Tahribat.Com Ve Ekşisözlük
-
Daha önce yazdıklarıma ilaveten az önce ekşide gezinirken dediklerimi destekleyen bir entry denk geldi. Paylaşmak istedim.
Entryden direkt alıntıdır. İçeriğine dokunulmamıştır.
Entry:
atatürk yaşasaydı tayyip erdoğan'a liderim derdi
1-şu gerçeği kabul etmek lazım artık, recep tayyip erdoğan, turgut özal'dan sonra bu ülkenin gördüğü en başarılı başbakan. belki de ondan da daha iyi. yaşı ufak olan arkadaşlar hatırlamazlar, ecevit zamanında yaşadığımız sıkıntıları, tüp kuyruklarını, sonra demirel ve inönü dönemindeki iç olaylar, ölümler, her an tetikteydik.
açık konuşacağım, bu ülkenin gördüğü en değerli adamlardan biri, turgut özal, diğeri de recep tayyip erdoğan'dır. yalandan muhafelet etmeye gerek yok. gerçekler ortada. özal zamanında türkiye nasıl atılım yaptıysa, erdoğan sayesinde de bir kimlik, duruş kazanıyor.
bizim kaç tane karizmatik liderimiz oldu? ecevit'in süklüm püklüm a.b.d başbakanın yanında durduğunu hatırlıyorsunuz? peki ya tayyip erdoğan, duruşuyla, yürüşüyüşle, tam bir lider değil mi?
çok samimi söylüyorum bunu. sırf eleştirmek için eleştiren, ortaya herhangi bir fikir koyaman solcuların, artık gerçekle yüzleşmesi lazım. tayyip erdoğan olmasa, ülkenin başına kim geçecek? bizi yönetebilecek tek bir adam tanıyor musunuz?
bilmiyorum, belki biraz iddialı olacak ama, atamız olmasaydı, o kurtuluş savaşını yine başlatacak biri çıkabilirdi. fakat şu anki konjöktöre baktığımızda, recep tayyip erdoğan'ın kesinlikle bir alternatifi yok. tamam, bazen kızıyorsunuz, öyle olur mu başbakanım diyorsanız, ama yine de onun gücünü, sertliğini, erkekliğini kabul etmek zorunda kalıyorsunuz. adam çünkü karizmatik, güçlü, ne yaptığını bilen bir anlayışta.
atatürk şu an yaşasaydı, tayyip erdoğan'a kesinlikle lideriim derdi. bu, gerçekten de üzerinde durulması gereken bir saptama. herhangi bir alay, mecazi mürsel, teşbih, tedariki suhi yahut da nidame yok söylediklerimde. onun ülkeyi çok daha iyi yöneteceğini kabul ederdi. çok samimi bir düşünce bu. arkadaşlar söyle düşünün, atamız, zamanında bazı şeyleri halka kabul ettiremedi. giyim kuşam devrim filan. hatta yeni bir parti kurdurdu, herkes ona oy verince, partiyi kapattırdı. demokrasiye geçirmedi bizi. olsun, yine de seviyoruz onu. oysa tayyip erdoğan, halkla çok uyumlu. yüzden kaç oy aldı, biliyorsunuz. dolayısıyla, sen bu işi benden daha iyi bilirsin derdi atatürk, başbakanımıza. bunda utanılacak bir şey yok. atatürk çok iyi bir askerdi, tayyip erdoğan ise lider.
ama tabii ki atamız bizim en büyük önderimiz. atamız adı üstünde. her şeyimiz. şu anki ülke şartlarına bakıp söylüyorum ben bunu. tayyip erdoğan'ın yönetmesini.
ben eğer bugün evimde rahat rahat uyuyorsam, başımızda tayyip erdoğan gibi bir başbakan olduğu için. içim rahat. yıllardır ilk defa istikrara kavuştuk. o göz altlarındaki torbaları gördükçe, van minut tarzındaki çıkışlarına tanık oldukça, işte benim başbakanım, gerçek liderim diyorum. sesi, erkek gibi gür çıkan bir lider. atamızın nutuk okurken ki o çok güçlü sesi kadar olmasa da.----------------------------------------------------
Ne şimdi bu? Tahrik içeriği çok yüksek, reklam amaçlı girilmiş bir entry değil mi? Eğer değilse bu düşüncedeki adamın a.q ben. Dicek birşey bulamıyorum.
-
BRK35 bunu yazdı:
-----------------------------
Ne şimdi bu? Tahrik içeriği çok yüksek, reklam amaçlı girilmiş bir entry değil mi? Eğer değilse bu düşüncedeki adamın a.q ben. Dicek birşey bulamıyorum.
maalesef tahrik değil işte.
böyle düşünen milyonlarcası var işte, kafasını kullanamayan veya kullanmayan.
-
husnuweb bunu yazdı:
BRK35 bunu yazdı:
maalesef tahrik değil işte.
böyle düşünen milyonlarcası var işte, kafasını kullanamayan veya kullanmayan.
-----------------------------Öylesi daha acı hocam.
-
edit: uzun oldu ama okuyun lütfen arkadaşlar...
malesef ama malesef doğru arkadaşlar...
bazı insanlar neler feda edilerek bir takım sözde gelişmişliklerin yaşandığını anlamıyorlar... yakında çıkacak kokusu o zamanda göreceğiz işte neler olacak ben söyleyim size... ne zamanki bu adamın başına iş gelmeye başlayacak yani ekonomi tekrar kırılacak ülkede bir takım iç karışıklıklar meydana gelecek sol görüşlü siyasiler erken seçim diye bastıracak bu sefer bizim millet süper beyin ya hani tekrar tutup sol görüşlü bir koalisyon hükümetini başa getirecek... sonra o hükümet koalisyon olmanın getirdiği bin bir türlü zorluğa rağmen kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmeye çalışacak, bu arada ülkedeki bir takım emperyalist ve kapitalist düşünceye sahip zengin godoşlar ellerindeki malı saklayıp kara borsa yapacak fiyatlar fırlayacak... insanlar sol görüşlü birilerini başa getirdikleri için yakınmaya başlayacaklar...
tekrar bir erken seçim olacak bu sefer yine sağ görüşlü birilerinin desteği ile şiir okuyarak meşhur edilmiş birisi başa gelecek gidecek imf den dünya bankasından kredi çekecek bir takım zengin godoşlar ellerindeki malı piyasaya sürecekler fiyatlar düşecek çekilen krediler halka yeni iş alanları açıp üretime dayalı yatırım yapmak yerine bankalarda faiz olarak dağıtılacak bir anda herkes ekonomi düzeldi zannedecek... piyasadaki ürünlerin fiyatlarında artışlar olmayacak ama maaşlarda % 1, bilmem kaçlarla iyileşmeler olacak insanlar bunlara sevinecek...
sonra bu bilmem kim efendinin bahsettiği eğitimde eşitlik ilkesi gereğince üniversite harçlarına % bilmem kaç küsür zam yapılmaya kalklılacak öğrenciler sokağa dökülecek bunun üzerine zamlar geri alınacak... ama sözde müslüman olup eşitliği savunan bu kişinin hangi eşitlikten bahsettiğini bir ülkem vatandaşı Allah kulu farketmeyecek...
herşey güllük gülistanlık olacak sonra bu meşhur edilmiş bilmem kim efendi tekrar kredi ödemeye gelince sıkışacak dağıttığı parayı bir tarafından çıkaramayacağı için ab ye sonra abd'ye bir takım tavizler vermeye kalkacak... yok güney doğu sınırında mayın temizleme karşılığında tarıma açma denilecek petrol aratılacak sonra dışardan gelen yatırımcıyı tutmak için onlara kendi vatandaşımıza sağladığımızdan çok daha iyi imkanlar sağlanacak kendi saf vatandaşımızın boku çıktıya birşey yapamıyor anlamıyor...
yer altı kaynakları pazarlanmaya başlayacak... kendi vatandaşımızın tek bir madeni aramak için dahi kazma vurması durumunda hükümet tarafından bir sürü zorluk çıkarılacak vatandaş inat edip hepsini aşacak bu seferde yurt dışındaki bilmem ne maden yatırım ortaklığı bir takım adamların eline para verip bizim vatandaşımızın maden ocağını bastıracak vs vs... sonra yine aynısı olacak...
eşek eşek oldukça semer vuran ve vurmaya çalışanlar kuyruğa girecek... inş bir takım insanlar sözlerimi anlarlar...
-
akp li değilim ama bu kendi ideoloji ve siyasi görüşüne zıt olan diğer görüşlü insanları geri kafalı, örümcek kafalı, arda turan kafalı (koca kafalı) diye tanımlamanızın tanımı ileri kafalılık mı? oluyor. o ideoloji ve partiye varsa bir tepkin zaten oyunu vermezsin ama verenede hakaret edemezsin. sırf bunu dedim diye banada hakaret etmeyiniz ileri kafalı arkadaşlarım arkadaşların bayağı basiretli beyinleri var herşeyi görüyorlar müneccim beyinliler ; )
-
-
Kral_Benim bunu yazdı:
akp li değilim ama bu kendi ideoloji ve siyasi görüşüne zıt olan diğer görüşlü insanları geri kafalı, örümcek kafalı, arda turan kafalı (koca kafalı) diye tanımlamanızın tanımı ileri kafalılık mı? oluyor. o ideoloji ve partiye varsa bir tepkin zaten oyunu vermezsin ama verenede hakaret edemezsin. sırf bunu dedim diye banada hakaret etmeyiniz ileri kafalı arkadaşlarım arkadaşların bayağı basiretli beyinleri var herşeyi görüyorlar müneccim beyinliler ; )
-----------------------------Hocam bahsettiğin gibi ortada bir iddia yok. Herkes düşüncesinde özgür tabiki. Ztn konuyu başından beri takip etseydin asıl değinilmek istenenin ne olduğunu anlardın. Ortada iki sitenin karşılaştırılması var. Şimdi diyeceksin " Ortada hakaret yok, herkes düşüncesinde özgür diyorsun ama bu düşüncedeki adamın a.q ben demişsin" diye. Evet dedim. Söz konusu Atatürk ile bahsi geçen kişinin aynı kefeye konması ise bundan gocunmam. Tüm siyasiler bir yana Atatürk bir yana...
Bu arada, kimi zaman müneccim beyinli olmak da iyidir. Takma kafana sen...;)
-
9 madde ağır olmuş,
-
BRK35 bunu yazdı:
Daha önce yazdıklarıma ilaveten az önce ekşide gezinirken dediklerimi destekleyen bir entry denk geldi. Paylaşmak istedim.
Entry:
1-şu gerçeği kabul etmek lazım artık, recep tayyip erdoğan, turgut özal'dan sonra bu ülkenin gördüğü en başarılı başbakan. belki de ondan da daha iyi. yaşı ufak olan arkadaşlar hatırlamazlar, ecevit zamanında yaşadığımız sıkıntıları, tüp kuyruklarını, sonra demirel ve inönü dönemindeki iç olaylar, ölümler, her an tetikteydik.
açık konuşacağım, bu ülkenin gördüğü en değerli adamlardan biri, turgut özal, diğeri de recep tayyip erdoğan'dır. yalandan muhafelet etmeye gerek yok. gerçekler ortada. özal zamanında türkiye nasıl atılım yaptıysa, erdoğan sayesinde de bir kimlik, duruş kazanıyor.
bizim kaç tane karizmatik liderimiz oldu? ecevit'in süklüm püklüm a.b.d başbakanın yanında durduğunu hatırlıyorsunuz? peki ya tayyip erdoğan, duruşuyla, yürüşüyüşle, tam bir lider değil mi?
çok samimi söylüyorum bunu. sırf eleştirmek için eleştiren, ortaya herhangi bir fikir koyaman solcuların, artık gerçekle yüzleşmesi lazım. tayyip erdoğan olmasa, ülkenin başına kim geçecek? bizi yönetebilecek tek bir adam tanıyor musunuz?
bilmiyorum, belki biraz iddialı olacak ama, atamız olmasaydı, o kurtuluş savaşını yine başlatacak biri çıkabilirdi. fakat şu anki konjöktöre baktığımızda, recep tayyip erdoğan'ın kesinlikle bir alternatifi yok. tamam, bazen kızıyorsunuz, öyle olur mu başbakanım diyorsanız, ama yine de onun gücünü, sertliğini, erkekliğini kabul etmek zorunda kalıyorsunuz. adam çünkü karizmatik, güçlü, ne yaptığını bilen bir anlayışta.
atatürk şu an yaşasaydı, tayyip erdoğan'a kesinlikle lideriim derdi. bu, gerçekten de üzerinde durulması gereken bir saptama. herhangi bir alay, mecazi mürsel, teşbih, tedariki suhi yahut da nidame yok söylediklerimde. onun ülkeyi çok daha iyi yöneteceğini kabul ederdi. çok samimi bir düşünce bu. arkadaşlar söyle düşünün, atamız, zamanında bazı şeyleri halka kabul ettiremedi. giyim kuşam devrim filan. hatta yeni bir parti kurdurdu, herkes ona oy verince, partiyi kapattırdı. demokrasiye geçirmedi bizi. olsun, yine de seviyoruz onu. oysa tayyip erdoğan, halkla çok uyumlu. yüzden kaç oy aldı, biliyorsunuz. dolayısıyla, sen bu işi benden daha iyi bilirsin derdi atatürk, başbakanımıza. bunda utanılacak bir şey yok. atatürk çok iyi bir askerdi, tayyip erdoğan ise lider.
ama tabii ki atamız bizim en büyük önderimiz. atamız adı üstünde. her şeyimiz. şu anki ülke şartlarına bakıp söylüyorum ben bunu. tayyip erdoğan'ın yönetmesini.
ben eğer bugün evimde rahat rahat uyuyorsam, başımızda tayyip erdoğan gibi bir başbakan olduğu için. içim rahat. yıllardır ilk defa istikrara kavuştuk. o göz altlarındaki torbaları gördükçe, van minut tarzındaki çıkışlarına tanık oldukça, işte benim başbakanım, gerçek liderim diyorum. sesi, erkek gibi gür çıkan bir lider. atamızın nutuk okurken ki o çok güçlü sesi kadar olmasa da.----------------------------------------------------
-----------------------------"Bazı konuları altında liberal görüşlü pkk sempatizanlarının cirit attığı bir yer"
-----------------------------evet bu akp'li arkadaşın yazdığı şey yukarıda söylediğini desteklemiş ...
kendi kendini göt etmişin hocam. gördüğün gibi sadece yönetimin düşüncesine yakın insanların yazdığı bir yer değilmiş orası.
daha fazla cevap yazmıcam çünkü bir şey bilmeden yazıp , saçma yorumlar yapman (bana göre) sinir ediyo. hani sana cevap vermeye utanıyorum diyebilirim.
-
bugax bunu yazdı:
BRK35 bunu yazdı:
Entry:
-----------------------------"Bazı konuları altında liberal görüşlü pkk sempatizanlarının cirit attığı bir yer"
-----------------------------evet bu akp'li arkadaşın yazdığı şey yukarıda söylediğini desteklemiş ...
kendi kendini göt etmişin hocam. gördüğün gibi sadece yönetimin düşüncesine yakın insanların yazdığı bir yer değilmiş orası.
daha fazla cevap yazmıcam çünkü bir şey bilmeden yazıp , saçma yorumlar yapman (bana göre) sinir ediyo. hani sana cevap vermeye utanıyorum diyebilirim.
------------------------İçinde türlü türlü g.tün bulunduğu bir site beni g.t etmez merak etme. Sıkıntın olursa pm atabilirsin. Burayı daha fazla kirletmek gereksiz.