Takıntı Hastalığı = Ölüm
-
ershn bunu yazdı:
-----------------------------
bazen şüpheleniyorum, soruyorum kendime mal mıyım? diye okuyacağım bir ara kalsın şurda.
-----------------------------mal olan sen değilsin,mal olan kimse değil.kimsenin düşünceleri bi diğerinden aptalca değil...sen yaşadıklarının,tecrübelerinin en mantıklı sonucuna erişen tek insansın..kimse senin düşündüğün gibi düşünenemez çünkü kimse senin böyle düşünmen gereken hayatın tıpkısını yaşayamaz..
en kısa zamanda okuman,araştırman dileğiyle mürid :)
-
KarasuZanu bunu yazdı:
özet olarak anladığım.
kendimizi ezik hissettiğimiz konuda karşı çıkacağımıza kendimizi, isteyerek moda sokup dahada ezdiriyoruzki rahatlayabilelim.yanlız şimdi ufak tefek tereddütler herkezde olur.
mesela geçen işyerinin bahçesinde ctesi 250m kabloyu bıraktım pazartesi gününe kadar aklımdaydı giderse gitsin canım saolsun derim ama. mesele bunu ne kadar kafaya taktığımız rahat uyuya biliyorsak sorun yok, eğer işe geri gidip kabloyu emniyete alıyosakta sorun yok ama ikisinide yapmıyıp uyuyamıyorsan sorun orda doğuyor sanırım.
-----------------------------bu konudaki sorgulaman takdir edilesi boyutta hocam...
dediğin gibi ;
''eğer işe geri gidip kabloyu emniyete alıyosakta sorun yok ama ikisinide yapmıyıp uyuyamıyorsan sorun orda doğuyor sanırım.''
işte bu soruna çözüm bulunabildiği takdirde,takıntı hastalığına çözüm bulanabilmiş demektir...Erişilebilen son nokta burası işte,o zihninde varolan sorun nasıl yok edilir bilinemiyor...
-
Ben sürekli sayıyorum 1o yıl 2 ay 7 gün ve 6 saat 21 dk önce gittiğim teyzemin çocuğunun doğum gününe giderkenki yol boyunca araba sayısı plakalar arabalar markası içindeki insanlar ve silüetler ağaç saytısı yol çizgisi sayısı vs gibi pek çok şeyi sayıyorum istemeden ve buna klesinlikle engel olamıyorum. Bunu yazarken 1o yıl 2 ay 7 gün ve 6 saat 22 dk oldu :S birde saate bakmazksızın güneç vs kullanmadan saatin kaç olduğunu saniyesine kadar biliyorum ve nasıl bildiğimi bilmiyorum hiç doktor desteği almadım rahatsız etmiyor ama ya beynin bir kapasitesi varsa eve ben 10 yıl sonra sorunlu bir insan olursam :S
-
bendeki sorun tam olarak ne bilmiyorum ama biraz şöyle açıklayım, ilk önce kontrolsüz istek var bu yüzden 2 kere motorla kaza yaptım sebebi kaza yapcağımı bildiğim halde kaza basmak , şimdi çıksam motor sürsem aynı şeyi yaparım herhalde kendimi tutamıyorum :)
bunun dışında balkona çıksam aşağı nasıl atlarım nereye tutunurum diye düşünüyorum , montaj işi ile uğraşıyordum demir kesme , daire destere olsun yaptığımız makinalar olsun hep tehlikeli çalışırken parmığımı arasına dokundurasım geliyordu kendimi zor tuttuğum zamanlar oluyordu :)
bunun dışında kurduğum cümleler bazaman saçmalıdığım bildiğim halde saçma sapan konuşabiiyorum sonra kendime gülüyorum bana göre sorunum yok çünkü kendimi kontrol ediyorum sonuçta ama aklımda isteklerden vazgeçemiyorum.
bi işi doğru bildiğim halde yanlış yapıyorum bunu kontrol edemiyorum.Yaptıktan sonra farkına varıyorum gibi ama değil bilerek hata yapıyorum sanki
-
bende uzun süredir mevcut fakat şizofrenik bir hal almadı sadece manyaklık derecesinde takıntılarım var hayatımı zorladığı noktalar olsada ölümcül bir durum yaşamadım :F
Ek not : obsesyonu olan adamlara öleceksiniz denir mi lan yazıktır :D çıldırtmak mı istiyosunuz milleti
-
belki birileri havalı birşey olmadığını fark eder
-
Prometheus bunu yazdı:
belki birileri havalı birşey olmadığını fark eder
-----------------------------ne havalısı hocam ya abuk subuk bissürü şeyi manyak gibi yapıyosun bazen böyle unuttun geçiyo gibi hissediyorsun geçti falan diyon bi anda şak diye herşey geri sarıyor.sanki içinde senden başka bi sen daha var beynine zorla bişeyler yaptırıyor gibi ama şizofreni gibi değil daha farklı.
-
ExpirE bunu yazdı:
Ben sürekli sayıyorum 1o yıl 2 ay 7 gün ve 6 saat 21 dk önce gittiğim teyzemin çocuğunun doğum gününe giderkenki yol boyunca araba sayısı plakalar arabalar markası içindeki insanlar ve silüetler ağaç saytısı yol çizgisi sayısı vs gibi pek çok şeyi sayıyorum istemeden ve buna klesinlikle engel olamıyorum. Bunu yazarken 1o yıl 2 ay 7 gün ve 6 saat 22 dk oldu :S birde saate bakmazksızın güneç vs kullanmadan saatin kaç olduğunu saniyesine kadar biliyorum ve nasıl bildiğimi bilmiyorum hiç doktor desteği almadım rahatsız etmiyor ama ya beynin bir kapasitesi varsa eve ben 10 yıl sonra sorunlu bir insan olursam :S
-----------------------------şayet bu bahsettiklerin gerçekten tıpa tıp doğruysa,bu söylediklerin cidden hissettiklerinle doğruysa; muazzam bi hafızaya sahipsin hocam..bu muazzam yeteneğini senin hayatın için,seni mutlu edebilecek sonuçlar doğurabilecek şeyler için kullan derim...bu konuda ki takıntını; hayallerini gerçekleştirmek için kullanman gayet basit...sadece başarmak istediklerin için düşünmeye başla yeterli..zamanla o yola giden kusursuz yolu takıntılarınla elde etmeye başlayacaksın..
seninki ciddi bir hastalık.zekanı doğru yolda kullanabilirsen istediğin her şeyi;imkansız olarak düşünülen her şeyi ikna edebilirsin.fakat zihnini kontrol edemezsen bok olursun...
şayet bu düşüncelerin gerçek düşündüklerinse expire,bu zekanı iyi kullan derim..her ne kdar bazı düşüncelerini desteklemesemde,umarım mutluluğu elde etmiş bi birey olursun... :)
-
Meraclitus bunu yazdı:
bendeki sorun tam olarak ne bilmiyorum ama biraz şöyle açıklayım, ilk önce kontrolsüz istek var bu yüzden 2 kere motorla kaza yaptım sebebi kaza yapcağımı bildiğim halde gaza basmak , şimdi çıksam motor sürsem aynı şeyi yaparım herhalde kendimi tutamıyorum :)
bunun dışında balkona çıksam aşağı nasıl atlarım nereye tutunurum diye düşünüyorum , montaj işi ile uğraşıyordum demir kesme , daire destere olsun yaptığımız makinalar olsun hep tehlikeli çalışırken parmığımı arasına dokundurasım geliyordu kendimi zor tuttuğum zamanlar oluyordu :)
bunun dışında kurduğum cümleler bazaman saçmalıdığım bildiğim halde saçma sapan konuşabiiyorum sonra kendime gülüyorum bana göre sorunum yok çünkü kendimi kontrol ediyorum sonuçta ama aklımda isteklerden vazgeçemiyorum.
bi işi doğru bildiğim halde yanlış yapıyorum bunu kontrol edemiyorum.Yaptıktan sonra farkına varıyorum gibi ama değil bilerek hata yapıyorum sanki
-----------------------------Meraclitus beni ne kadar iyi anlattın anlatamam sana hocam :) zamanında desteğe mail atıp sildirmiştim bu bahsetiklerinin benzerini anlattığım konuyu :)
bende tıpkı senin gibi o an,yaşamak istediklerimi yaşıyorum o kadar..onun BAŞKALARINCA yanlış olduğunu bilsemde,o an bana mutlu olmayı,korkmayı,üzülmeyi hissettiren tek şey o oluyo..sen kime göre yanlış yapıyosun ki? sen hissettiğini yaşıyosun..Eğer söylediğin gibi oraya parmağını dokundurman ve o parmağını koparman gerektiğine zihnini MANTIKLI bir şekilde inandırabiliyosan o parmağını kopar :) başkalarının doğruları ve yanlışlarını düşünme;işte o zaman mutlu oluyosun..sen kendinle baş başa kal..o parmağının kopmasını,kendi beyninle engellemişsin sen..ve doğruyu yanlışı kendi zihninle anlamışsın :)
hayatı hisettiğin gibi yaşamak lazım;başkalarının hissedebileceği gibi değil...
edit. bazı kıt beyinliler bu postumu okudugunda keşke parmağını kesseydin dediğimi sanabilir.beni cidden anladığını sananlar,yazdıklarımı çok dikkatli okusunlar; mesajla bazı şeyleri anlatmak çok zor olabiliyor,bir kelimeye onlarca anlam sığdırılmaya çalışılabiliyor..
-
sokoban bunu yazdı:
bende uzun süredir mevcut fakat şizofrenik bir hal almadı sadece manyaklık derecesinde takıntılarım var hayatımı zorladığı noktalar olsada ölümcül bir durum yaşamadım :F
Ek not : obsesyonu olan adamlara öleceksiniz denir mi lan yazıktır :D çıldırtmak mı istiyosunuz milleti
-----------------------------kesinlike öyle demek istemiyorum hocam..o yüzden konunun eeeen başında söylediklerimi her kelimesine kadar dikkatle okuyun dedim..bu işin ilerleyen aşamaları aşılması çok güç durumlara yol açabilir dedim..
konuştuklarını kendi dilinle anlatamayıp,bunu klavyedeki tuşlarla izah etmek farklı anlamlar çıkarmanıza yol açabilir :)