folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Tahrikopter- Cebit E Ucarak Gitcez :D -- Tabi Dokuman Konusunda Yardımcı Olursanız :D

Tahrikopter- Cebit E Ucarak Gitcez :D -- Tabi Dokuman Konusunda Yardımcı Olursanız :D

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BozcaN
    BozcaN's avatar
    Erkek
    hacı yapamassan ne halt etcen (:

√ βǾź¢ẵŋ ® //\\ ~ Türkiye"de yaşayan Türk"e biat edecek !!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gastarbeiter
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    Yapamazsa benim ona pmde verdiim sözü biz ona yapucaz adfasjfhhgjkajklj :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

BozcaN bunu yazdı:
    -----------------------------
    hacı yapamassan ne halt etcen (:
    hocam bi şey için yapacam demeden once dusunurum, on bilgi edinirim, eger yapabilceksem yapacam derim :) yani bekle biraz. belki para konusunda biraz sıkıntı cekecem ama zaten gerekli cogu alet edevat var torna fln. bi cnc lazım onuda dısardan tanıdık birilerinin cnc sinden halletcez artık napalım :) elimdeki 120 hp motor he bi sadece havaya kaldırsın iki kişiyi yeter ondan sorasını hallederiz evellalh :)

yalnız işin geyik boyutu bi yana kimse daha once bu tur bişeyle ilgilenmedi mi hojalar kimseden dokuman çıkmadı:( elimdekilerle idare etcez artık :(

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wolfox
    wolfox's avatar
    Erkek

Hoca senın o bıcak dedıklerıne bız pal dıyoruz ve o pallerı dogru ayarlayamazsan helıkopter yerıne sondaj makınesı yaparsın yada mosotoru yakarsın bu 1 si 2.si 2. elde satılan paller buyuk helıkopterler ıcın senın kıne uymaz hatta 5 beden buyuk gelır. 3. su ve en onemlısı arka pervaneyı ne halt edeceksın :) ? eger duzgun ayarkayamazsan oldugun yerde doner durursun! 4. su elektırık sıstemın de sorun yok onu rahatlıkla helledersın 5. si muhtemelen senın motorun araba motoru ama senın motorsıklet motoru kullanman lazım yoksa onu yerınden kımıldatamazsın..... anlayacagın dınamık sıstemlerı ayarlamak ıcın cok ınce hesaplar lazım (pal acısı pallerın donus hızlarının oranı vs.) bu hesapları yapmak helı kopterı yapmaktan daha zor dıyelımkı yaptın onu bulundugun bolgedekı sanayıde yaptıra bılecekmısın? sana tavsıyem yurt dısında sana tum parcaları yollayan yanında nasıl toplanacagını anlatan el kıtapcıgı ıle ve cdlerı ıle gerektıgınde goruntulu baglantı ıle yardımı olan sırketler var. paraya kıy boyle bır alet al ve topla yaklasık 7500$ a mal luyor tabı turkıyey sokus malıyetı ne kadar onu bılemem yada sen helı kopterden vaz gec 120 hp lık motorunla kendın tarz yapacak sekıld ustu acık araba yap cooook daha ucuza gelır ve tarzın olur !

Not: bunları nereden bılıyorsun deme bende heveslendım senın gıbı sonra zemın malıyet vs. gıb etut calısmaları yaptım.... Sonuc dumur olmak ve ve sonunda kedı arabamızı yapma karaı aldık yaptıkta son deme surunsunden sonra fıber galstan kapartolrımı tacaktıkkı :) komsumuz duvara gırdı :) 

Hak edeni hayatınıza... Hak etmeynin hayatına... SOKUN!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

wolfox bunu yazdı:

Hoca senın o bıcak dedıklerıne bız pal dıyoruz ve o pallerı dogru ayarlayamazsan helıkopter yerıne sondaj makınesı yaparsın yada mosotoru yakarsın bu 1 si 2.si 2. elde satılan paller buyuk helıkopterler ıcın senın kıne uymaz hatta 5 beden buyuk gelır. 3. su ve en onemlısı arka pervaneyı ne halt edeceksın :) ? eger duzgun ayarkayamazsan oldugun yerde doner durursun! 4. su elektırık sıstemın de sorun yok onu rahatlıkla helledersın 5. si muhtemelen senın motorun araba motoru ama senın motorsıklet motoru kullanman lazım yoksa onu yerınden kımıldatamazsın..... anlayacagın dınamık sıstemlerı ayarlamak ıcın cok ınce hesaplar lazım (pal acısı pallerın donus hızlarının oranı vs.) bu hesapları yapmak helı kopterı yapmaktan daha zor dıyelımkı yaptın onu bulundugun bolgedekı sanayıde yaptıra bılecekmısın? sana tavsıyem yurt dısında sana tum parcaları yollayan yanında nasıl toplanacagını anlatan el kıtapcıgı ıle ve cdlerı ıle gerektıgınde goruntulu baglantı ıle yardımı olan sırketler var. paraya kıy boyle bır alet al ve topla yaklasık 7500$ a mal luyor tabı turkıyey sokus malıyetı ne kadar onu bılemem yada sen helı kopterden vaz gec 120 hp lık motorunla kendın tarz yapacak sekıld ustu acık araba yap cooook daha ucuza gelır ve tarzın olur !

Not: bunları nereden bılıyorsun deme bende heveslendım senın gıbı sonra zemın malıyet vs. gıb etut calısmaları yaptım.... Sonuc dumur olmak ve ve sonunda kedı arabamızı yapma karaı aldık yaptıkta son deme surunsunden sonra fıber galstan kapartolrımı tacaktıkkı :) komsumuz duvara gırdı :) 

hocam heliciler bıcak die tabir edio ama ben napim :D

nese hoja senin bilgin var az cok heralde bi ekleyiversene :

hocam hazır kit fln almam. yapacam dedim yapacam ins. 1 senemide alsa yapcam. nası olsa lisede bitti :D gerekirse palk acılarını vs tek tek deneyerek yaparım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek
    hoca sen bunu yap helvanda benden merak etme.ulen kışın elimin altında motoru şanzumanı sağlam araba vardı salaklık ettim sattım hurdacıya yanımda bi arkadaş olsaydı ralli arabası yapardım...

l enfer c est les autres Sartre ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    scuderia bunu yazdı:
    hoca sen bunu yap helvanda benden merak etme.ulen kışın elimin altında motoru şanzumanı sağlam araba vardı salaklık ettim sattım hurdacıya yanımda bi arkadaş olsaydı ralli arabası yapardım...
    harbi mi yaa uzuldum aq :( hoca sen beni ekle :D ole fantazilerin olursa benden tam destek :D discovery channel izliye izliye kafayı bozdm  :D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek
    model helikopter filn yapıcam desen tamam anlarımda bu olay seni aşan bişey olmuş hoca, hevesini kırmak için yazmıyorum bunları... hani aerodinamikten az biraz  anlayan birine uçakmı daha zor imal edilir helikoptermi diye sorsalar100 kişiden 99 u helikopter diyecektir... bence ufak bi delta kanat yaparak başlasan çok iyi olur inanılmaz basit bişey 7 beygirlik bi motor bilem yetiyo :). amerikada 13 yaşında bi çocuk internetten ögrendigi bilgilerle yapmıştı... yok ben illada heligopter yapıcam dersen al sana güç kaynagı için fikir vaerecek bişey http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=37780

:) mutluyum, huzurluyum
Toplam Hit: 4534 Toplam Mesaj: 19