavyon işi kaçıyo :D) kuşla ağaçlar da ya wallpapera dahildi yada sonradan ekleme ama elle yapılmış deil.
Yani bunun için fotoşopu çalıştırdıysan helal olsun :D
-
Photoshopu kullanıpta ben Style , action, Brush , kullanmadım diyen varmı. Gerek hazır kullancaksın gerekse kendın yapacaksın bunlar basit şeyler. Önemli olan ayrı parçöaları hayal gücü yardımıyla bir karade buluşturmaktır. PS ye yeni başladığını belirtmissin iyi şeyler çıkartacağına inanıyorum bol bol tutoriallere çalış. Ve Ps nın ingilizce sürümünü kullan