Tahribattaki Beyaz Şapkalı Hacker Abilerimiz:)?
-
arkdaşlar bir forum sayfası açmıştık.
geçenlerde birisi anasayfaya girip kusura bakmayın sisteminizdeki açıkalrı görün diye böyle birşey yaptım diyip resmini koymuuş birde data bilmemneyi uçurmuş?
şimdi açıkları göserip bizi uyarabilecek bu işlerden anlayan iyi niyetli arkdaşları arıyorum yardım edebilirlermi
-
Url?
-
www.muglauniversitesi.net
-
bu arada dediğim olay 2 hafta önce oluyo adam yapmış böyle birşey biz de düzeltik sayfayı fakat nedir eksiğimiz filan bunu göstericek müridler arıyorum
-
hostuna söylesene geri yüklesinler yedeğini?
-
BadSector bunu yazdı:
-----------------------------
onu halletik adam mesaj bırakmış açıklarınızı kapatın diye onu söyledim -
http://www.muglauniversitesi.net/forum/admincp/
panel yolunu değiş hacım önce sonra bi şifre koy panel yoluna bu arada vbulletin hacklemek öyle kolay iş değildir önce admin şifrelerini filan değiş Muhtemelen serverdan Girmiş olablir..
-
vb version yükseltmesine gitseniz ya ayrıca o sitede ki hatun var ya konuşan onuda sarışın taş gibi yapın bişeycik olmaz (((: bence..
-
patates bunu yazdı:
BadSector bunu yazdı:
onu halletik adam mesaj bırakmış açıklarınızı kapatın diye onu söyledim
-----------------------------bu arada hocam eleştriye açıkmısın?
forumun vbulletin sanırsam ve çok janjanlı olmuş buda üniverste için eksi birşey biraz daha cidilik forumu daha kaliteli yapar kanımca background u tek renk yaprsan süpper olur
tabi senin bileceğin iş
-
Güzel kardeşim sana şöyle söyleyeyim; senin siteni direk hedef alarak yapılan bir saldırı değil bu. Sitendeki açıklarla alakası da yok :). Server daki sitelerden birine shell atılmış ve server rootlanmış ya da /etc gibi komutlarla sitelere ulaşılmış sonra adam girdiği shellden senin siteye girmiş index atmış olay budur yani. :) Hadi hack sitesi olsan hedef olurdun ama üniversite sitesinin nesi hedef olsun :)
-
Rebelist bunu yazdı:
-----------------------------Güzel kardeşim sana şöyle söyleyeyim; senin siteni direk hedef alarak yapılan bir saldırı değil bu. Sitendeki açıklarla alakası da yok :). Server daki sitelerden birine shell atılmış ve server rootlanmış ya da /etc gibi komutlarla sitelere ulaşılmış sonra adam girdiği shellden senin siteye girmiş index atmış olay budur yani. :) Hadi hack sitesi olsan hedef olurdun ama üniversite sitesinin nesi hedef olsun :)
etc ile Atlasa vbde Perm yok Hiç Bir Dosyada Server root Yapması Lazım . Ama Direk Sqldan Admin Mail Değişmiştir Ordan Şifreyi alıp Forumu Kapayım İndex Atmış Olaabilir Ama İkinci ihtimal Daha Yuksek