Tanrı Artık Türk'ü Korumayacaktır!...
-
Kurtcebe bunu yazdı:
-----------------------------
Triumph bunu yazdı:
mortyr işkembeden sallamayalım lütfen. 70'den önce de darbe oldu. başbakan asıldı, faşistler, solcular birbirine düşmandı. solculuk, sağcılık, faşistlik, yobazlık türkiye ortada yokken vardı.
Türkiyede komünist vardı ama faşist yoktu, komünistlerin evinde maonun,marxın, leninin bilmem hangi itin resmini görebilirdin ama faşist diye nitelendirdiğiniz milliyetçi cephede hiç bir ülkücü yada sağcıda hitlerin mussolininin franconun resmini göremezdin, faşitliğin ne olduğunu bilip öyle bi yazsanız.
-----------------------------komünistler faşisti "komünist olmayan" sandıkları için normaldir.ayrıca adam ülkücü ve sosyal demokrat demiş.hala ülkücü ve sosyal demokrat seviyeli bir şekilde tartışabilir .okullarda da komünist-ülkücü kavgası azaldı, pkklı-ülkücü kavgaları çoğaldı.Tabi "devrimciler" de "faşizme karşı omuz omuza" diyerekten bunlara destek vermekte o da ayrı bir tartışma konusu
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------Kurtcebe bunu yazdı:
Triumph bunu yazdı:
mortyr işkembeden sallamayalım lütfen. 70'den önce de darbe oldu. başbakan asıldı, faşistler, solcular birbirine düşmandı. solculuk, sağcılık, faşistlik, yobazlık türkiye ortada yokken vardı.
Türkiyede komünist vardı ama faşist yoktu, komünistlerin evinde maonun,marxın, leninin bilmem hangi itin resmini görebilirdin ama faşist diye nitelendirdiğiniz milliyetçi cephede hiç bir ülkücü yada sağcıda hitlerin mussolininin franconun resmini göremezdin, faşitliğin ne olduğunu bilip öyle bi yazsanız.
-----------------------------faşo demek: ipne gibin puşt gibin bişey demek; kendisi gibi düşünmeyeni, yaşamayanı, sindirmeye, zorla değiştirmeye, o da olmadı, ortadan kaldırmaya çalışana faşo denir. şimdi şu dönemde faşo oluyor bunu iyi bir düşünmek lazım.
Şu dönemde? Hangi dönemde? Bu günü kastediyorsan evet faşizm var ama bu iktidarın siyasi yelpazede sağ tarafta olmasından değildir, zaten akp sağ bi parti bile değil.
-
kurtcebe, faşizm'i sadece musollini veya hitler'e özgü bir terimmiş gibi ifade etmen ne kadar bilgi sahbi olduğunu ortaya koyuyor.
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------kurtcebe, faşizm'i sadece musollini veya hitler'e özgü bir terimmiş gibi ifade etmen ne kadar bilgi sahbi olduğunu ortaya koyuyor.
Benim ne bilgi sahibi olduğum önemli değil yeterki sen boşbeleş yazıp o dönemdeki komünist tehtidtle karşı karşıya kalmış milli şuuru açık topluluğu faşizmle karıştırma.
-
Triumph bunu yazdı:
tanrı türk'ü korusun da ne kadar saçma bir cümle. tanrı'nın işi gücü yok türk'leri kayırcak.
-----------------------------katılıyorum Sana aynen başlık bi kere çok saçma:)önceden sadece türklerimi koruyoduki..
-
diamonique bunu yazdı:
Kırmadan dökmeden mi tartışırlardı? Moruk hangi ülkede yaşıyon sen?
Doğru demişsin hoca,üniversitelerdeki,sokaklardaki sivil kavgalarını hangi ülkede yapmışlar sormak gerek... -
bana göre faşizmle komünizm birb irinden çok da farklı değil. + insan aynı anda hem faşist hem komünist de olabiliyor. ikisi birbirine engel değil. her ikisi de salt anlamda ölüm getiriyor.
bu olaylar artık fosillerin işi. ben gençlerimize yakıştıramıyorum şahsen bu olayları. ancak çok sığ beyinli insanlar bu tip siyasi olguların peşine düşer. hiçkimseye faydası olmayan şeyler.
bu konularda bukadar duygusal olmayı da anlamıyorum ayrıca. öyle edebiyatı yapılacak birşey değil bana göre.
önümüze bakalım önümüze. arkaya bakarak yıllarımızı harcadık hala bi baltaya sap olamadık. çözüm odaklı yaklaşıp, duygusal iç dinamikleri bir kenara bırakmamız lazım diye düşünüyorum.
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------mortyr işkembeden sallamayalım lütfen. 70'den önce de darbe oldu. başbakan asıldı, faşistler, solcular birbirine düşmandı. solculuk, sağcılık, faşistlik, yobazlık türkiye ortada yokken vardı.
-----------------------------Ya bi de get.. Darbe (ihtilal) oldu olmasına ama bunların hepsi sağcı-solcu kavgasından değildi.. O zamanlar solcu sağcı bile adam gibi yoktu. bu terimler o dönemlerden sonra ortaya cıkmaya başladı. İlk başlarda adamlar adam gibi tartışıyolar çözüm yolu arıyolardr.. Herkes türkiye için çabalıyordu fakat görüş ayrılıkları vardı.. Ama daha sonra Amerika zaolsun belli yerlere verdi gazı verdi gazı.. İnsanlar kurşunlanmaya başladı. İşte o zamandan sonra işler bozuldu. Dikkat ederseniz Öldürülmeler ve kanlı olaylar 1965 ten hatta 197 ten sonra kızışmıştır..
+ benim görüşlerimi sorarsanız ne kadar yanlış yapıldığının farkında değil misiniz?
Bir taraf karşısındakine Komunist, Din düşmanı, Vatan Haini diye suçluyor ama ortada (tam olarak olmasa da) öyle birşey yok. Adam kendi görüşleri doğrultusunda Türkiye'nin iyiliğini istiyor.
Diğer taraf da karşsındakini faşist, yobaz, çağdışı diye sucluyor ama yineo ortada (tam olarak olmasa da) öyle birşey yok. Yine bu adam da kendi görüşleri doğrultusunda Türkiye'nin geleceiğini savuuyor
Not: vatan hainleri vardı.. fakat hepsi vatan haaini değildi toplasan anca %2-3 'ü kötü düşünceleri olan ibnelerdi.
Biz böyle birbrimize "faşist,komunist" damgaları yapıştırdığımız sürece ortada ne birlik olur ne beraberlik.. Aşın bunları artık.
-
senin bilgi sahibi olup olmaman önemli değilse gidip ormandaki bir maymunla konuşayım onunda bilgisi yok. komunizm daha portakalda vitaminken bu topraklarda faşizm vardı. neyi tartışıyorsun.
mortyr : sağcı solcu terim olarak yoktu ama potansiyel olarak vardı sadece adı yoktu.
sağcı : din, vatani gibi konularda muhafazakar olanlara
solcu : tam tersi ideolojiyi savunanlara
denir. söyle bakem bunlar 70'den önce yok muydu? birbirleri ile mücadele etmiyor muydu? atatürk'ün yobazlarla savaşması neydi?
-
ByTechno bunu yazdı:
diamonique bunu yazdı:
Kırmadan dökmeden mi tartışırlardı? Moruk hangi ülkede yaşıyon sen?
-----------------------------aynen :) okurkn bende oraya takılım
-----------------------------Siz hatırlayamayabilirsiniz belki ama öyle zamanlar oldu bu memlekette gençler ve güzel günlerdi onlar... ocaklar yoktu, dernekler yoktu, '' ışıklı '' evler yoktu...
takım tutar gibi tutulmazdı partiler o zamanlarda, adamı kessen söylemezdi hangi partiye oy verdiğini ve bir evden 2-3 farklı partiye oy atılırdı. Baba A partisine, Anne B partisine, evlat C partisine verirdi.
Sokaklarımız çamurluydu ama ruhumuz, kalbimiz temizdi...
Cüzdan yoktu o zamanlar, vicdan vardı..
Ve Vefa semt adı değildi...