Takıntı Hastalığı = Ölüm
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
Ben sürekli sayıyorum 1o yıl 2 ay 7 gün ve 6 saat 21 dk önce gittiğim teyzemin çocuğunun doğum gününe giderkenki yol boyunca araba sayısı plakalar arabalar markası içindeki insanlar ve silüetler ağaç saytısı yol çizgisi sayısı vs gibi pek çok şeyi sayıyorum istemeden ve buna klesinlikle engel olamıyorum. Bunu yazarken 1o yıl 2 ay 7 gün ve 6 saat 22 dk oldu :S birde saate bakmazksızın güneç vs kullanmadan saatin kaç olduğunu saniyesine kadar biliyorum ve nasıl bildiğimi bilmiyorum hiç doktor desteği almadım rahatsız etmiyor ama ya beynin bir kapasitesi varsa eve ben 10 yıl sonra sorunlu bir insan olursam :S
-----------------------------takıntıların bence en tehlikelilerinden biri sayma takıntısıdır. çünkü sonu yoktur ve çok masum olarak, sırf eğlence olsun diye saymaya başlayıp hastahaneye kaldırılan bir çok kişinin hikayesini okudum. bir süre sonra beynin başka işlemlere odaklanamaz hale gelmeden tedavi görmeni öneririm.
takıntılarınız eğer günlük yaşamınızı kötü etkilemeye başlamışsa kendiniz ve çevrenizdekilerin sağlığı için tedavi olun...
-
Günümüzün gençler arasındaki en popüler psikolojik rahatsızlığıdır. Herkes kendini obsesif-kompulsif ilan eder, sorsan hiç birisi ömründe psikoloğa gitmemiştir. Filmden görüp, özenir ve kendilerine teşhis koyarlar. Hayır anlamadığım karizma bir şey falan da değil, çok aciz bir şey. Psikolojik rahatsızlık lan, özenecek başka bir şey mi yok amk. Gebeş olmayın bu kadar.
Edit: Kimse üzerine alınmasın.
-
kafkafkaf bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
Ben sürekli sayıyorum 1o yıl 2 ay 7 gün ve 6 saat 21 dk önce gittiğim teyzemin çocuğunun doğum gününe giderkenki yol boyunca araba sayısı plakalar arabalar markası içindeki insanlar ve silüetler ağaç saytısı yol çizgisi sayısı vs gibi pek çok şeyi sayıyorum istemeden ve buna klesinlikle engel olamıyorum. Bunu yazarken 1o yıl 2 ay 7 gün ve 6 saat 22 dk oldu :S birde saate bakmazksızın güneç vs kullanmadan saatin kaç olduğunu saniyesine kadar biliyorum ve nasıl bildiğimi bilmiyorum hiç doktor desteği almadım rahatsız etmiyor ama ya beynin bir kapasitesi varsa eve ben 10 yıl sonra sorunlu bir insan olursam :S
-----------------------------takıntıların bence en tehlikelilerinden biri sayma takıntısıdır. çünkü sonu yoktur ve çok masum olarak, sırf eğlence olsun diye saymaya başlayıp hastahaneye kaldırılan bir çok kişinin hikayesini okudum. bir süre sonra beynin başka işlemlere odaklanamaz hale gelmeden tedavi görmeni öneririm.
takıntılarınız eğer günlük yaşamınızı kötü etkilemeye başlamışsa kendiniz ve çevrenizdekilerin sağlığı için tedavi olun...
-----------------------------İşte bende derdimi anlatamıyorum hocam yahu. Tutupta elimle saymıyorum neremle sayıyorum sayıyorum onuda çözmğüş değilim bi şekilde sayıyorum ve aklımde geçtiğim yerdeki herşeyin ayrıntısı sayısı ve bulunduğu bölgesi kalıyor.
-
Teşekkürler
-
bilmiyorum bazenleri bendede oluyor ama beynimi kontrol etmeyi az da olsa ögrendim ama elimi alıyorum bir parmagımı oynatıyorum öbür parmagımıda oynatıyorum yine ilk parmaga geçiyorum bunu
yüzlerce kez hergün yapıyorum yaparken birtanesinde 4 kere tekrarlıyorum bunu.
-
KrypT bunu yazdı:
Günümüzün gençler arasındaki en popüler psikolojik rahatsızlığıdır. Herkes kendini obsesif-kompulsif ilan eder, sorsan hiç birisi ömründe psikoloğa gitmemiştir. Filmden görüp, özenir ve kendilerine teşhis koyarlar. Hayır anlamadığım karizma bir şey falan da değil, çok aciz bir şey. Psikolojik rahatsızlık lan, özenecek başka bir şey mi yok amk. Gebeş olmayın bu kadar.
Edit: Kimse üzerine alınmasın.
-----------------------------senin o karizma bir şey olmadıgını anladıgın olayı;bu hastalıga sahip oldugunu düşünenlerde farkediyo aslında mürid..ama her seferinde aklına geliyo..çözümü bilip bilmemesi önemli değil,kendini kandırıp kandırmaması önemli değil yani..sorunu çözsende o sorun yine aklına gelir..niye geliyo amk ben seni çözdüm dersin,yine gelir..beyinle konuşmaya başlarsın :D sorgularsın,ikna ettiğini sanırsın ama o yine gelir..garip bi olay yani :D
ha trend hastalık tabirinde çok haklısın aynen öyle..okuduğu bi yazıda,izlediği bi filmde hemen inanır o hastalığa kapıldığını..yalnız ona inanmak aptallık değil,yada ona inanmamak zekanı kullanmak demek değildir..olay farklı..
-
Ya ne farklisi abi ella askina. Kac tane adam gordun ozenip ben de basur var diye yalan soyleyen. Boyle sizofrenidir, obsesif-kompulsiftir falan cok populer. Alsin teshisi doktirdan gelsin basimin ustunde yeri var. Niye gitmiyon doktora? E onemli degil o kadar. Afedersin siktir git. Burdan kimseye soylemiyorum, kendi hayatimda karsilastiklarimdan yaptigim cikarimlar. Yolsa hakkaten hasta olan adama laf etmek ne haddime.
-
her lavaboda elimi yüzümü yıkadığımda yan tarafta olan banyoya bakarım
-
saqeslanger bunu yazdı:
her lavaboda elimi yüzümü yıkadığımda yan tarafta olan banyoya bakarım
-----------------------------aynen hoca ne var o banyoda acaba....
-
KrypT bunu yazdı:
Ya ne farklisi abi ella askina. Kac tane adam gordun ozenip ben de basur var diye yalan soyleyen. Boyle sizofrenidir, obsesif-kompulsiftir falan cok populer. Alsin teshisi doktirdan gelsin basimin ustunde yeri var. Niye gitmiyon doktora? E onemli degil o kadar. Afedersin siktir git. Burdan kimseye soylemiyorum, kendi hayatimda karsilastiklarimdan yaptigim cikarimlar. Yolsa hakkaten hasta olan adama laf etmek ne haddime.
-----------------------------aynen hoca..şahsen ben aylarca kıvrandım doktora gitmemek için..sebepleri var..kendini aciz görürsün..sorunlarını kendin mutlaka halledebilirsin diye düşünürsün..insanın kendi doktoru kendi zihnindir diye düşünürsün..sonra baktın olmuyo kesin karar alırsın ararsın doktoru..saatlik 150 lira :) bu sorun çook uzun zaman gerektirir derler,saatliği 150 lirayla çok uzun zamanı çarpınca baya bi para eder..cebinde ancak seans ücretinin yarısı kadar para vardır..anana söylesen anlamaz babana söylesen anlamaz..iş ticaret :) niye gitmiyon doktora kısmı az sıkıntılı iş aslında :)